REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
22.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Scandal la Castelu: Primarul Nicolae Anghel promite că își dă demisia...

Scandal la Castelu: Primarul Nicolae Anghel promite că își dă demisia...

Replica API 12 iulie 2022 | 00:00 3815

Magistrații Tribunalului Constanța au admis cererea prin care Vasile Potîrniche a cerut anularea Hotărârii Consiliului Local Local al comunei Castelu din 20 mai 2021 dar și dispoziția din 30 iunie 2021 prin care acesta era eliberat din funcția de inspector cadastru și și arhitect șef al comunei. Prin sentința din 12 mai 2022, primarul din Castelu este obligat să reangajeze pe Vasile Potîrniche în funcția ocupată anterior. Totodată, reclamantul va primi despăgubiri egale cu cuantumul salariilor indexate şi celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat de la data eliberării din funcţia publică şi până la data reintegrării efective. Sentința nu este definitivă, urmând a se judeca recursul. Reporterii Replica au vorbit cu ambele părți implicate în proces pentru a afla mai multe amănunte despre acest caz.

Războiul dintre Vasile Potîrniche, fost viceprimar la Castelul, și Nicolae Anghel, primarul din comună, datează din anul 2015 atunci când Vasile Potîrniche a fost demis prima oară de către Nicolae Anghel. A fost reîncadrat în funcție în anul 2018, însă în anul 2021 a fost iarăși demis după ce funcțiile pe care activa au fost desființate de către primarul Nicolae Anghel, pentru a face economie la bugetul local. Deocamdată, în primă instanță, a câștigat procesul intentat pentru anularea deciziei prin care a fost demis însă urmează recursul.

„Pe fond am reușit să câștig procesul însă urmează recursul. Am fost demis a doua oară pentru a face economie la buget, cel puțin așa a motivat primarul Nicolae Anghel. Eu am ocupat funcția de inspector cadastru și inspector la biroul urbanism cu atribuții de arhitect șef. A desființat totul urbanismul de la Castelu, după ce atribuțiile pe care le aveam eu le-a dat altor doi colegi, iar pentru arhitect șef a zis că o să colaboreze cu Consiliul Județean. Prima dată am fost demis în 2015, iar a doua oară în 2021. Am rezistat din 2018 până în 2021, pe funcție. A considerat că face economie cu salariul meu pentru a face proiecte pe fonduri europene.” a declarat Vasile Potîrniche, pentru ziarul Replica.

„Nu au fost probele care trebuiau la dosar și de aceea am pierdut pe fond. La recurs, 110% o să se întoarcă sentința. Dacă nu câștig... mă las de primărie. Vasile Potîrniche are un dosar pe rol, pentru ca a postdatat un act, a făcut o fraudă. Asta nu a fost la dosar, dar la recurs o să punem si actele acestea, de aceea nu îmi fac probleme la recurs. Noi am redus în organigramă de la birou și am pus la gospodărie. Potîrniche și ceilalți trei mă costau 320.000 de lei pe an. Nu îmi fac probleme, justiția își va face datoria.” a declarat Nicolae Anghel, primarul din Castelu, pentru Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Analfabetul asta ar trebuii sa fie închis pe viață, la câte nenorociri a făcut. Acest analfabet, golan, țigan, nespălat, acest nimic care nu reușește sa citească coerent, acest analfabet ce și a băgat neamurile, analfabete ca și el, în funcții despre care nu știe cu ce se mănâncă, trebuie sa se întoarcă în bordeiul în care stăteau înghesuiți precum sardelele. Cred ca este unicat în r*mânia, ca un analfabet, sa conducă o comuna ce a dat Personalități fata de care lui nici nu i este permis sa ridice capul. Cum este posibil, ca fiind analfabet, sa obții doctoratul, pentru care este obligatoriu sa publici ceva, ceva mai mult. Cum țiganii, și aici îmi cer scuze, sunt țigani între t****i, știu și recunosc unde le este locul. Sper, și aici este greșeală guvernului, primar maxim 2 luni, astfel scăpăm tara de jigodiile astea
1
0
Forta Nick ardei pe dusmani !
0
1
Se poate sa aiba dreptate avand in vedere ca justitzia din Romania este plina de tot felul de indivizi care ishi urmaresc doar interesul propriu nicidecum aplicarea legi,lege care si asha este mult prea blanda si interpretabila cand se judeca mari hotzi ai neamului romanesc.
2
0
Interlopul asta de Anghel sta fara griji. Nora-sa cati bani de la buget il costa pentru a platii golanca aia. ar trebui sa fie arestat acest individ. A batut oameni individul asta care se crede primar. Sa nu uiti ca esti asteptat de baieti la racorica ordinarule
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513