REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
22.4° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Scandalul cocainei de la Casa Albă ia amploare. „Poporul american merită să ştie”

Scandalul cocainei de la Casa Albă ia amploare. „Poporul american merită să ştie”

Victor ROTARU 7 iulie 2023 | 00:00 1702

Cocaina descoperită la Casa Albă a declanşat o polemică politică, purtătoarea de cuvânt a executivului american dând asigurări că drogul a fost găsit într-o zonă frecventată de turişti, în timp ce preşedintele şi familia sa nu se aflau în zonă.

Scandalul cocainei de la Casa Alba ia amploare. „Poporul american merita sa stie”

O pulbere albă descoperită la Casa Alba s-a dovedit a fi cocaină, a confirmat miercuri, în urma analizelor, Secret Service, însărcinat cu securitatea înaltelor personalităţi ale statului american. Substanţa, găsită duminică în celebra Aripă de Vest a clădirii, fusese considerată iniţial ca potenţial periculoasă, ceea ce a determinat o evacuare pe termen scurt. Dar, conform analizei preliminare a Departamentului de Pompieri din Washington, această pulbere părea a fi cocaină. Anthony Guglielmi, un purtător de cuvânt al Secret Service, a declarat miercuri că aceasta „s-a confirmat”. „Ancheta noastră este în desfăşurare”, a adăugat el. Descoperirea acestei pulberi a dus la speculaţii în mass-media americane despre persoana care a lăsat drogul la Casa Albă. Preşedintele Joe Biden şi familia sa nu au fost la Casa Albă tot weekendul.

Potrivit mai multor mass-media americane, cocaina a fost găsită la parter, în Aripa de Vest a Casei Albe, care include în special Biroul Oval. Ea a fost găsită într-o zonă în care turiştii care fac un tur ghidat al clădirii trebuie să-şi lase telefoanele din motive de securitate. Senatorul republican Tom Cotton a cerut miercuri Secret Service să facă public locul exact în care a fost găsit drogul. „Poporul american merită să ştie dacă au fost descoperite droguri într-o zonă în care sunt partajate informaţii confidenţiale”, a scris el într-o scrisoare adresată directoarei Secret Service, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era a mea uitata in biblioteca
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699