REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scandal la Sorena! Administratorul Petre Nicolau, acuzat de gestiune frauduloasă!

Scandal la Sorena! Administratorul Petre Nicolau, acuzat de gestiune frauduloasă!

Ana Maria LIPAN 26 octombrie 2023 | 00:00 4723

În firma controlată de unul din cei mai controversați milionari ai Constanţei, în speță Gheorghe Nicolau, fost şef al Administraţiei Canalelor Navigabile, pare să aibă loc un război intern. Unul dintre asociații companiei Sorena SA, Starcomexim SRL, cere convocarea AGA, în vederea schimbării din funcție a administratorului Petre Nicolau, pe care-l acuză de gestiune frauduloasă a patrimoniului. Acționarii majoritari au refuzat întrunirea AGA, așa că Starcomexim SRL, cu sediul în Pitești, a luat măsuri drastice!

Scandal la Sorena! Administratorul Petre Nicolau, acuzat de gestiune frauduloasa!Petre Nicolau, administratorul Sorena

Mocnește un scandal de proporții în firma controlată de Gheorghe Nicolau, fostul şef al Administraţiei Canalelor Navigabile. CF Starcomexim SRL, din Pitești, asociată cu 5 % în firma Sorena SA, a dat în judecată compania și pe administratorul actual, Petre Nicolau, pe motiv că acesta i-ar fi ignorat solicitarea de a convoca o ședință a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor. CF Starcomexim SRL intenționa să aducă în atenția AGA numirea unui alt administrator, pe motiv că Petre Nicolau nu își îndeplinește atribuțiile prevăzute de lege și actul constitutiv, motiv pentru care se impune să fie înlocuit. Potrivit informațiilor noastre, CF Starcomecim SRL consideră că motivul pentru care cererea sa nu a fost soluționată ar fi teama că ședința ar aduce cu sine consecințe grave pentru administratorul reclamat, a cărei gestiune ar putea fi chiar supusă unui audit. 

În timpul câștigat prin amânarea convocării ședinței, Nicolau ar încerca să ascundă probe importante referitoare la activitatea sa, sustrăgând sau alterând documente, potrivit companiei din Pitești. „În plus, gestiunea patrimoniului în sine este una frauduloasă, existând riscul înstrăinării ilicite de bunuri sau riscul încheierii unor contracte defavorabile societății, în schimbul unor foloase materiale injuste”, au mai argumentat aceștia. 

Scandal la Sorena! Administratorul Petre Nicolau, acuzat de gestiune frauduloasa!sediul Sorena, din Port

Justiția a obligat Sorena și asociații să convoace AGA

Magistrații Tribunalului Constanța au admis cererea de chemare în judecată și au autorizat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SORENA SA de către acţionarul  CF Starcomexim SRL, având următoarea ordine de zi propusă: - Înlocuirea din funcţia de administrator a lui Nicolau Petre, fără descărcare de gestiune, cu Călinescu Mihai; - Promovarea unei acţiuni în răspunderea administratorului Nicolau Petre în conformitate cu prevederile art.73, 144 ind.2, 155 din Legea 31/19910.

În prezent se judecă apelul formulat de Sorena SA și Nicolau Petre. Următoare ședință din cadrul dosarului va avea loc în luna noiembrie a acestui an. 

Directorul general, anchetat penal

Sorena SA este o firmă celebră în Constanța, fiind a una dintre companiile abonate la banii statului. În ultimii ani acesta a încheiat cel puţin 10 contracte cu instituțiile publice, reușind să încaseze astfel peste un milion de euro.

Principalii clienţi au fost Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Regia Autonomă Administraţia Zonei Libere Sulina. Director general al Sorena SA este Gheorghe Nicolau, fostul şef al Administraţiei Canalelor Navigabile, cercetat penal pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, cu un prejudiciu de 22,1 miliarde de lei vechi adus statului în perioada 2003- 2004. În presa vremii, despre directorul ACN Gheorghe Nicolau se spunea că pretindea, în combinaţie cu fostul director din Ministerul Transporturilor, Ion Jercan, sume astronomice unor companii private pentru eliberarea unor avize necesare construirii de centre comerciale în zonele limitrofe Canalului Dunăre - Marea Neagră. Gheorghe Nicolae e și asociat, alături de firma din Pitești și Nastasia Tasula. În urma scandalului penal, Nicolau a plecat de la conducerea CN.

Referitor la Starcomexim SRL aceasta se ocupă cu fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic și este controlată de Crăciun Florin și a avut, în 2022, o cifră de afaceri de aproape 300 de milioane de lei și un profit de 6,8 milioane de lei.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pulikă de la ANR , Comandant Profesor Doctor Inginer in Ingineria Inginereasca si bun manager dupa cum se vede este total vinovat ! Docul acela nu are acte si nici nu a mai fost certificat de foarte mult timp
1
0
sorena , cu drydock , cu hale ca un santier naval in anii 1990 , cu profesionisti in domeniul naval , cu dotari de transport , logistica , a ajuns pe mana unor neaveniti care au distrus aceasta companie . portul constanta nu mai are viata in domeniul reparatiilor navale , dupa 1990 erau inregistrate 650 firme cu caen reparatii nave , iar sorena ca firma mare dadea de lucru la multe din aceste firme . in loc sa fiim ca Tuzla/Istanbul santiere navale , punem politic tot felul de ageamii la conducerea portului , capitaniei , agentiilor portuare , santiere navale care isi petrec timpul la shopurile de LA POARTA UNU .
12
0
Hoțul strigă Hoțul, ha, ha, ha
2
3
Paulica ce ai facut bobita. Vrei sa devii si tu milionar peste noapte pe barba ta?
7
1
De-aia avea burta aia imensa, nesatulul... Nu stiu cum il suporta Audi-ul A8 de la ACN, pe care il conducea zilnic.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510