REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
23.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Scandal monstru între sute de români și polițiști, în Marea Britanie. MAE se implică în caz. Video

Scandal monstru între sute de români și polițiști, în Marea Britanie. MAE se implică în caz. Video

A.F. 19 iulie 2024 | 19:23 846

Este haos pe străzile din Leeds, Anglia după ce românii stabiliți acolo au decis să își arate revolta în mod violent față de o decizie a autorităților. Scandalul a pornit de la un subiect foarte sensibil: conform presei din Anglia, românii „au luat foc” din cauza unei tentative de preluare a unor copii de către stat. Între timp, au apărut și primele imagini cu micuții luați cu forța de către polițiștii britanici. 

Scandal monstru intre sute de romani si politisti, in Marea Britanie. MAE se implica in caz. Video

În urma implicării sale în acest caz. MInisterul Afacerilor Externe a emis următorul comunicat:

„În continuarea informațiilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE) cu privire la incidentele produse în seara zilei de 18 iulie 2024, în Leeds (UK), vă comunicăm că demersurile realizate de către Centrala MAE, prin intermediul misiunii diplomatice și al Consulatului General al României la Manchester, au continuat pe parcursul zilei de vineri, 19 iulie 2024. Astfel, consulul general al României la Manchester a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții autorităților locale din Leeds implicate în gestionarea situației care a avut la bază acțiunea de preluare a patru cetățeni români minori în grija serviciilor sociale locale.

În cadrul dialogului, reprezentanții autorităților locale de poliție au apreciat demersurile efectuate de Consulatul General al Românei la Manchester în sprijinul normalizării situației, respectiv discuțiile cu familia de cetățeni români și cu reprezentanții cultelor religioase din care fac parte cetățenii români prezenți la fața locului. În cadrul discuțiilor a fost subliniată necesitatea respectării recomandărilor autorităților locale, urmarea căilor legale de acțiune și importanța respectării deciziilor autorităților de protecție a minorilor din Leeds. 

Potrivit reprezentanților autorităților locale de poliție, ancheta derulată cu privire la acest incident este în curs de desfășurare, astfel încât la acest moment nu au fost recepționate notificări cu privire la reținerea sau arestarea unor cetățeni români implicați în evenimentele din seara zilei de 18 iulie 2024. 

De asemenea, în contextul discuțiilor cu reprezentanții serviciilor sociale britanice din cadrul Consiliului local Leeds care gestionează cazul cetățenilor români minori, precum și cu familia de cetățeni români, reprezentanții CG Manchester i-au asigurat de sprijinul autorităților române în identificarea unei soluții stabile, de durată, în interesul superior al minorilor, cu respectarea deciziilor adoptate de autoritățile britanice responsabile de caz. Reprezentanții CG Manchester au subliniat importanța deschiderii și a cooperării familiei minorilor cu autoritățile competente pentru identificarea tuturor instrumentelor menite să faciliteze o soluție în interesul superior al minorilor.

Menționăm faptul că, potrivit competențelor, în ansamblul acțiunilor de protecție și asistență consulară efectuate pentru cetățenii români, MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României, iar în unele situații cu sprijinul atașaților pentru probleme sociale si de muncă, acordă o atenție deosebită minorilor români care s-ar putea regăsi în situații dificile, în străinătate. De asemenea, este menținut dialogul cu părinții minorilor, cu autoritățile locale competente, precum și cu instituțiile române cu atribuții în materie de protecție a drepturilor minorilor.

Totodată, MAE subliniază că în toate demersurile efectuate în cazul cetățenilor români minori aflați în situații deosebite, primează exclusiv principiul fundamental privind respectarea interesului superior al copilului, în deplină concordanță cu principiile înscrise în Convenția privind Drepturile Copilului, cu respectarea reglementărilor din statul de cetățenie/ reședință permanentă/ domiciliu al minorului”, informează MAE în comunicat, scrie realitatea.net.

Video:

Video 2:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MOARTE TZIGANILOR
9
2
Bha da ce pishati sunteti doar copy paste stiti sa postati aici asa zisele stiri replicadehandel !? bazgaiitilor ! le stim de ieri stirile astea grasuto sa iti iau fetita in pola !
3
3
Asta de sub mine cu ce esti tu mai smecher decat baragladinele bronzate inca stai in romania cu pcr la putere care te fura din toate pozitiile
2
9
sunt baragladine bronzate !!!
13
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436