REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
21.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Schimbarea periculoasă din Codul Rutier! Greşeala banală care vă aduce amenzi uriaşe

Schimbarea periculoasă din Codul Rutier! Greşeala banală care vă aduce amenzi uriaşe

Deria ISLEAM 28 iulie 2024 | 00:00 375

Codul Rutier vine cu schimbări din toamna aceasta, iar conducătorii auto trebuie să le cunoască. În urma acestor modificări din legislație, șoferii vor putea fi sancționați de polițiști într-un alt mod. Și anume, prin intermediul imaginilor captate de camerele de bord ale participanților la trafic sau ale celor de supraveghere,. Iată ce arată noile reglementări și ce sancțiuni se vor aplica.

Schimbarea periculoasa din Codul Rutier! Greseala banala care va aduce amenzi uriase

Codul Rutier vine cu o serie de schimbări, iar șoferii trebuie să se conformeze. În legislația rutieră se va aplica o modificare, iar conducătorii auto vor putea fi sancționați de oamenii legii în baza înregistrărilor camerelor de bord sau ale celor de supraveghere.

Probele audio-video vor juca un rol important pentru sancționarea conducătorilor auto care nu respectă legislația în vigoare. Comportamentele agresive din trafic, surprinse de ceilalți participanți, vor fi dur sancționate de polițiști. Însă, ca o astfel de sancțiune să se aplice, trebuie să se respecte câteva condiții.

Modificări în Codul Rutier: cum pot fi sancționați șoferii?


Înregistrările trebuie să fie realizate în mod accidental, așa cum arată modificările din Codul Rutier. Însă, ce reprezintă o „înregistrare accidentală”? Manevrele participanților la trafic, care se poziționează împotriva regulilor, trebuie să fi fost surprinse „în mod nemijlocit și întâmplător”. Nu se iau în considerare sesizările în condițiile în care persoana care le face a fost martora mai multor fapte contravenționale, în decursul unui interval de 24 de ore, în care este implicat același vehicul. Aceeași condiție se aplică și în cazul în care se raportează mai mult de 3 fapte în 15 zile. Nu se vor lua în considerare nici sesizările legate de același loc al faptei, dacă sunt raportate mai mult de 3 în 24 de ore sau 7 în 15 zile. Sancționare șoferilor va fi efectuată în dovezi clare.

Ce trebuie să conțină o sesizare? Un astfel de document va conține date persoane, precum: datele reclamantului (cu nume complet), CNP / cod unic de identificare, informații de contact (cu număr de telefon și adresă), declarație pe propria răspundere că imaginile surprinse cu camera de bord sunt veridice, dar și alte detalii legate de incidentul din trafic. Se vor nota ora, data incidentului și locul. Atunci când este depusă sesizarea, reclamantul trebuie să semneze documentul și să atașeze înregistrarea. Sesizarea se va trimite prin platformă informatică. De reținut faptul că înregistrarea trebuie să conțină clar manevrele agresive din trafic. Este important să fie vizilă și plăcuța de înmatriculare. Sesizările vor fi respinse, în condițiile în care sunt incomplete.

Câteva dintre comportamentele agresive din trafic:

O reducere bruscă a vitezei pentru intimidarea altor participanți la trafic;
Semnale sonore utilizate în mod abuziv;
Semnale luminoase utilizate în mod abuziv;
Circulația la o distanță foarte mică de alte vehicule, conform cancan.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436