REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
25.1° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Scandal între Alin Burcea și familia Nedea-Pavel, de la Irish Pub. VIDEO

Scandal între Alin Burcea și familia Nedea-Pavel, de la Irish Pub. VIDEO

Replica API 17 martie 2022 | 00:51 11671

Până în urmă cu câțiva ani, au fost prieteni, astăzi se ceartă pentru bani! Vorbim despre familia Nedea-Pavel, patronii de la Irish Pub, din Constanța și familia Burcea, din București, proprietarii companiei Paralela 45. Relațiile dintre aceștia s-au deteriorat… undeva prin 2017, atunci când s-a născut un litigiu în instanță. Irish Pub a închiriat un local pe plaja din Mamaia Nord, de la Alina Burcea, vicepreședintele ANAT, pe care l-a exploatat 3 luni. Astăzi, patronii de la Irish Pub îi cer daune, reprezentând investițiile aduse la construcția de pe plajă, bani pe care Burcea nu-i recunoaște.

Irish Pub este unul dintre cele mai frecventate localuri din Constanța. Situat pe strada Ștefan cel Mare, Irish Pub găzduiește zilnic sute de clienți dornici de relaxare.

S-a rupt asocierea, dar și prietenia între familiile Nedea-Pavel și Burcea

Însă, în urmă cu câțiva ani, localul a funcționat și în Mamaia Nord, pe plajă, într-un spațiu deținut de familia Burcea, Ruxandra și Alin Burcea, patronii de la Paralela 45.

Ca o paranteză, Alin Burcea activează de o viață în turism, fiind vicepreședintele ANAT. Iar Irish Pub este deținut de Anca Nedea Pavel, fosta șefă Autoritatea Naţională pentru Turism în perioada 2015-2017. Soțul ei, acționar în firma Irish Pub Constanța SRL, este Aurelian Pavel, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Constanţa şi fratele tenismenului Andrei Pavel.

Alin și Ruxandra Burcea

Revenind la subiect, în 2017, familia Nedea Pavel a încheiat un contract de închiriere cu Paralela 45 Turism SRL, a familiei Burcea, pentru un teren-imobil din Năvodari, de 247 mp., situat în spatele complexului Phoenicia Holiday Resort. Deși, inițial, părțile au convenit valabilitatea contractului pentru 4 ani, imediat după încheierea sezonului estival din 2017, familiile Nedea-Pavel și Burcea au rupt colaborarea, dar și prietenia.

Alin Burcea, vicepreședintele ANAT: Am fost prieteni foarte buni

Banii au fost plătiți, mai târziu, de Irish Pub, însă nu au uitat că au investit în construcția de lemn de plajă și, pentru că nu au avut timp să amortizeze investiția, cer daune de la Paralela 45 Turism SRL. Alin Burcea nu recunoaște sumele de bani invocate de Irish Pub dar, în același timp, regretă că a ajuns să se certe cu prietenii săi prin instanțe. ”Îmi pare rău că s-a ajuns aici. Noi am fost prieteni buni, am fost… sau suntem, nu mai știu. Altfel, nu făceam asocierea. Noi avem un bloc de apartamente în Mamaia Nord și am luat o bucată de plajă. În fața blocului, Irish Pub a închiriat construcția, urmând să-și desfășoare activitatea acolo în sezonul estival. A stat trei luni, aveau să ne plătească bani, nu i-a plătit decât mai târziu. Noi am vrut să se termine conflictul, însă ei ne-au dat în judecată să ne ceară banii care i-au investit. Dar nu au investit, nu recunoaștem sumele”,a spus, pentru Replica, Alin Burcea. ”Eu am făcut construcția, nu știu ce au investit, a fost o lipsă de dialog din partea lor”, a mai completat Burcea.

Dosarul în care Irish Pub cere daune se află pe rolul Judecătoriei, însă Burcea a cerut strămutarea dosarului, pe motiv că familia Nedea-Pavel au avut cunoscuți la nivel local și nu au încredere că speța se va judeca corect. ”Am cerut strămutarea după ce am văzut că judecătorul a cerut evaluare a lucrărilor efectuate. Au avocați cunoscuți în Constanța, de aceea nu cred că se va judeca corect dosarul”, a mai completat Alin Burcea. De precizat faptul că Primăria Năvodari i-a cerut lui Burcea să demoleze construcția de pe plajă, însă nu se poate conforma, dat fiind faptul că aceasta face obiectul acțiunii în instanță.

Investițiile sunt făcute de soțul meu. El cunoaște toate detaliile”,ne-a spus Anca Nedea. Pentru mai multe detalii, l-am contactat pe Aurelian Pavel, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

VIDEO:

Paralela 45 Turism SRL, unde Alin Burcea are 52 % din acțiuni și soția sa, Ruxandra, are 48 % din acțiuni, a avut, în 2020, cifra de afaceri 35 743 070 lei, profitul pe minus și datorii de 67 130 615 lei.

Firma soților Nedea Pavel, Irish Pub Constanța, a avut cifra de afaceri de 64.233 lei, profit de 30.190 lei și datorii de 91.568 lei. Anca Nedea Pavel are 52 % din acțiuni, iar soțul ei Aurelian Pavel, are 48 % din acțiuni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai tai stiu ca nu ti-ai luat medicamentele?
0
0
De fapt se cearta sa nu le poata fi demolata cladirea! Cata vreme exista un litigiu pe rolul instantelor de judecata, imobilul nu se poate demola de catre Primarie si asa ei vor exploata linistiti locatia
3
0
Irish Pub este chiosc , are cifra de afaceri fff mare!!!!! Da ,dar mai au si datorii. Parca spuneati ca au clientii permanent. Cred ca au fost afectati de pandemie. Nu au cerut si ei bani de la stat? Goana dupa avere intre doi afaceristi?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768