REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.8° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
30.8° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Scandal mondial după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Scandal mondial după ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Deria ISLEAM 27 iulie 2024 | 15:30 2032

Organizatorii au pus în scenă un spectacol grandios în care și-au dorit să scoată în evidență tot ce are mai bun ”Orașul Luminilor”, însă nu toată lumea a apreciat acest show. Mai mult, anumite scene folosite la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice au stârnit un scandal monstru.

Scandal mondial dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Cel mai contestat moment a fost cel în care Barbara Butch, DJ local și activistă LGBTQIA+, a fost în centrul unei scene care a recreat ”Cina cea de Taină”, celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, fiind înconjurată de mai mulți concurenți ai emisiunii ”Drag Race France”, o expunere bazată pe travesti, care îi reprezentau pe cei 12 apostoli.

Momentul a atras indignarea din partea conservatorilor și criticile au fost extrem de vehemente. ”Este un atac la adresa creștinismului. Ceremonia a fost o urâciune, batjocorindu-l pe Isus. A fost dezgustător”, a reacționat Anne Diamond, o cunoscută prezentatoare TV britanică.

O altă jurnalistă din Marea Britanie, Stephanie Takyi, a reacționat și ea extrem de dur: ”Sinceră să fiu, nu cred că ar fi făcut asta cu Islamul pentru că știu că ar fi ieșit lumea în stradă și că ar fi fost o încheiere pentru Jocurile Olimpice.

Ei s-au luat de creștinism, pentru că suntem destul de supuși. Au zis: ‘Hai să ne batem joc de asta’. Cred că unele lucruri sunt sacre și poate că ar fi putut fi lăsate în afara spectacolului”.

Politicieni și oameni de afaceri, printre cei care s-au scandalizat

Spectacolul pus la punct de francezi l-a înfuriat și pe Elon Musk, proprietarul Tesla și SpaceX. ”Este extrem de lipsit de respect față de creștini. Creștinismul a devenit fără dinți”, a scris el, pe rețelele de socializare.

Scandal mondial dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Politicianul olandez Geert Wilder, care conduce Partidul pentru Libertate, a scris și el în spațiul online: ”Batjocorirea creștinismului este în regulă, dar când publici niște caricaturi cu Mahomed, stânga strigă blasfemie și imamii radicali emit fatwa (n.r. – opinie pe teme religioase privind legea islamică). Standarde duble de cel mai rău tip”.

”Tuturor creștinilor din lume care au urmărit ceremonia Paris 2024 și s-au simțit insultați de această parodie cu travestiți a Cinei cea de Taină, să știți că nu Franța vorbește, ci o minoritate de stânga”, a tunat europarlamentarul francez conservator Marion Marechal.

În acest scandal s-a implicat chiar și președintele La Liga, Javier Tebas: ”Este inacceptabil și lipsit de respect. Să te folosești de imaginea Cinei cea de Taină la Jocurile Olimpice de la Paris este o insultă la adresa tuturor creștinilor. Unde este respectul pentru credințele religioase?”

Scenetele cu Maria Antoaneta și Dionysos, puse la zid

Nu numai oameni importanți din societate au reacționat după ceremonia de deschidere de la Paris, ci și oameni simpli, care s-au simțit lezați de spectacolul pus în scenă prin centrul Parisului.

”Jocurile Olimpice se deschide cu o batjocură demonică a credinței creștine”, a scris un utilizator pe rețelele de socializare, în timp ce altul a spus că este ”simbolism păgân și satanic”.

Un alt moment criticat din show-ul pus în scenă de organizatori a fost cel care a prezentat-o pe Regina Franței Maria Antoaneta fără cap în timp ce flăcările izbucneau în jur, iar ea cânta acompaniată de trupa franceză de metal Gojira.

Scandal mondial dupa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

Mulți au fost cei care s-au oripilat de această scenă și au spus că este un moment ”satanic”. Dezbateri încinse a stârnit și apariția artistului Philippe Katerine, care l-a înfățișat pe Dionysos, zeul vinului, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o fi olimpiada LBGT si nu stim noi!? in grecia antica, perversiunile sexuale erau la ordinea zilei. nici noi ne plingem azi, din cauza politicului.
0
0
De ce nu afișați comentariile?
4
0
Dc faceau asa ceva cu vreun pasaj din coran, sarea parisul in aer! Jeguri mari francezii astia
20
1

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516