REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
23.2° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Scandalul Bâstroe s-a stins în liniște deplină. Anunțul Ministerului Mediului

Scandalul Bâstroe s-a stins în liniște deplină. Anunțul Ministerului Mediului

A.F. 18 decembrie 2023 | 00:00 1981

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că la Reuniunea Părţilor la Convenţia de la Espoo, desfăşurată la Geneva în perioada 12-15 decembrie 2023, s-a luat decizia de a propune Comitetului de Implementare a Convenţiei, care se va reuni în februarie 2024, înlăturarea avertismentului adresat Ucrainei în 2008 pentru lucrările la canalul navigabil Bâstroe.

Scandalul Bastroe s-a stins in liniste deplina. Anuntul Ministerului Mediului

„Cu ocazia celei de-a 9-a sesiuni a Reuniunii Părților la Convenția de la Espoo, desfășurată la Geneva în perioada 12-15 decembrie 2023, s-a luat decizia de a propune Comitetului de Implementare a Convenției, care se va reuni în februarie 2024, înlăturarea avertismentului adresat Ucrainei în 2008 pentru lucrările la canalul navigabil Bâstroe, sub condiția ca autoritățile ucrainene să demonstreze conformitatea proiectului cu prevederile Convenției.

Această decizie vine în urma respectării pașilor procedurali prevăzuți de Convenția de la Espoo și Acordul bilateral dintre guvernele României și Ucrainei, semnat la 18 noiembrie 2022.
Delegația ucraineană a declarat că au fost întreprinse toate măsurile necesare pentru încetarea proiectului inițial, al cărui caracter neconform conform Convenției de la Espoo a fost constatat repetat. Consultarea publicului și autorităților române a avut loc în vara acestui an, iar în septembrie 2023, reprezentanții celor două țări s-au întâlnit pentru clarificarea întrebărilor adresate în cursul acestor consultări.

Autoritățile ucrainene au emis o autorizație privind protecția mediului pentru proiectul Bâstroe, cu condiția inițierii unui program de monitorizare a speciilor de interes din Delta Dunării, cum ar fi sturionii, dar și a ecosistemelor protejate, înainte de începerea oricăror lucrări.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a salutat decizia, afirmând: „Marele pas înainte în ceea ce privește problema Bâstroe este că Ucraina a înțeles nu doar că trebuie să respecte toate obligațiile europene pentru un astfel de proiect, ci și că poate să facă asta. Mulțumesc omologului meu ucrainean Ruslan Strilets pentru asumarea și implementarea normelor ce garantează protejarea Deltei Dunării. Continuăm dialogul pentru a sprijini Ucraina, respectând interesele strategice ale României și normele europene de mediu”, precizează Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook, scrie bugetul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar ca a fost musamalizat ! Ucrainienii vor continua cu distrugerile.....si-au gasit prostii si tradatorii Natiei romane !
5
2
ziarul russilor !!!
4
4
Rușii și ucrainienii își știu interesele rușii ii încăleca pe ucrainieni iar la rândul lor ucrainienii ne-au găsit pe noi cea nai p*****a nație de pe Mapamond unde totul are un preț in € iar interesul național nu exista doar banii
4
8
NE-AU TRAS-O ASTIA ASA CUM NE-AU TRAS-O TOTIDE-A LUNGUL TIMPULUI,EI ISI CUNOSC INTERESUL SI AU CONDUCATORI CARE ISI IUBESC TARA,CRED CA AICI E DIFERENTA,CIOLAC S-A FACUT POZITIA MAMA IEDULUI SI UCRAINIENII NU AU RECUNOSCUT LIMBA ROMANA CA LIMBA DE PREDARE IN SCOLI SI IN BISERICI,NOI LE-AM FACUT UN MILION DE CONCESII
12
9
Poziția ghiocelul
12
0
mwoarte lui putin , mwoarte russiei !!
13
14
asta e ordin SUA.......................
14
6
Tradatori de tara, niste lingai. Sunt psd-ist dar voi vota AUR, macar astia au strigat in gura mare cat de hoti si tradatori de tara sunt
17
11
Executati pe stadion merita toti tradatorii din parlament care su permis distrugerea Delte. Hai Putine mai repede cu victoria
28
8
In situatia de astazi a Ukrainei este clar ca s-a luat o decizie politica dar nu trebuie retrasa nici o acuzatie pana cand nu se respecta legislatia europeana si se fac toate lucrarile pentru refacerea zonelor afectate.
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699