REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Scandal în cimitir! O femeie a vrut să dezgroape trei morți să-i facă loc soțului decedat! Video

Scandal în cimitir! O femeie a vrut să dezgroape trei morți să-i facă loc soțului decedat! Video

Virgil STOIAN 4 aprilie 2023 | 00:00 19001

Situație ciudată în cimitirul din Viile Noi, din Constanța. O familie reclamă faptul că o femeie, al cărei soț a decedat și trebuie îngropat, vrea să deshumeze trei morți pentru a-i face loc defunctului.  Locul de veci este pe numele decedatului, iar printre cei îngropați se află și ginerele lui. Soția decedatului, folosindu-se de o adeverință de deshumare, din 2004, declară că de fapt sunt doar două persoane îngropate în acel loc de veci, cu toate că deshumarea a însemnat doar deschiderea capacului de la coșciug, fără a fi scoasă persoana decedată. Cu toate că a fost deschis capacul criptei și dovedit că înăuntru sunt trei decedați, femeia vrea ca soțul ei să fie neapărat îngropat în acel loc. Familia care a construit cripta i-a oferit un alt loc de veci la câțiva metri mai departe, însă femeia nici nu vrea să audă.

Scandal in cimitir! O femeie a vrut sa dezgroape trei morti sa-i faca loc sotului decedat! Video
Bărbatul ale cărui rude sunt îngropate a povestit toată întâmplarea, declarând că la fața locului s-a deplasat și poliția. Mai mult decât atât, familia acestuia s-a deplasat la administrația cimitirelor pentru a rezolva această situație: ”Aici este un loc de veci, unde sunt 3 morți. Acum, mai avem încă unul. De fapt, este decedat titularul ambelor locuri. Actele de la locurile acestea sunt pe numele lui, el a decedat recent, pe 3 aprilie trebuia să fie îngropat. Aici, în interior sunt 3 morți. Băieții de la cimitir și-au făcut datoria, au desfăcut capacul pentru a se convinge dacă sunt sau nu sunt 3 morți. Soția decedatului s-a dus la administrația cimitirelor și a declarat că înăuntru sunt de fapt doi morți și s-a folosit de o adeverință de deshumare, care arăta că s-a deshumat un mort în 2004, dar deshumarea a fost doar prin deschiderea capacului de la coșciug, s-a văzut mortul și s-a închis înapoi. Tot în 2004 a murit ginerele ei, care a fost pus pe ultima treaptă. Soția titularului s-a dus la primărie și folosindu-se de adeverința aceea, a arătat că a existat o deshumare, că mormântul este gol și că are unde să-și pună soțul. Noi, familia, i-am spus că mai avem loc în cimitir, puțin mai jos, încă două locuri de veci. Haide să-l îngropăm acolo, să nu scoatem morții... este păcat până la urmă. Și facem tot noi o altă criptă aici, iar pe el îl lăsăm un an și o zi dincolo iar după asta îl aducem aici. Ea nu vrea să-l îngropăm în criptele ălea, trebuie să-i scotem pe ăștia de aici, să-i aruncăm, cu toate că ăsta care este primul aici, sus, n-a fost deshumat niciodată. Groapa este plină până sus. Ca să poți să-l îngropi, trebuie să-l scoți pe ultimul și să îl duci acolo.

Scandal in cimitir! O femeie a vrut sa dezgroape trei morti sa-i faca loc sotului decedat! Video Cele trei persoane îngropate

Poliția sesizată la fața locului

Băiatul de la cimitir și-a făcut datoria, a desfăcut cripta să vadă dacă e loc sau nu. Și i-a trimis înapoi la administrația cimitirelor, a chemat și poliția, care a constatat și decis că trebuie să meargă și să-și facă ordine. Ei au ordin de la primărie că trebuie îngropat cineva aici. Problema noastră este de ce nu vrea să-l îngropăm la 10 morminte mai încolo, facem noi criptă aici, pe cheltuiala noastră. Inclusiv cripta asta, este făcută de noi, ei sunt beneficiarii criptei. Acum rămâne să vedem ce decide administrația cimitirelor, dar s-a folosit de o adeverință de deshumare a celui de la mijloc, care a fost deshumat, dar nu luat de aici. Este în coșciugul lui, în care a fost pus acum mai bine de 20 de ani, iar ultimul mort de aici, este tatăl celui decedat acum, el murind în 2004.”, a mai spus bărbatul.

Scandal in cimitir! O femeie a vrut sa dezgroape trei morti sa-i faca loc sotului decedat! Video Cripta cu bucluc

Situația s-a rezolvat

Într-un final, după îndelungi discuții, situația s-a rezolvat. ”Am fost la administrația cimitirelor, s-au convins că sunt trei persoane îngropate acolo și că doamna nu este rudă de sânge cu ultima persoana înhumată, ca să poată să-l dezgroape, astfel că am făcut cerere și o să fie îngropat în locul de pământ de lângă criptă” a declarat una dintre persoane implicate în conflict.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar ma întreb, de ce oare ma bag eu în seama pe subiectul asta?! Mai bine îmi vad de treaba mea, ca nimeni nu e fără de păcat, nici măcar eu
9
0
Eu chiar nu inteleg acest obicei de a dezgropa mortii! Cand tine preotul slujba de inmormantare, chiar si spune ca sigileaza acest mormant pana la venirea lui Cristos. Cine suntem noi, niste oamneni de rand, sa desfacem ce a sigilat sfantul Parinte, prin slujba si citire?! De ce sa desfaci morminte crestinesti?! intotdeauna exista optiune, alta decat sa dezgropi un mort. Se zice si in proverbe, ”sa nu dezgropam mortii” - ca fiind ceva de rau, daca le deranjezi somnul cel de veci. Se gandeste cineva ca poate cel mort, nu a vrut sa deranjeze locul de inmormantare al celor morti inaintea lui? si poate a vrut sa fie pus in pamant si nu intr-o cripta?! Poate nu a facut cripta, pe cel de-al doile loc, pentru ca a vrut ca acolo sa fie doar el si familia lui, fara soție. Zic si eu asa; ca vad ca toti isi spun parerea pe aici.
10
1
Trei zile mătușile iau explicat soției că cripta este plină și iau dat alternative ea a răspuns luni vă dau răspunsul. Luni sa dus la primărie și a declarat că este un loc liber iar primăria ia aprobat . La cimitir ei verificat au văzut cripta plină au trimis-o la primărie ea a refuzat spunind am aprobare. Rudele au chemat poliția care au lamurito să se ducă la primărie. Primăria ia dat aprobare să-l îngroape in pământ. Pentru deshumarea socrului era nevoie de titular sau o rudă de singe cu aprobarea titularului. Deci trebuia dezbătută succesiunea nu era timp. Rudele au rămas la cimitir pentru a evita discuțiile. După înmormântare soția sa dus la mătuși și lea spus SĂ VĂ FIE RUȘINE era prea mult pentru ele. Au răbufnit racorinduse dupa toate necazurile. Dacă soția nu se ducea la ele care defapt stăteau retrase pe aleie totul se termina. Așa a fost un circ p***t.
10
0
Lumea condama comportarea surori și a matusilor dar a soției care a refuzat să-l îngroape într-o altă cripta și matusile să facă o alta in locul de pământ pe bani mătușile. A preferat să-l îngroape in pământ iar după înhumare sa dus la mătuși și lea spus să vă fie rușine.Atunci mătușile au răbufnit. Asta o știai și lor li sa umplut paharul. Dacă nu se ducea să le reproșeze nu se intimpla nimic Asta a și fost motivul pentru care nu au mers la biserică. Au vrut să evite problemele. Dacă soția nu se ducea la ele totul se termina . Poate asta nu o știai sau nu ai vrut so spui. Într-o astfel de întâmplare dacă nu ști totul mai bine nu vomentezi decit dacă vreun interes.
9
0
Care a fost scandalul de fapt, sau care injuraturi si blesteme? Faptul ca i s a spus sotiei exact lucrul acesta, ca l a indepartat de ele si de sora lui? Ca parintii lor au muncit ca sa ii aduca de la tara la oras, sa aiba o casa unde sa stea, ca mai apoi dupa ce fratele s a casatorit, sora sa fie gonita din propria casa? Si au spus durerile si suferintele pe care le au tinut in suflet atatia ani..de dragul nepotului.
8
0
Ptr Cristi.. toți suntem datori cu o moarte ptr xa ne am născut...și sigur pe lumea cealaltă părinții lor ii vor lua la întrebări de ce au făcut în această lume.....și ii va ierta ca sunt copii lor pe care ia lăsat frati și se duc supărați la ei....De aceia se spune sa nu te bagi între frati da ca tu Cristi ai frati sau surori sa nu lași pe nimeni niciodată sa va despartă ca se vede xa ești om cu credință lui Dumnezeu....poate o lecție și o învățăminte și ptr altii .
9
0
Nu cred ca un om poate fi îndepărtat de sora si mătușii doar așa ca vrea soția !!!! Doamna Draga poate se va duce la cimitir zi de zi sora lui dar dacă nu a fost când a zis preotul luați-vă la revedere ! O sa regrete toată viața ca si a lăsat mătușile sa facă scandal la înmormântarea fratelui ei! Fratele era frate ! Măcar la înmormântare !Dumnezeu e sus! Frica de Dumnezeu e mare! Nu stiu cine si pt ce se cearta. Poate are sora dreptate asta nu stiu! Dar lumea condamna comportamentul nefiresc al surorii si al matusilor! Orice ar fi făcut si orice dușman ar fi fost nu se face așa ceva la i înmormântare ! Pt asta comentez eu!
1
7
Nu stiu cine cum dar eu trecea pe acolo și nu am auzit in viața mea așa multe înjurături și blesteme din partea unor femei in vârsta !!! Păcat mare ca suntem in post! O blestemau pe saraca soție!!! Doamne ! Păcat ! Păcat! Nu am mai văzut in viața mea așa ceva!!! Cine pe cine a omorât? De era așa circ la o înmormântare! Ferească sfântul!!!!
1
7
Pentru Cristi....rămas bun poți sa îți ei oriunde fie biserica fie cimitir...propria sora nici măcar nu a știut ca fratele ei este decedat decit la ora 21 noaptea de mătușa care le a fost mereu alături fratele fiind decedat la ora 7 dimineața și soția acestuia știind de la ora 10 dimineața...cite ore sunt pina la ora 21..sora a stat cu el pina dimineața pina cind a fost chemata la cimitir de propria cumnata ca poate ia sa dezgroape morții fără soră....băieții din cimitir și au făcut datoria pentru ca nu era ruda de singe cu nici un decedat inclusiv sotul ei fiind decedat....au avut timp 30 ani sa își facă cripta ..nu au vrut pentru ca au avut loc...decedatului este în locul lui pe care și l a făcut în pamint unde a fost mama lui ...asa ca treabă cu rămas bun în biserica nu este motiv de discuție...sora va merge la cimitir cum merge de 37 ani la mama..tata și bunica ei..acum și la frate...
7
0
Dar oare este acceptabil ca sotia defunctului chiar in ziua inmormantarii sa ii jigneasca si sa ii umileasca propria sora si propriile matusi care l au crescut si l au ajutat? Oare este acceptabil ca sotia sa il indeparteze de propria sora si propriile matusi fara niciun motiv?Oare este acceptabil ca dupa ce rudele defunctului i au oferit atatea variante, sotia, de capul ei, fara sa se consulte macar o secunda cu rudele lui sa mearga sa ii deshumeze pe cei deja ingropati acolo, cu care nici macar nu este ruda de sange? Ma mir ca a stiut unde este pozitionat locul de veci in cimitir, ca nu a fost vreodata sa aprinda o lumanare.
8
0
Eu ma întreb domnul care a scris acest articol de ce nu se duce pe teren la administrația cimitirelor și la cimitirul din viile noi pentru a scrie !!! In meseria de ziarist când se expune un caz sau o știre se verifica și se cere părerea ambelor părți! Dnul s****n adevarul!!!!!!
1
5
Nu ma interesează cine are dreptate! Și o sa judece Dumnezeu! Eu am rămas uimit de faptul ca propria lui sora și mătuși nu au participat la slujba din biserica unde fiecare își ia rămas bun!!! Au stat in cimitir sa păzească groapa! Întrebați paznicii cimitirului și doamnele de acolo !! E inacceptabil așa ceva!
0
9
Dacă citiți datele de pe cruce vedeți ca în 37 de ani decedatul și soția nu au făcut a 2ua cripta. Dela decesul tatălui 20 de ani cei doi nu lau deshumat. Oare de ce ? Soția probabil nu a știut realitatea din teren a avut consilieri proști care au sfătuit-o p***t. A sperat că va fi o modalitate să-l dezgroape pe socrul ei să-l amestece cu fiul și așa va scăpa repede și eftin. Realitatea a fost diferită cei din cimitir au refuzat să-l dehumeze pe socru dar ea a insistat . Rezultatul un fiasco un circ gratis și eftin . Întrebarea este " ce a urmărit de fapt , care a fost adevarata intenție? Noi fudecam partinic Dumnezeu va face dreptate și a inceput. El nu a fost înmormântat intru cavou chiar și al rudelor lui este in pământ.
10
0
Mama ta nu te poate minți, este o femeie cu dragoste de Dumnezeu și nu ți ar spune minciuni ptr niște străini...dar ea știe adevărul, este cel pe care ti l-a spus. Au fost doi copii frate și soră...copii ..aduși la oraș de părinți pe munca părinților lor...pana s a căsătorit defunctul...și a început calvarul....soră gonita din propria casa și acum părinții lor sa fie scoși din locurile de odihnă tot de această persoană. Mama ta știe.. și sa i dai dreptate...
11
0
Și neamul se bucura nespus de mult ca nu faci parte din el. Ne făceam de rasul curcilor, cu unul asa ca tine
8
0
Ma bucur nespus de mult ca nu fac parte din neamul vostru de tembeli.
2
9
Pentru cei ce care stiti doar varianta sotiei despre ce s-a intamplat la cimitir, ar trebui sa va informati mai bine inainte sa judecati rudele defunctului.
13
0
parintii si-au rupt oasele, cat au trait, pentru baiat. Uite na! Acum ca sunt morti, nu au mai vrut sa isi rupa oasele!!!! si asta, nu pentru el ci pentru pofta nevestii lui!
14
1
Așa zicea bătrânul cu fes din video ca este evreu și urla prin tot cimitirul ca este evreu! De aici și vorba! Toți suntem oameni!
1
8
Bai, da' de prin care părți ale tarii sunteți voi ăștia de tot comentați?! Evreu! Evreu! Ala e fes made in Turcia, nu de la evrei. Dacă ați fi fost de pe aici, ati fi știut.
6
1
Evreul este ortodox. El a cumpărat 2 locuri pe numele defunctului pentru el avea. El a plătit cripta pentru că defunctul avea probleme financiare. În cripta sint mama ,bunica, și tatăl. Bunica a fost deshumata in 2001 și era întreaga piele și carnea erau pe ia. Tatal nu fost deshumat tot din acest motiv integritatea corpului. Hotărârea a fost luată de fiu ,fica și familie. Soția nu a participat la nici una din aceste întâmplări. Cu citva timp in urmă a fost întrebat ce face cu cel de al 2 lea cavou a răspuns nu vrea Soția. După deces evreul ia spus soției să-l îngroape in alt loc de veci iar evreul va construi și pe cei de al 2 lea iar apoi inl vor aduce înapoi. Ea a refuzat. Unde este vina evreului? In 34 de ani decedatul și sotia nu au făcut cel al 2 ua cripta. Sa preferat un circ gratis și grețos.
15
0
Vinovata soția decedatului pt ce? Ca și a îngropat soțul in locul de veci pe numele lui! Și chiar și așa sa spunem ca locul este cumpărat de rude. De ce era pe numele lui?Care este problema rudelor? Ca și au îngropat acolo ruda lor sau nu înțeleg? Pt ce acest circ? A intra săracul om in locul lui. Vorbim despre ruda lor! Nu se înmormânta soția ! In acel loc a intrat ruda lor! Este ceva inadmisibil pt un loc de veci! Ferească sfântul in postul pastelui!!!
3
12
Atat de tare au suferit rudele decedatului incat au cosidetat ca e bine sa/si planga ruda alaturi de reporteri si nu la slujba din biserica asa cum facem noi crestinii. Parintii decedatului din mormantul pe care se cearta rudaele cu fes de evreu si -ar fi rupt bucurosi oasele si ar fi aruncat dupa ei ca sa/si poata primi copilul linga ei, in mormant. Indiferdnt de partea cui e dreptatea , circul din cimitir pe care l -au facut rudele decedatului este inadmisibil.
3
10
Oameni buni, după ce am vorbit și cu maicuta mea vreau sa va spun tuturor ca am fost indusa in eroare de catre asa zisa mea prietena și fosta soție a decedatului. Vreau sa imi cer iertare rudelor defunctului!!! Am înțeles, de la mama mea, adevărul adevărat si cât de mult m-a mințit și pe mine și pe întreaga lume soția decedatului. Sa iti fie rușine ca ne-ai mințit și ți-ai bătut joc de noi, ai pozat în inocenta iar tu ai fost vinovata!!!! Am aflat ca locul de veci a fost cumparat de familia celor ingropati acolo, înainte ca cel pe care il plangem acum sa fi fost casatorit.
15
2
Adina, Adinuta si noi te stim din cartier!!!!!!! Adinuta s...uge p.....
8
1
Am înțeles de la vecinii de pe strada mătușii care apare in videoclip in spatele batranelului ca pana la urma l au îngropat in locul lui de veci cu cerere de înhumare făcută de soția decedatului. Deci dreptatea de partea femeii. Oricum le știm din cartier pe amândouă ca sunt mahalagioaice! Babe isterice
3
10
"Prietenii sotiei" ... păi prietenii celui decedat nu avem în toate comentariile de aici?! Nu aveau copii? Între prietenii soției și rudele celui decedat, corect este sa se dea întâietate rudelor defunctului și nu prietenilor soției; asa cum am înțeles ca a făcut pana la urma și Primaria.
14
0
Vor apărea la știri! Sunt videoclipuri din cimitir cum înjurau si blestemau neamurile decedatului !!! Suntem in post! Dumnezeu are grija de toți!
3
13
Îmi place nici nu ați citit și înțeles reportajul . Prietenii soției și-au făcut datoria veți fi răsplătiți.
3
11
Mă cac pe ăia de mai jos!!!!!!
3
1
Mosul vrea loc la. Strada, nu, in spate unde are el.
4
9
Întreb și eu! Dacă aveau loc liber de ce insista bătrânelul sa l mute la alte locuri pe alte nume!
3
5
c************a iau salariu pt asa ceva....
2
7
Niște tembeli și mahalagii. Hoții striga hoata. Pai, ei vroiau locul pentru ei, nu ca vroia femeia sa le scoată morții din groapa, sa le arunce oasele. Femeia vroia doar sa își îngroape soțul, în locul în care acesta deținea act de proprietate încă din 1986, deci era îndreptățit. Mai mare scandal și circ ce au făcut ei acolo, nu mi-a fost dat sa vad la o înmormântare. Păcat de omul acesta ca a fost un om bun.
6
12
Sa va fie Rușine doamna !!!! Ați stat sa păziți când se sapă groapa fratelui in loc sa va luați rămas bun!!!! Câta rautate sa ai sa nu îți iei rămas bun de la frate? Pt un loc de veci? Va dați bogata!!! Va mai si lăudați in cartier ca oricum faceti nunta cu fata in Septembrie!!! Asta este respectul !!!!
7
16
Interesați-vă pe Mihaileanu la administrația cimitirelor ca cererea a fost făcută de soție pt înhumare!!!! S au speriat și dnele de acolo de mahalaua făcută de rudele decedatului!!!! Interesați-vă la cimitir !!!!! In loc sa puneți o știre falsa asigurați-vă de adevăr și nu neaparat sa întrebați soția!!!! Întrebați la cimitir la administrație!!! Nu am văzut așa ceva de când mama m a făcut!!!!!
4
13
Rușine sa va fie !!!! Eram in cimitir și nu am văzut in viața mea atâta răutate ! Bătrânelul acela râdea și zicea ca e evreu!!!! Doamnele acelea urlau in lic sa își plângă mortul!!! Am întrebat pe acolo ce s a întâmplat și am înțeles ca rudele decedatului vroiau loc de veci! Au chemat poliția! Pt un loc de veci nu cred ca poți fi așa rău sa faci scandal la înmormântarea celui drag!!!
9
12
De ce ați șters mesajul pus de mine! Va deranjează realitatea!!! Un ziar care se respecta nu face așa ceva! Rușine replica!!! Credeam ca sunteți corecți !
5
2
Și Dan Diaconescu în direct unde este ?
9
3
Verificați informația înainte de a face un articol. Treburile nu stau chiar asa cum zice bătrânelul. Întrebați ambele părți implicate.
6
9
De ce ștergeți mesajele care nu se potrivesc cu știrea voastră de 2 bani?
4
1
Mai si ardeti mortaciunile! Cat credeti ca mai suporta pamantul asta sa bagati toate timpeniile in el?
6
14
ce rea e nevasta creca din cauza ei
15
9
De oftica ca nu s a luat dupa Nelu
4
7
S-a luat dupa tine, relu-le
10
4
Pana la urma...din ce cauza a murit?
9
10

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166