REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
19.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Scandal la granița cu Bulgaria din cauza unui simplu claxon!

Scandal la granița cu Bulgaria din cauza unui simplu claxon!

Replica API 18 februarie 2022 | 01:24 1799

O excursie în Bulgaria s-a transformat pentru un bărbat într-un adevărat coșmar. Aflat în coloana de mașini din punctul de trecere al frontierei Ostrov-Silistra, pe artera de ieșire din țară, victima a fost agresată de Ionuț Cristian Stănescu. Totul a plecat de la un simplu claxon, urmat de înjurături de ambele părți, inculpatul lovind apoi victima cu pumnii în zona feței și a brațelor.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Medgidia au decis condamnarea lui Ionuț Cristian Stănescu la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2.400 lei pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, reprezentând echivalentul a 120 zile-amendă. De asemenea, bărbatul a fost obligat la plata către victimă a sumei de 3.000 lei cu titlu de daune morale. Sentința a fost dată pe 3 noiembrie 2021, însă Ionuț Cristian Stănescu a depus apel, reușind prin sentința Curții de Apel Constanța, din 14 februarie 2022, reducerea daunelor morale la 1500 de lei. Sentința este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, victima se afla împreună cu familia, în mașină, în coloana de mașini din punctul de trecere al frontierei Ostrov-Silistra. Inculpatul se afla în fața lui, în alt automobil. La un moment dat, când coloana de autoturisme s-a pus în mișcare, autoturismul agresorului nu s-a mișcat, motiv pentru care fiind claxonat de către celelalte autoturisme aflate în spatele său, victima a claxonat și el scurt, pentru ca acesta să se pună în mișcare. Ca urmare a gestului făcut, victima a depășit autoturismul în care se afla inculpatul, iar în momentul în care a trecut pe lângă acesta l-a auzit cum îi adresează înjurături și alte cuvinte vulgare, fapt pentru care i-a replicat, după care și-a continuat deplasarea. După ce s-a oprit, inculpatul s-a deplasat la autoturismul persoanei vătămate, i-a deschis portiera și a început să-l lovească cu pumnii în zona feței și brațelor, ocazie cu care acesta a observat că agresorul avea în pumn o cheie de yală cu care l-a lovit în zona feței.

Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au constatat că prima instanță, pe baza declarației de recunoaștere a faptei intervenită în cursul judecății și a probelor necontestate de la urmărirea penală, a pronunțat în mod legal și temeinic o soluție de condamnare a inculpatului la pedeapsa amenzii penale, sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, prevăzută de art.193 alin.2 Cod penal. Din toate mijloacele de probă administrate în cauză, rezultă că situația de fapt descrisă prin rechizitoriu se confirmă și că aceasta justifică reținerea în sarcina inculpatului a infracțiunii pentru care s-a dispus trimiterea în judecată, potrivit încadrării juridice stabilite de procuror și pe care inculpatul nu a contestat-o în cursul judecății. Așadar, numărul zilelor de îngrijiri medicale afectate vindecării, dar și tipul de leziuni cauzate nu au pus-o pe victima infracțiunii de lovire într-o situație de inferioritate cu semenii săi de-a lungul unei perioade întinse de timp și nici nu i-au diminuat posibilitățile de a participa la viața socială și de familie, comparativ cu situația anterioară vătămărilor produse. De aceea, suma acordată cu titlu de daune morale se impune a fi diminuată la 1.500 lei, această sumă reprezentând o justă și echitabilă reparație și eliminând riscul ca cel vătămat să beneficieze de o îmbogățire fără justă cauză.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru agresiune n trafic trebuie anulat permisul de conducewre.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303