REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Scandal! Le Bistro, de la Delfinariu, la un pas să fie evacuat! Video

Scandal! Le Bistro, de la Delfinariu, la un pas să fie evacuat! Video

Ana Maria LIPAN 14 martie 2023 | 00:00 6198

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vrea să denunțe contractul de colaborare cu societatea SC City Club Cafe, în baza căruia funcționează localul din vecinătatea acestuia. Imobilul, care a trecut de la un proprietar la altul, a fost subiectul mai multe controverse, ajungând în anul 2017 și în atenția Curții de Conturi.  Pe data de 9 martie a.c. Complexul Muzeul de Științe ale Naturii deschis acțiune în instanță împotriva societății în baza căreia funcționează localul Le Bistro, solicitând anularea contractului de închiriere. Iulian Călin, directorul general al Delfinariului, a declarat pentru Replica faptul că motivul acestei alegeri este constituit de o serie de probleme apărute între muzeu și firmă.

Scandal! Le Bistro, de la Delfinariu, la un pas sa fie evacuat! Video
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii a acționat în instanță societatea City Club Cafe, în baza căreia funcționează localul amplasat în apropierea acestuia. Obiectul dosarului înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, pe data de 9 martie a.c., este anularea contractului de colaborare între cele două părți, ce a fost încheiat în 2012 și avea ca termen anul 2027. Localul respectiv a fost subiectul unor discuții ample în trecut, ce au avut ca sursă fie modul controversat prin care firma a ajuns în posesia terenului unde acesta a fost ridicat, fie schimbul de proprietari sau controalele efectuate de Curtea de Conturi. În legătură cu acest subiect, Iulian Călin, directorul general al Delfinariului, a precizat faptul că:

Scandal! Le Bistro, de la Delfinariu, la un pas sa fie evacuat! Video
“Avem un contract de închiriere acolo, pe care îl denunțăm. Complexul Muzeal a dat în judecată prin Consiliul Județean, adică este o poveste mai veche. A fost un contract de colaborare între noi și City Club Cafe SRL și au apărut anumite probleme. Am strâns niște documente, niște date și le-am pus la dispoziția avocaților, documentele prin care s-a făcut prima colaborare, de acum 10 ani, și să vedem despre ce este vorba. Cert este că vrem să denunțăm acest contract.”

Istoricul localului

Povestea localului începe în luna august a anului 2011, când Primăria Constanţa a somat proprietarul terenului din vecinătatea Delfinariului să ia măsuri în vederea îngrijirii perimetrului. Două luni mai târziu, în octombrie 2011, Consiliul Judeţean Constanţa a predat bunul imobil în administrarea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.  Problema nu a fost însă soluționată, iar drept urmare a unei noi somaţii din partea primăriei, complexul a decis să vină cu o soluţie, pe care a expus-o Consiliului Judeţean Constanţa prin intermediul unei note în care se arată că: “Suntem în imposibilitatea de a susţine financiar cheltuielile cu dezinfecţia, dezinsecţia, renovarea şi reamenajarea bunului aflat în administrare. Suntem totodată şi sub presiunea legală imperativă de a remedia urgent această stare de fapt a imobilului”. Două luni mai târziu, adică în martie 2012, s-a decis ca prin intermediul unei proceduri de selecţie, să fie aleasă o firmă care, prin asociere în participaţiune, să “scape” complexul de grija focarului de infecţie reprezentat de zona acelor chioșcuri.

Scandal! Le Bistro, de la Delfinariu, la un pas sa fie evacuat! Video
În mod bizar, la procedura publică de selecţie s-a prezentat o singură firmă: SC City Club Cafe SRL, despre care cotidianul „Replica” de Constanţa a arătat, în 2017, că este a lui Răducu Popescu (fost consilier local municipal şi fost inspector general şcolar). Popescu s-a retras, ulterior, din firmă. Odată aprobată asocierea, a urmat o transformare a zonei: chioşcurile infecte au dispărut, iar în locul lor a fost construit un local în toată regula, deşi terenul pe care a fost construit este compus şi din trotuar.

Potrivit informaţiilor noastre, proprietarii SC City Club Cafe SRL ar fi concluzionat în urmă cu câțiva ani că ies în pierdere cu această afacere. Prin urmare, au decis, spun sursele noastre, să o vândă altcuiva. „Nu puteau subînchiria, aşa că au vândut firma cu totul celor care deţin localul Reyna, Kamnaz Murat şi Kamnaz Mihaela”, au precizat sursele noastre.Adevărat, societatea are ca asociati pe Kanmaz Murat, cu 90 %, și  Kanmaz Mihaela, cu 10 %. Murat este și patronul localului Reyna, din Faleză Nord.

Contactată pentru un punct de vedere, Kamnaz Mihaela acesta a declarat că nu știe despre acțiunea intentată de Complexul Muzeul de Științe ale Naturii și că a primit niciun document de la instanță.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum plm sa contruiesti pe trotuar??? Faci ditamai constructia fara locuri de parcare
0
0
Acest spurcat de om încearcă să vândă și Delfinariul pe bucăți.A inceput cu animalele sa la vândă in acte gratis dar ia intrat comisioane grase in buzunar.Acest jeg trebuie scos urgent de acolo sa nu fie prea târziu.Trebuiesc făcute controale de către D.N.A să plătească pentru ce a făcut.
2
0
Bai, bagami-as p**a in gura voastra si in familia voastra de zdrente ordinare. Spurcatilor, mincinosi ordinari sa muriti si sa nu mai apucati sa scrieti nici o minciuna. Pai Raducu e m******n? E roman imputit asa cum sunteti si voi doi, javre ordinare. Eu nu zic ca romanii sunt javre, zic ca voi doi sunteti niste javre ordinare care sper sa aveti accident si sa scape lumea de voi. Va urmaresc postarile mincinoase, bagami-as p**a in gura voastra. Scrieti d eorice i*******r ca e m******n, chia daca e roman, doar ca sa instigati la ura. Sunteti niste troli imputiti, comunisti cretini si idioti. Sa va moara tot neamul cand mai scrieti asa minciuni. Ia sa vad, daca mai aveti curajul sa mintiti. cand vi s eapropie moartea, sa stiti ca o meritati javrelor si ca dracul a venit s ava ia din cauza minciunilor spurcate pe care le scrieti. Sa aveti accident de munca si sa ramaneti ciungi si fara degete. Bagami-as p**a in capul voastru de lepre mincinoase.
2
0
Measaj pt starpituri, mare dreptate , m**e si turci acum si ucrainienii ingroapa constanta,in sf mai sunt si romani lucizi
0
1
USR si mosneagul asta vor sa fure si sa jepkareasca tot in orasul asta. Baa mosulica, ai sa faci puskarie, ca toti useristii pusi pe furat! Sa va dam la mooie ca ala e locul nostru FORTZA FALEZA NORD!
3
6
Au facut un lucru bun Sefu acolo, poti sa bei o apa, mananci un sandvish daca vrei, cu ce deranjeaza.. Chiar e nevoie in zona de un chiosc. Erau niste wc-uri infecte acolo... Sa respecte Contractul pana in 2027
8
4
vindea suc la tec, cum a ajuns sa faca ditamai blocul cu suprafata la sol de cinci ori mai mare ca a dughenei intrebati la primarie.
8
1
mak-edonul Raducu inspector scolar si carciumar si turcafletii emigranti veniti sa se capatuiasca in Romania pe coruptia existenta la organele statului. O asociere mai tica-loasa nu se poage gasii. Un ma-ke si un turk. Nu ai sa gasesi cinste in et-niile astea.
12
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016