REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scandalul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon: În spațiul public au apărut noi înregistrări

Scandalul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon: În spațiul public au apărut noi înregistrări

A.F. 14 mai 2024 | 23:21 1696

Scandalul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon din Capitală pare să nu se mai termine. În spațiul public au apărut înregistrări cu discuția dintre o asistentă de pe secția de anestezie și terapie intensivă și directoarea de îngrijiri medicale.

Scandalul deceselor suspecte de la Spitalul Pantelimon: in spatiul public au aparut noi inregistrari

Angajata de pe ATI spune cu subiect şi predicat cum medicii le-au cerut explicit asistentelor să scadă nivelul substanței care îi ținea pe pacienți în viață.

Această dezvăluire vine după ce trei instituții au susținut sus și tare că nu au fost găsite nereguli care să fi pus viața pacienților în pericol - Corpul de control al Ministerului Sănătății, Colegiul Medicilor, dar și comisia spitalului care a făcut o anchetă internă.

Înregistrările publicate pe internet și prezentate de romaniatv.net sunt cele care au fost depuse la Parchet în cazul morților suspecte de la Spitalul de Urgență "Sfântul Pantelimon". Acestea sunt un dialog între una dintre asistente şi directorul de îngrijiri medicale al Spitalului, în care se vorbește despre pacienții morți pe secția Anestezie Terapie Intensivă.

Iată ce se discută în înregistrări

Asistentă: 20 să fie atât de mulți oameni, atât de mulți pacienți, ca să îi eliberăm și să aducem UPU...

Director Îngrijiri Medicale: Și 20 de joi până duminică?

Asistentă: De joi până sâmbăta dimineață.

Director Îngrijiri Medicale: Până sâmbăta dimineață, au murit 20?

Asistentă: Da, când am ieșit.

Director Îngrijiri Medicale: Dar la toți le-a făcut același lucru cu Noradrenalina, le-a scăzut-o?

Asistentă: Ce v-am scris eu acolo, v-am redirecționat.

Director Îngrijiri Medicale: Da, da.

Asistenta susține că în fișele pacienților erau trecute dozele corecte de Noradrenalină. Însă li se spune verbal să modifice doza, fără ca acest lucru să fie trecut în acte.

Director Îngrijiri Medicale: Dar cine le făcea asta, medicul sau asistenta?

Asistentă: Medicul.

Director Îngrijiri Medicale: Medicul…

Asistentă: Da, și ne spune în foaie 30 cu 20 sau cu 15 şi să-i meargă cu 1. Dacă îmi scrieți în foaie, îi las atâta. Dar dacă nu îmi scrieți în foaie, nu scrie în foaie, eu ce să fac? Păi mă duc la pușcărie degeaba? Dacă vine cineva?

Chiar dacă ea spune că nu asculta ceea ce îi comunicau verbal medicii, alte colege luau drept lege cuvintele acestora.

Asistentă: Și domnul era la 20 la rată.

Director Îngrijiri Medicale: Și la rată la 1 nu are șansa să trăiască?

Asistentă: Dacă el are rata cu 20, în niciun caz. În câteva ore intră stop, pacientul.

Director Îngrijiri Medicale: Și ce tensiune avea?

Asistentă: Păi, cu Nor avea 110 la 20, așa, a scăzut la 45. Dar oricum a murit tot salonul. Tot salonul 6, m-am uitat.

Asistenta a fost sfătuită să nu ascundă adevărul în caz că totul ajunge public.

Director Îngrijiri Medicale: Dacă în cazul în care se aude sau vine cineva peste voi, voi să spuneți adevărul! Să nu-i acoperiți!

Asistentă: Păi eu oricum spun adevărul. Dar nu-i acoperim cu nimic.

O anchetă a Colegiului Medicilor din România nu a găsit însă probleme la Pantelimon. Potrivit acestora, nu există nicio suspiciune că un angajat al spitalului a făcut ceva pentru a provoca moartea oamenilor. Pe de altă parte, încă este în curs investigația procurorilor, deschisă după ce acuzațiile au apărut în spațiul public.

Ce a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat la începutul acestei luni, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, că a fost csiguranţă un conflict intern, El a precizat că suntem şi în campania electorală, şi astfel de scandaluri sunt folosite politic. ”Este nepermis din punctul meu de vedere să foloseşti astfel de scandaluri politic, dar lipsa de responsabilitate se manifestă, din păcate, şi în zona politică”, a mai spus el.

”Cel puţin până în acest moment noi nu am identificat ca fiind vreo culpă medicală, dar nu vreau să mă antepronunţ până când Parchetul nu pronunţă o concluzie, pentru că nu vrem în niciun fel de influenţăm ancheta”, a declarat ministrul Sănătăţii la Digi24, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

”Asta a fost şi concluzia Corpului de Control de la Ministerul Sănătăţii, noi am cerut managerului un plan de măsuri care să ducă la exercitarea coresponzătoare a atribuţiilor fiecărei persoane care este în Comitetul Director al Spitalului”, a mai spus Rafila, precizând că ”neînţelegerile dintre cei din spital nu trebuie să afecteze în niciun fel siguranţa pacienţilor, imaginea spitalului şi nici imaginea sistemului de sănătate, pentru că deserviciile sunt mult mai mari decât îşi închipuie unii sau alţii”.

”Dacă transformăm mizele personale în chestiuni care duc la compromiterea activităţii unor oameni, fie că sunt medici, asistenţi medicali, lucrul ăsta este din punctul meu de vedere nepermis”, a completat ministrul Sănătăţii, el adăugând că şi ”organismele profesionale, fie că ne referim la Colegiul Medicilor din Bucureşti sau ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti ar trebui să ia poziţie în acest caz”.

”Şi pe mine mă afectează lucrul ăsta foarte mult pentru că, indiferent cât muncim şi noi (..) se fac investiţii, încercăm să schimbăm mentalităţile (..) toate aceste eforturi sunt compromise de multe ori de aşa-zise scandaluri cum a fost cel de la Pantelimon. Suntem şi în campania electorală, ele sunt folosite politic, este nepermis din punctul meu de vedere să foloseşti astfel de scandaluri politic, dar lipsa de responsabilitate se manifestă, din păcate, şi în zona politică”, a mai spus Rafila, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aici unde sunt eu tozi medici si asistentele impliziti in uciderea acelor oameni nevinovatzi luau cate 25 de ani de pushcarie pentru ca se considera crima cu premeditare in forma continua si ramaneau fara nici un ban pentru ca ii punea judecatorul sa plateasca nishte despagubiri de ordinul milioanelor de euro familiilor pentru ficare om mort,asta asha ca sa shtie si altzi ce ii ashteapta daca fac la fel,dar in Romania nu sunt legi si chiar daca sunt nu se aplica pentru ca legile au portize,deci ma ashtept ca si in cazul asta sa nu ajunga nimeni la pushcarie,in cel mai rau caz se va gasi un tzap ispashitor care sa fie scos vinovat pentru ce a facut toata gashca asta.
1
1
investigati si cati morti au fost anul trecut la Spitalul Militar Carol Davila din Bucuresti la ATI Cardiologie. S-ar putea sa aveti o surpriza.
0
0
Vorbiti de Decesele din Spitalul nostru , scrieti despre jegu din spitalul nostru, despre cat timp stau pacientii in urgenta spitalului, nu mai dati copy paste de pe alte trusturi online sa va aflati si voi in treaba ! si nu mai luati spaga de la conducerea spitalului sa ascundeti ! ca vreti nu vreti tot ajungeti si voi acolo :))
4
4
Rafila jaavra ordinaraa, cum o dai tu la intors, asa, jidaneste. Tu daca esti bolnav te duci sa te tratezi in strainatate, ciorditorule. In cocinele de spitale romanesti de cate ori sunt omorati oameni, cu buna stiinta sau din prostie, nimeni nu e pedepsit. Siktir nesimtitule.
11
0
asteapta sa putrezeasca mortii si sa dispara probele daca nu au disparut deja
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510