REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
20.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Scandal! Un afacerist care amenaja o parcare pe str. Poporului era să-i dărâme casa vecinului. Video

Scandal! Un afacerist care amenaja o parcare pe str. Poporului era să-i dărâme casa vecinului. Video

Virgil STOIAN 7 septembrie 2024 | 00:00 582

Un constănțean este revoltat, după ce Liviu Marius Elias-Bagiu, prin societatea Elys Interdecor, aproape că i-a dărâmat casa. Afaceristul a început o lucrare, pe strada Poporului, nr. 207, pentru o parcare, chiar dacă nu avea autorizație de construcție și nici acordul vecinilor, iar un excavator aproape că a pus la pământ un zid de la casa veche a reclamantului. Bărbatul a făcut sesizări peste sesizări, însă timp aproape 10 zile nimeni nu a făcut nimic. Într-un final, potrivit spuselor acestuia, abia după ce afaceristul a pus garduri pentru a acoperi lucrările, a venit o echipă în control. Liviu Marius Elias- Bagiu a fost amendat, pentru că nu avea autorizație de construcție, el susținând în tot acest timp că nimeni nu are ce să îi facă, potrivit reclamantului.

Scandal! Un afacerist care amenaja o parcare pe str. Poporului era sa-i darame casa vecinului. Videoexcavatorul aproape că dărâmă peretele vecin

Atunci când începi o construcție, indiferent de natura ei, trebuie să parcurgi toate etapele impuse de legii și să obții autorizațiile necesare. În primul rând, nu trebuie să lipsească autorizația de construcție, care se eliberează în urma unui certificat de urbanism. Sigur, specialiștii din domeniu știu toate lucrurile acestea... De fapt, nu trebuie să fii specialist ca să știi când o lucrare e făcută prost și pe lângă lege. Pe strada Poporului numărul 207, de exemplu, un afacerist vrea să amenajeze o parcare. Și-a adus utilajele, iar un excavator a intrat atât de adânc și atât de aproape de casa vecinului, încât i-a distrus peretele celui din urmă și, probabil, i-a afectat și structura de rezistență. 

Scandal! Un afacerist care amenaja o parcare pe str. Poporului era sa-i darame casa vecinului. Videosolicitarea păgubitului, înregistrată la Primăria Constanța

Păgubitul, care a sesizat Primăria Constanța, este nemulțumit nu doar pentru că afaceristul a început lucrarea fără autorizație și fără acceptul vecinilor, dar și pentru că cel din urmă are o atitudinea  flegmatică, lăudându-se că poate facă orice, că nu poate fi tras la răspundere. 

Scandal! Un afacerist care amenaja o parcare pe str. Poporului era sa-i darame casa vecinului. Video

Un domn vrea să amenajeze acolo o parcare. Din parcarea aia a început să sape, excavatorul a început să dea în casa mea. Acolo e un perete, de la casa veche, iar el s-a dus cu excavatorul și voia să desprindă acele cărămizi cu excavatorul, toată casa tremura. El a zis că îl doare undeva de noi, de vecini, nu ne-a cerut acordul. El nu are nici o autorizație, nu are nimic. Eu am făcut sesizări la primărie, la Poliția Locală, peste tot. Inițial, nu a venit nimeni să verifice, abia după ce a pus gardul au venit. Apoi m-au sunat și au zis că au venit. El vrea ca eu să fac ceva să mă aibă la mână. A făcut și un gard de trei metri, cu toate că nu are voie, nu are pancartă pentru lucrări, nimic. A avut niște angajați care dădeau cu târnăcopul în fundația mea”, a declarat acesta pentru Replica.

Scandal! Un afacerist care amenaja o parcare pe str. Poporului era sa-i darame casa vecinului. VideoBagiu și-a pus garduri de 3 metri

Investitorul este Liviu Marius Elias-Bagiu, prin societatea Elys Interdecor. Într-un final, reclamantul se pare că a avut câștig de cauză, după ce a alertat autoritățile, firma fiind amendată pentru lipsa autorizației de construire. Rămâne de văzut ce urmează să se întâmple, fie acesta va intra în legalitate sau va aduce locul la starea inițială.

Video 1:

Cine este Liviu Marius Elias-Bagiu

 Liviu Marius Elias-Bagiu devenit cunoscut printre cetățeni după ce a stârnit scandal în cartierul Coiciu după elaborarea unui PUZ prin care voia să schimbe reglementările zonei și să-și ridice un bloc de trei etaje cu spații comerciale la parter. Tot el a vrut să ridice un imobil cu trei etaje și pe strada Poporului, acolo unde a elaborat un nou PUZ pentru zona delimitată de strada I.L. Caragiale, strada Poporului, strada Fulgerului și aleea Nalbei. Locuitorii i-au pus bețe în roate considerând că zona se va aglomera mult mai mult decât este în prezent, vor dispărea locurile de parcare și așa inexistente dar și spațiile verzi.

Scandal! Un afacerist care amenaja o parcare pe str. Poporului era sa-i darame casa vecinului. Video

Date despre Elys Interdecor SRL

Înfiinţată în anul 2009, firma are sediul social în municipiul Constanţa, strada Crişului. Elias-Bagiu Liviu Marius este administratorul firmei care se ocupă de activităţi de design specializat. În anul fiscal 2023, societatea a declarat o cifră de afaceri de 10 332 689 lei, un profit net de 2 270 197 lei, datorii de 7 062 233lei și un număr de 23 de angajați.

Video 2:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar un basinos cu aere de interlop!
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279