REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
21.4° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

SCANDAL și AMENINȚĂRI cu TOPORUL între doi foști SOȚI

SCANDAL și AMENINȚĂRI cu TOPORUL între doi foști SOȚI

Replica API 1 februarie 2021 | 00:21 2255

O constănțeancă, sătulă de comportamentul agresiv al fostului soț, a ajuns în instanță pentru a solicita un ordin de protecție. Aceasta vrea să trăiască liniștită, măcar la bătrânețe, dacă până acum a fost bătută și amenințată cu moartea de către bărbat. Acesta din urmă, în schimb, a spus instanței că el vrea doar ca femeia să vină la domiciliul său să îi facă mâncare și să îl îngrijească, întrucât are și probleme de sănătate.

În acest caz, instanța a reținut seara de 6 ianuarie 2021, Corneliu A., în calitate de pârât, a venit la miezul nopții cu un topor asupra lui să o omoare pe Aurica F, în calitate de reclamantă, însă fiul acesteia l-a dat afară și a legat porțile. Bărbatul nu s-a lăsat, s-a reîntors la domiciliul femeii din localitatea Mihail Kogălniceanu și i-a incendiat porțile. Violența exercitată este atât fizică cât și verbală și psihică, astfel încât, bărbatul o suna în fiecare și o amenința cu moartea, iar în trecut ar fi bătut-o de nenumărate ori. Pe partea cealaltă, bărbatul a solicitat ca fosta soție să vină acasă, să îi facă mâncare, să îl spele, să aibă grijă de el. El o vrea pe ea acasă, și atât.

„Te omor dacă nu te întorci la mine”

Instanța a ascultat și declarația nepoatei părților care a declarat faptul că bărbatul o amenință pe femeie cu moartea dacă aceasta refuză să se întoarcă la el. „Eu am fost de față în data de 05.12.2020 și am auzit cum el o amenința pe bunica (reclamanta) că o bate și că o omoară dacă nu se întoarce la locuința acestuia. Ea primea amenințări verbale precum „vin și te tai”, „te omor dacă nu te întorci cu mine, de ce stai la fiul tău?”, și altele”, a declarat nepoata părților.

Fiica celor doi, martor în dosar

Și fiica celor doi a fost în fața instanței menționând faptul că bărbatul o sună destul de frecvent pentru a-i transmite injurii și amenințări mamei sale. „La un moment dat mă suna să-mi spună „să răspundă mă-ta că o omor”. Pe data de 6 ianuarie a venit cu toporul în casă să îi taie mâna mamei, iar fratele meu acolo prezent l-a dat afară pe poartă, au legat porțile, iar în jur de ora 3 dimineața a dat foc porților pentru că nu a putut să intre. După, a venit din nou peste ea în casă, (...) nu a putut să o agreseze pentru că era protejată de cumnata mea, însă i-a luat telefonul. Pe când i-a furat telefonul mamei sună toate contactele și le spune că o omoară pe mama că el vrea să meargă la pușcărie, că nu are altă treabă”, a declarat fiica femeii.

Bărbatul nu a recunoscut, inițial, că a dat foc porților

Întrebat fiind de ce a incendiat poarta, bărbatul s-a jurat că totul este un scenariu. „Ce, ăla este foc?, asta este un scenariu ca să nu îmi dea banii. Nu am făcut eu aia și nici nu aș fi în stare să fac, dar dacă nu îmi dă banii, la casă îi dau foc. Deci ăla acolo ce vedeți dumneavoastră, domnule președinte, este un scenariu. Jur pe toate, jur pe orice”, a declarat Corneliu A.

Bărbatul nu s-a abținut nici în sala de judecată

Mai apoi, s-a dat singur de gol și a spus că poarta era făcută de el, așa că, „are dreptul să facă asta”. De asemenea, în cadrul ședinței de judecată Corneliu A. a dovedit că reprezintă un factor de pericol cu privire la integritatea fizică și psihică a fostei soții. Astfel, bărbatul și-a permis, în cadrul unei săli de judecată, de față cu fiica, nepoata, cu doi avocați, cu un grefier, cu un procuror și cu un judecător, să îi smulgă ochelarii de la ochi și să afirme, printre altele: „Dă-o dracu de poartă, era făcută de mine... porțile sunt făcute de mine, și casa... Dacă nu îmi dă banii îi dau foc la casă. Îi dau foc la casă ce p.. mă-sii. Deci dacă nu îmi dă banii, 5000 euro, și cei o sută de milioane pe care i-am dat lu’ taică-su lu’ aia gravidă, eu mă duc și îi dau foc.”

Instanța a sesizat comiterea a două infracțiuni

Instanța a încuviințat solicitarea reprezentantului Ministerului Public privitoare la constatarea infracțiunilor de audiență, sens în care înregistrarea ședinței de la acest termen de judecată va fi înaintată către Poliție, având în vedere că, în cursul ședinței de judecată, a rezultat faptul că pârâtul ar fi comis următoarele infracțiuni: încălcarea solemnității ședinței de judecată, prev. de art.278 Cod penal și șantaj, prev. de art.207 al.1 și 3 Cod penal.

Ce a decis instanța în cazul de față

Instanța a admis cererea formulată de Aurica F., în contradictoriu cu fostul soț, Corneliu A, și a emis un ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni. Totodată, bărbatul are următoarele obligații și interdicții: îi este interzis să se apropie la o distanță mai mică de 200 de metri de femeie, de locuința acesteia din Mihail Kogălniceanu; îi este interzis să o contacteze; este obligat să se prezinte săptămânal, în ziua și la ora stabilite de organul de poliție, la secția de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța competentă să asigure supravegherea respectării ordinului de protecție. Totodată, instanța a dispus efectuarea de verificări spontane de către organele de poliție competente privind locul în care se află agresorul Corneliu A.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620