REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
22.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Scandalul testelor de virginitate: Nu vreți să vedeți ce parașute ați crescut!

Scandalul testelor de virginitate: Nu vreți să vedeți ce parașute ați crescut!

Replica API 8 iunie 2022 | 22:27 6437

În România încă mai există anumite practici care ar putea fi considerate desprinse din Evul Mediu și care încalcă drepturile omului, după cum susțin anumite voci. Una dintre ele este testarea virginității la femei, subiect în jurul căruia a izbucnit acum un real scandal al părerilor contradictorii. Se militează pentru scoaterea acestor testări, motiv pentru care Replica a cerut părerile mai multor constănțeni. Dacă multe persoane au răspuns că li se pare firesc să nu mai existe așa ceva, iată că au existat și cei care susțin că este normal ca femeile să fie testate.

ONG-urile din Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor (VIF) cer scoaterea în afara legii a testelor de virginitate care încă se mai practică în unitățile de medicină legală din țară.

”Practica testării virginității este o formă de discriminare de gen iar „virginitatea” nu este un termen medical sau științific, ci un concept social, cultural și religios care reflectă discriminarea de gen a femeilor. Testele de virginitate constau într-o inspecție a himenului în scopul de a dezvălui istoricul activității sexuale a unei femei sau fete. OMS afirmă că nu există dovezi științifice că metoda poate dovedi dacă o femeie sau o fată a avut sau nu act sexual vaginal. Această practică reprezintă un act de violență împotriva femeilor și o încălcare a drepturilor omului, cum ar fi dreptul de a fi protejat de discriminare pe criterii de sex, dreptul la viață, libertate și siguranță a persoanei, inclusiv integritatea fizică și drepturile copilului (când este efectuată la o fată sub 18 ani)”, potrivit reprezentanților VIF.

Reprezentanții ONG-ului au solicitat Ministerului Justiției, Ministerului Sănătății și Institutului Național de Medicină Legală să inițieze urgent o modificare legislativă prin care testele de virginitate să nu mai fie efectuate în unitățile de medicină-legală. ”Solicităm eliminarea completă a acestor teste din lista serviciilor efectuate de unitățile medico-legale, atât efectuate la cerere, cât și cele dispuse de diverse autorități”, potrivit VIF.

Constănțenii, păreri pro și contra: Nu vreți să vedeți ce parașute ați crescut

Legat de subiectul de față, părerile sunt împărțite. Dacă există, iată, persoane, ce conștientizează că această testare nu-și are rostul, iar o femeie nu trebuie să fie supusă unui asemenea test (așa cum nici bărbații nu sunt), iată că există și cei care, cel mai probabil, cred că metoda ”cearceaful” este actuală și justă.

”Sunt complet de acord să fie scoase aceste teste. Mi se pare că îți încalcă drepturile ca fată/femeie. Și nu văd rostul unui test de virginitate. Să nu mai spun că virginitatea este un construct social, plus că aceste teste sunt folosite împotriva persoanelor de sex feminin. Ca să demonstreze ce? Este o barbarie”, a declarat, pentru Replica, Dorin, în vârstă de 28 de ani.

”De ce ar exista așa ceva? Mi se pare o tâmpenie. Mai bine îți educi copilul și îl înveți să comunice, decât să îi faci chestii barbare. Ce contează dacă e sau nu virgină? Sunt lucruri de Ev Mediu, în strânsă legătură cu Biserica…”, a spus un constănțean în vârstă de 39 de ani.

”Încă se mai fac aceste teste? De ce? Nici nu știam… Atunci, hai să dansăm și cearceaful la nunți, să ne dăm o gaură în craniu când avem migrene și să ardem medicii pe rug, că sigur sunt vrăjitori”, a spus Ionuț, în vârstă de 35 de ani.

”Nu suntem în China, nu suntem animale. Aceste teste nu au de ce să existe. Virginitatea unei femei nu ar trebui să fie un criteriu pentru absolut nimic”, a spus Petrică, în vârstă de 44 de ani.

”Sunt de acord cu testarea virginitiății. Aș face asta chiar și înaintea examenului de Bac. Nu este virgină, nu intră la examen. Atunci să vedeți ce parașute ați crescut”, a spus un alt bărbat.

”Acum cad cu fundul în cocean de la 9 ani”

”Acest lucru este o mizerie în sine, primitivă, și mai am ceva cuvinte, dar pun beep”, a spus Neluțu.

”Dar care e problema? Înainte se juca cearceaful la nuntă și mireasa fecioara intra în biserica cu voalul pe ochi. Acum, de la 9 ani cad cu curul întrun cocean și gata.... O zburat puiul cu ața. E vorba de nevinovăție, de iubire, respect, puritate, inocență. Nu de curvie, desfrâu, golăneala, batjocură și minciună”, a spus Maricel.

”Dumnezeule, am o vârstă deloc fragedă, dar credeam asemenea practici de mult apuse... Nu cumva au renăscut după 1990?! Pentru că eu nu am auzit niciodată de așa ceva înainte - și am stat mult la țară. Știam de practica aceasta din literatură, mai precis din memoriile lui Casanova în Rusia, care se arăta oripilatde așa barbarie. Era prin anii 1750...”, a spus Ileana.

”Aaa, este discriminatoriu sa fii virgină în ziua de astăzi, mai bine curvă. Am înțeles”, a spus Magdalena.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Testul de virginitate este o curată tâmpenie scoasă dintr-o minte bolnavă. Unde contează dacă ești sau nu, virgină? Am și eu o întrebare: Cu cele care nu mai sunt virgine, ce veți face? Nu mai pot intra cumva, la Moll? Sau poate scoateți cumva, de acum încolo, certificat verde de virginitate... Hai să fim serioși, mai bine vedeti-vă de treabă, nu suntem în evul mediu.
1
0
daca nu si.o trag nu invata meserie.cui ii trebuie virgine?tiganilor turcijidanilor,prostanilor.
0
0
si.o trag nepoatele la ghiotinam la greu.plus ue.
0
0
parintii care fac teste virginitate sa stie ca fetele si.o trag la greu dincolo,plus oralitate maxima.asa ca n.ati rezolvat nimic.
0
1
Ma primiti si pe mine la trustul vostru? Consider ca doar aici imi pot exploata potentialul la maxim, alaturi de jurnalisti de clasa mondiala
1
0
daca o fata si-o pune de tanara este considerata curva.Dar baietii sau barbatii cu care si-o pune ce sunt???
1
0
C-asa e femeili toate e perverse Ia koceanu-n buka doar pa interese.
1
0
deja fetitele sunt largute si trebuuesc bucsate cu bucse de bronz.Dupa ce termina facultatea au deja kilometri de bastoane si parintii lor au zicala ...nu a avut noroc in dragoste de un baiat bun si p***t care sa ii ierte toate ciocanele ei.
1
1
Voi sunteti ziar de stiri serioase, sau de scandal?
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513