REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
22.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Scandal în AUR: Deputatul Dumitru Coarnă anunță că a demisionat din partid

Scandal în AUR: Deputatul Dumitru Coarnă anunță că a demisionat din partid

A.F. 6 februarie 2024 | 00:00 1910

Deputatul Dumitru Coarnă a anunțat, într-o postare pe Facebook, că demisionează din formațiunea politică condusă de George Simion, acuzând că nu este respectată legea și statutul AUR, iar conducerea partidului refuză să înființeze filiale județene. În replică, formațiunea a transmis că parlamentarul a fost dat afară din partid.

Scandal in AUR: Deputatul Dumitru Coarna anunta ca a demisionat din partidDumitru Coarnă

„Împreună cu colegii din AUR Călărași am decis, în unanimitate, să demisionăm din partid

Motivele acestei decizii sunt:

1. Nerespectarea prevederilor legii partidelor politice (14/2003) de către conducerea națională a partidului;

2. Nerespectarea statutului AUR de către conducerea centrală;

3. Refuzul de a înființa filiale județene”, este mesajul publicat de deputatul Dumitru Coarnă, ales în 2020 pe listele PSD.

Fost lider de sindicat al polițiștilor, Coarnă era membru AUR din iunie 2023. Acesta este unul dintre parlamentarii care au participat, alături de Diana Șoșoacă, la evenimentele Ambasadei Rusiei la București.

Replica AUR

Într-un răspuns pe pagina de Facebook AUR Călărași, partidul susține că i-a cerut deputatului să prezinte în original și scanate adeziunile realizate la filiala AUR Călărași, dar și că deputatul a realizat „documente financiare care nu sunt în evidența partidului”.

„A încercat, pe parcursul activității sale din ultimele luni, să introducă în AUR Călărași toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat. Acesta a refuzat orice promovare a oamenilor pe bază de meritocrație, creând un sistem în care a ținut adeziunile și partea financiară pe persoană fizică. Nu vom tolera niciun fel de abatere de la normele statutare și legale și nu vom îngrădi dreptul nimănui de a promova în cadrul formațiunii”, acuză AUR.

Formațiunea a mai transmis: „domnia sa a refuzat să răspundă tuturor solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiar, iar pe cale de consecință, în data de 29 ianuarie, i s-a transmis că nu mai are nicio calitate de reprezentare în partidul AUR”.

Ca urmare a refuzurilor repetate, domnului Coarnă i s-a transmis în această săptămână și fizic o somație cu privire la aceste aspecte. Domnia sa a refuzat să primească reprezentanții Secretariatului General al AUR, dându-i afară dintr-un sediu paralel pe care îl crease pentru AUR Călărași, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai militzianul asta s-a transferat de la PSD in AUR ma ?,ia mai cauta prin partidul asta prorus,anti U.E. si NATO poate mai gaseshti fosti parlamentari PSD si PNL si in plus Dna.Burysells candidata a fostului securist comunist patron de antene Dan Voiculescu zis Varanu la preshedintzia Romaniei.
8
2
afara cu militienii!
5
1
ce spui tu e o presupunere, ce au facut psd, pnl, pdl, usr pana acum e o realitate! intelegi diferenta?
4
1
nu respectă *
1
1
AUR nu resuscita nimic. Mai ales ceea ce promit sau transmit sau vor să arate. Promit meritocrație și își vând locurile în partid pe bani grei, vor să transmită naționalism și dragoste și sacrificiu pentru popor și țară și de fapt, fac traseism politic, luand toate rebuturile de la PSD și PNL. Asta arată și asta transmit: mint poporul care a crezut în ei.
13
6
paguba-n ciuperci
8
0
Coarna te-ai facut iar de kk ,nu ca ai fost vero data de fala
14
1
Pe militianul asta l-a bagat psdul spion la aur
10
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620