REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.1° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Scandal între fiii lui Borcea și Olăroiu, miza: un apartament de lux din Mamaia

Scandal între fiii lui Borcea și Olăroiu, miza: un apartament de lux din Mamaia

Mirela PASCAL 28 iunie 2024 | 00:00 6005

Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai mari antrenori români, a alocat peste 25 de milioane de euro pentru proiectul imobiliar exclusivist din Mamaia. Olăroiu a transformat, în 2023, fostul hotel Mamaia în apartamente de vacanță, iar acestea au fost vândute cu prețuri pornind de la 400.000 de euro și depășesc 2 milioane de euro. Complexul funcționează pe societatea First Mamaia Residence, administrată de fiul lui Olăroiu, Antonio, și iubita acestuia, Roxana. De altfel, cei doi sunt și asociați în firmă, împărțind în mod egal acțiunile. Revenind, printre clienții apartamentelor se numără și familia Borcea. În 2020, cele două părți au încheiat o promisiune de vânzare a unui apartament alcătuit din 3 camere, în suprafață de 130,8 mp și terasa în suprafața construită de 28,1 mp. Imobilul urma să fie folosit de societatea familiei Borcea, Muntenia Estival 2002 - S.A, pentru desfășurarea de activități în scopul obținerii de venituri comerciale, respectiv închiriere/asigurarea cazării de scurtă durată sau alte facilități de cazare. Potrivit informațiilor noastre, tranzacția nu ar mai fi avut loc, motiv pentru care cele două firme au ajuns, astăzi, la cuțite. Muntenia Estival, deținută de fiul lui Cristi Borcea, Antonio Angelo, a chemat la bară First Mamaia Residence, în vederea obținerii unei hotărâri care să țină loc de act de vânzare-cumpărare.

Scandal intre fiii lui Borcea si Olaroiu, miza: un apartament de lux din MamaiaAntonio Olăroiu

Înființată în anul 2012, firma First Mamaia Residence are sediul social pe Șoseaua Kiseleff P. Dimitrievici, Nr. 16 din București și se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară. Punctul de lucru al firmei este în Complexul Hotelier Mamaia, fostul hotel Mamaia, deținut în trecut de societatea Steda Beach, administrată de Stelian Gheorghe, un cunoscut om de afaceri din București și apropiat al Elenei Udrea și al Alinei Bica. Steda Beach și-a schimbat denumirea și în prezent se numește First Mamaia Residence SRL, după ce acțiunile au fost cesionate către familia lui Cosmin Olăroiu. Acționarii societății sunt fiul antrenorului, Antonio Daniel, și iubita lui, Roxana Tănase.

Familia Borcea a vrut să cumpere un apartament în complexul lui Olăroiu, dar și-a luat țeapă

Anul trecut, Olăroiu a reușit să schimbe complet fața fostului hotel Mamaia, fiind transformat în apartamente de vacanță. Printre clienți se numără și familia Borcea, prin societatea Muntenia Estival 2002, cu sediul în Olimp, a cărei cifră de afaceri a fost, în 2023, de 7,6 milioane de lei. Ca o paranteză, precizăm că firma este deținută de fiul lui Cristi Borcea, Angelo Mihai, cu 11 % din acțiuni, și firma M & A Turism Litoral, cu 83 % din acțiuni, controlată de mama lui Cristi Borcea, Elena. Revenind, în 2020, între cele societăți a fost încheiată o convenție sau o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare, la prețul de 317.800 euro, a unui apartament situat în Corpul B, etaj - 2 din cadrul Condominiului din Mamaia, bd. Mamaia nr. 436A. Pe atunci, Olăroiu nici nu începuse construcția imobilului, complexul fiind finalizat în 2023.

Scandal intre fiii lui Borcea si Olaroiu, miza: un apartament de lux din Mamaiacomplexul familiei Olăroiu

Apartamentul are suprafața construită de 130,8 mp si terasă în suprafață construită de 28,1 mp. Imobilul urma să fie folosit de societatea familiei Borcea pentru desfășurarea de activități în scopul obținerii de venituri comerciale, respectiv închiriere/asigurarea cazării de scurtă durată sau alte facilități de cazare.

Scandal intre fiii lui Borcea si Olaroiu, miza: un apartament de lux din MamaiaAngelo Borcea

Mihaela Borcea trebuia să se ocupe de perfectarea contractului

De precizat faptul că, la acel moment, firma era administrată de fosta soție a lui Borcea, Mihaela, aceasta fiind împuternicită să negocieze cu puteri depline clauzele convenției de vânzare-cumpărare anterior menționate, ale contractului de vânzare, inclusiv cele privind transmiterea proprietății, predarea bunului, precum și să semneze, pentru și în numele societății Muntenia Estival actele. Ceva s-a întâmplat, pentru că tranzacția finală nu a mai avut loc, din moment ce astăzi fiul lui Olăroiu și fiul lui Borcea se războiesc în instanță.

Scandal intre fiii lui Borcea si Olaroiu, miza: un apartament de lux din MamaiaMihaela Borcea

Între timp, Mihaela Borcea a și fost revocată din funcție. Marți, 25 iunie a.c., societatea deținută de Angelo și Elena Borcea au deschis o acțiune în instanță, la Tribunalul Constanța, având ca obiect hotărâre care să ţină loc de act de vânzare-cumpărare. Nu știm motivele pentru care cele două părți au ajuns să dispute apartamentul în instanță, cert este că Borcea speră ca judecătorii să tranșeze litigiul. Însă va fi drum lung și anevoios, având în vedere cât de greu să mișcă lucrurile în justiția din România.

Oricare ar fi decizia, ea va putea fi atacată... și pot trece câțiva ani buni până la o decizie definitivă. Poate, până atunci Olăroiu-Borcea își vor disputa singuri meciul, fără fie nevoie de vreun arbitru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au muncit și astia la viața lor de s au cct pe ei, luați l și pe Iorgulescu să fiți cu totii
17
0
Dai mai apartamentul mai. La puscarie mai
11
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515