REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scandal... pe bani între firmele care se ocupă de reabilitarea bulevardelor din Constanța!

Scandal... pe bani între firmele care se ocupă de reabilitarea bulevardelor din Constanța!

Mirela PASCAL 27 iulie 2023 | 00:00 6334

Meva Concept SRL Bucureşti, în scandal cu Electrogrup SA, societatea din Cluj care se ocupă de reabilitarea bulevardului 1 Mai. Cele două se ceartă din cauza banilor, după ce firma din Cluj ar avea de achitat către cea dintâi o sumă de bani. Acesta este motivul epntru care Meva Concept i-a cerut falimentul.

Scandal... pe bani intre firmele care se ocupa de reabilitarea bulevardelor din Constanta!

Meva Concept SRL Bucureşti a depus pe 20 iulie a.c., la Tribunalul Cluj,  o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva Electrogrup SA Cluj-Napoca. Electrogrup este companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, ce se ocupă cu lucrări de instalații electrice și care încasează de la Constanța peste 50 de milioane de lei pentru lucrările de pe bulevardul 1 Mai. Evident, la mijloc sunt niște debite pe care firma clujeană nu și le-a onorat și care au condus la acțiunea în instanță. Deși societatea clujeană a raportat pentru anul 2022 un profit net de 41.204.231 lei și o cifră de afaceri de 519.168.441 lei, datoriile erau, anul trecut, de 225.679.888.

Scandal... pe bani intre firmele care se ocupa de reabilitarea bulevardelor din Constanta!
La rândul ei, Meva Concept, care încasează de la Primăria Constanța 68.888.580,61 lei ca să se ocupe de reabilitarea zonei centrale a municipiului Constanța, are unic asociat pe Paraschiv Ligia Andreea.

Aceeași firmă cu sediul într-un apartament din București, care se ocupă și de lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, acolo unde supervizorul a pus-o, recent, să scoată dalele și să le monteze din nou. Încă din 21 iulie 2022, au început lucrările pe bulevardul Ferdinand. În anul 2023, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 63 de milioane de lei, semn că nu este o firmă de dimensiuni mici. Probabil pentru că este o lucrare de dimensiuni foarte mari, firma a subcontractat, Mooz Services, fiind una dintre aceste firme, care aparține fostului director de la Confort Urban, Viorel Farcaș. Societatea a avut, anul trecut, profit de peste 4,4 milioane de lei și datorii de peste 50 de milioane.

Scandal... pe bani intre firmele care se ocupa de reabilitarea bulevardelor din Constanta!
Calitatea lucrărilor realizate de cele două firme care sug o căruță de bani de la Constanța este una îndoielnică, iar rezultatele de pe șantier atestă acest lucru. Lucrările de mântuială sunt refăcute de Mooz Services, așa cum am specificat și mai sus, controlată de Viorel Farcaș, fiind subcontractat de Meva. “Sunt zone neterminate, dar și zone neconforme, în special la ridicări de capace și îmbinări între capacele ce există și pavele. Ce a făcut firma respectivă nu pot să comentez, dar nu ar trebui să se ajungă aici. Unde au pus pavele prost, pe Ștefan cel Mare, au primit aviz de neconformitate și am început să le scoatem și să le punem cum trebuie. Încerc acum să remediez ce au stricat, fără costuri suplimentare Eu am instalațiile electrice, iar când această firmă a întârziat, nu am putut să termin lucrările.”, ne declara, recent, Farcaș referitor la lucrările de mântuială executate de Meva.

Scandal... pe bani intre firmele care se ocupa de reabilitarea bulevardelor din Constanta!
În aceste condiții, doar o minune ar putea face ca lucrările la marile bulevarde, realizate pe fonduri europene, să se termine în decembrie 2024. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci trebuie să dăm banii înapoi!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce lucrare au făcut pe 1 mai?? Un k***t de lucrare..mai bine arătau înainte trotuaruale .ce sa mai ziceam de asfaltare pe 1 mai..nici o scurgere nu au lăsat..nici o rigla..sa vezi inundatii
4
1
2 bulani sparți în kur..ăștia sunt acționarii marii distrugeri din cta
9
0
in ce hal am ajuns dupa 34 de ani de hotie jecmaneala si maffie. primarul furra de zor si noi populatia nevinovata platim
9
0
Suntem cei mai p****i daca acceptam receptionarea lucrarilor in halul in care sunt facute la momentul asta.
7
0
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
15
0
ATENTIE ! Nu firmele sug carutele de bani ci cei care au facut contractele cu firme de balcon ,fara a verifica daca au utilaje si forta de munca necesara .Clar , cei care au semnat asemenea contracte au facut-o numai din mila fata de bietele firmulite ....Iar pentruca nu s-a respectat termenul de finalizare al strazii Stefan cel Mare cine va restitui 10 milioane de euro catre UE...? Patroana Paraschiv a*****a sau cel care a primit plicul dela dansa ?
14
0
Articolele Gabriel Oprea, achitat definitiv în dosarul morții polițistului Gigină Victor ROTARU 26 iulie 2023 | 16:17, La un pas de al doilea Colectiv: un inconștient a incendiat un club din Costinești! Video v****l s****n 25 iulie 2023 | 08:40 si articolul putin mai vechi Răceala de vară, confundată adesea cu Covid-ul din cauza simptomelor asemănătoare Marieta ȘTEFAN 20 iulie 2023 | 00:00 au fost sterse din cauza comentariilor; pe cine au deranjat aceste comentarii ?
7
0
Rusine sa le fie! pe Bvd.Lapusneanu in zona Trocadero chiar in fata la Alfa Beta era o scurgere importanta si din lenea de a ocoli au asfaltat peste ea iar azi, dupa ploaia torentiala, pe marginea drumului este format deja un parau...nu se poate traversa. Isi bat joc de bani, fie ei si europeni, ca sa nu mai zic ca de confortul cetatenilor nici nu mai tin cont.
14
0
Cea mai tare afacere , schimbat pavele si borduri. Profit garantat
14
0
Dar, daca are condamnare ptr spaga, are voie sa presteze ptr Primarie? Are cazier! Verifica cineva si subcontractorii? Alo, DNA... poate, poate...
10
0
banii sa-i dea inapoi chitac, ca el i-a ales. sigur dam banii inapoi.lucrarile sint de mintuiala, dar inca de la inceput, beneficiarul primaria cta, dupa graficul lucrarilor, calitatea lor, trebuia sa-si dea seama ce constructori are in curte. contractul trebuia intocmit beton. dalele care se remonteaza(pe nervii cui?), nu s-a vazut ca se montaeaza aiurea? eu propun sa plateasca primarul, sa se invete minte si alti terchea-berchea, care se gindesc la primarie.
13
0
Adica Mava subontractase de la Electrogrup lucrarile si de fapt le face Mooz infiintata acum cativa ani de un fost director prins cu spaga de la Confort Urban .E mare borcanul cu miere
12
1
Și în piața Tomis trei toate pavelele se mișcă de zici că sunt făcute de ani și ani de zile nu de doar două luni.Atentie Chitac că vin alegerile...,...
15
1
Solicitarea de intrare in insolventa este doar o forma de presiune pentru a urgenta o eventuala plata. Spre exemplu daca Electrogrup refuza la plata o factura Meva sau solicita remedieri derivate din lucrarile facturate, Meva prefera sa solicite deschiderea procedurii de insolventa impotriva Electrogrup decat sa solutioneze eventualele neconformitati. Este gratuit si genereaza o presine majora astfel incat Electrogrup posibil sa prefere achitarea debitului chiar daca are nemultumiri legate de calitatea lucrarii decat sa se judece. La procesul de insolventa odata deschis se pot asocia orice ati creditori indiferent de valoarea debitului generand un efect in cascada sau chiar mai rau decat atat pot genera pozitii de forta ale bancilor creditoare.
7
1
Arestati-l pe chitcan. Ajunge !
16
1
Sa-i sugeti lupa lui Chitac, 30 de ani ai vostrii psd-ei au furat miliarde, mars
7
13
CE MAI CAUTA PUSCARIASU DE FARCAS AICI.DUTE MAI BOLANDULE HOT,DE UNDE AI VENIT.TOTI GOLANII SUNT OAMENI DE AFACERI .
19
1
Prin grija lui mos teaca ne mai alegem cu un santier pe urmatorii 5 ani . Nu vezi omule ca nu te pricepi la nimic, doar gargara. Pleaca odata , ca si asa ai o pensie de nu stii ce sa faci cu ea.
19
1
Statul nu are bani dar piata e plină cu firme fantomă care se îmbogățesc peste noapte Guvernul taxează proștii de serviciu salariați și pensionari Mafia și Coruptia distruge r*mânia
28
1
le duceam eu la bun sfarsit, dar nu am fost lasata sa rad pana la capat
12
1
bravo koaie! furi bani in continuare!npt cine? nevasta ta m a platit s o fout! cred ca cu banii tai!
7
2
Farcaș este un păduche care pe timpul escrocului Mihăieși se ocupa cu iluminatul stradal. Deloc p***t, păduchele l-a tot pupat în c*r pe infantilul Stan Gabriel, a jucat fotbal cu golanii lui Mazăre și , încet dar sigur, s-a " lipit" de tot mai multe contracte cu Primăria. În prezent, în aroganța lui senilă, penalul Ghițac Vergeluș, contraamiral în rezervă - nicidecum amiral- alături de 2-3 slugi ca Măndilă George sau Vintilă Alin, acum și ăștia fiind în atenția procurorilor DNA, distruge Municipiul. Boul ăsta de Chițac, odată ajuns anchetat penal , trebuia să dispară în ograda lui din Eforie. Dar nu , jigodia , fără pic de onoare pe care o pretinde însă altora, stă moț în scaunul lui de primar nesimțit. O jigodie ordinară care ajutat de slugile lui , la fel de nesimțite și ordinare, distrug Cta.
27
4
Panaramele idiotului de chitac se cearta intre ele
23
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510