REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Schimbări importante în Codul Rutier: Șoferii vitezomani ar putea rămâne fără mașină

Schimbări importante în Codul Rutier: Șoferii vitezomani ar putea rămâne fără mașină

Andreea VREJOIU 8 ianuarie 2023 | 00:00 2600

Românii care încalcă regulile de circulație ar putea rămâne fără mașini, permis și certificatul de înmatriculare. Mai exact, șoferii care vor avea o viteză cu peste 100 de km peste limita legală admisă, vor rămâne pietoni pentru 6 luni, dacă proiectul va trece de Parlamentul României.

Proiectul a fost depus la Senat și în noua sesiune parlamentară va fi luat în discuție.

Dacă în intervalul de 6 luni de la data restituirii permisului se constată o nouă depășire cu 100 de km a vitezei legale, atunci șoferul mai primește alte 30 de zile de suspendare de permis, pe lângă cele 180 de zile. În total 7 luni!

Senatorii vor să introducă o altă reglementare care reprezintă o noutate pentru țara noastră, și anume certificatul de înmatriculare să fie suspendat.

Așadar, nu doar pentru ITP-ul expirat sau problemele tehnice auto, ci și pentru viteză. Adică, pentru cele 6 luni de suspendare de permis, șoferul rămâne și fără certificat de înmatriculare a mașinii.

Dacă se constată alte abateri de la lege, în cele 6 luni, se confiscă și autoturismul pe perioada celor 6 luni, adică vorbim despre șoferii care conduc mașina, deși nu au actele în regula, de exemplu, cei care rămân fără permis, sau certificat de înmatriculare.

Un alt proiect depus la Senat, de către social democrați, face referire la șoferii care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice și sub influența drogurilor: aceștia s-ar putea alege cu închisoare pentru astfel de fapte, conform antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O lege imbecila ca multe altele! Tipic romaneste intai se fac legi ca afara dar conditiile de trafic raman ca la noi! Astia care va entuziasmati chiar credeti ca o sa vedeti legea asta aplicata smecherilor? Sunteti naivi si dobitoci!
0
0
adica, initial ii da 6 luni pentru abatare, apoi daca comite iar, nu i se da 1 an sau cel putin inca 6 luni, ci.. 1 luna. Misto lege, are sens.
0
1
Inca la 100 Km/h peste limita,e foarte lejer. Nici cei mai rai bombardieri si mucoflenderi smecheri nu se supara pe legea asta.
2
2
Masina trebuie considerata ca o arma care folosita mult peste viteza legala poate genera crima multipla. Pe cale de consecinta trbuie confiscata definitiv.
7
4
interesant ar fi cand primeste o amenda si nu o plateste sa se suspende dreptul de a conduce pana se achita amenda.Firmele de asigurari ar trebui sa aiba acces la cazierul rutier al asiguratului si sa stabileasca valoarea RCA nu dupa varsta ci dupa comportamentul an trafic al conducatorului auto.
11
0
Bravo, o lege buna, sper sa treaca. Mue Vitezomanilor!
9
5
vad cum luați voi mașinile la interlopi și proxeneti care au geamurile in totalitate cu folii negre care conduc cu sute de km peste limita legală.
19
3
Eu va dau in loc de.masina altceva , o am intte picioare și va dau la toți astia cu legile poolii, când albu de la ct a omorât un om nu ați luat mașina și e liber când Huidu a luat 3 vieți?
11
10
Masina este un bun achizitionat din bani privati. Sechestrul pe un bun se poate face doar intr-un anumit cadru. Exclus sa se intample asa ceva. Majoritatea propunerilor sunt duse la extrem, si nu vor vedea lumina zilei.
15
11

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436