REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
20.9° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Schengen: Austria a acceptat să renunțe la controalele aeriene pentru România și Bulgaria

Schengen: Austria a acceptat să renunțe la controalele aeriene pentru România și Bulgaria

A.F. 10 decembrie 2023 | 07:58 1364

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seară, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

Schengen: Austria a acceptat sa renunte la controalele aeriene pentru Romania si BulgariaMarcel Ciolacu

"Am spart gheaţa! Austria şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România. Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene. Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct şi le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România", a scris Ciolacu pe Facebook.

El a precizat că ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, are mandat să se vadă cu omologul austriac şi să ducă negocierile la bun sfârşit.

"După ani de zile de aşteptări, vom realiza împreună şi acest vis! România merită în Schengen!", a adăugat premierul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum sa o facem pe prostii si sa acceptam aceasta “ favoare “ sau sa ne pisam pe ei de austrieci si sa-i luam la controlat in toate afacerile pe care le au chiar daca nu dam sanctiuni. Cand anual iti vin zeci de controale chiar daca nu se iau masuri decat daca se gasesc nereguli activitatile firmei sunt perturbate grav. Pe de alta parte tot ce vine din Austria marfa sau turisti austrieci sa stea minim trei ore la granita cu controale la sange a masinilor, marfurilor si bagajelor. Sa fie detasat la vamile din vest personal suplimentar cu acest scop. Si Statul roman sa angajeze firme de avocatura americane si sa dea UE in judecata pentru nerespectarea contractului de aderare cu Romani si sa ceara actualizate toate pierderile economiei din acest motiv.
1
0
Austriaci sau favorizat pe ei insusi deschizand doar drumul turismului nu si al bisnisului. Romani nu vad, dar pot sa asculte Bulgari....
0
0
Slugoi ordinari! Mai multa demnitate are Radev, care a spus ca astfel de conditii sunt inacceptabile! Era clar ca urmaresc netrebnicii de austrieci, ceva. Trebuia sa mearga pe actionarea lor in justitia europena, nu sa accepte astfel de conditii umilitoare.
1
0
Si mai este o conditie. Din Romania nicio cursa aeriana directa sa nu fie spre o tara din spatiul Senghen.
1
1
Primim afgani si sirieni! Pohta ce a pohtit Ciolacu!
2
0
Pentru a fi de acord însă, Austria impune și o serie de condiții: creșterea de trei ori a operațiunilor Frontex în Bulgaria, banii pentru infrastructura de protecție a frontierelor trebuie să vină de la Comisia Europeană, creșterea controalelor la frontierele dintre Bulgaria și r*mânia și dintre Ungaria și r*mânia și acceptarea de către r*mânia și Bulgaria a solicitanților de azil, în special afgani și sirieni.
5
0
La schimb, țiganul asta de Ciolacu a acceptat sa ia refugiati afgani si sirieni din Austria. Merita streangul
7
0
Schengen-ul aerian este conditionat de primirea cohortelor de migranti islamici sirieni si afgani. pentru cel terestru va trebui sa-i luam si pe cei africani din Lampedusa sau Ceuta.
9
1

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212