REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
21.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Schimbări majore pentru cei care vor să obțină permisul auto

Schimbări majore pentru cei care vor să obțină permisul auto

Deria ISLEAM 28 iulie 2024 | 00:00 1062

În viitorul apropiat, un tânăr de 17 ani ar putea conduce un TIR, iar unul de 19 ani, un autocar. Asta cu anumite condiții. Directiva care stabilește reguli noi pentru obținerea permisului auto, dar și pentru feul în care vom circula pe șosele, va fi aplicată pe tot teritoriul UE în următorii ani. Aceasta introduce o perioadă de probă de cel puțin doi ani de la luarea examenului și va exista o regulă de toleranță zero pentru șofatul în stare de ebrietate. Despre toate acestea a vorbit Adina Vălean, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Schimbari majore pentru cei care vor sa obtina permisul auto

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi: Acum am propus la nivel european și eu sper că urmează, odată cu implementarea, să beneficieze și România de noi reguli privind acordarea permiselor de conducere, a pregătirii și a formării conducătorului auto. 

De exemplu, tinerii conducători auto, sunt 8% să zic, dar la accidente cu fatalități, două din cinci sunt produse de tineri, fie că e motocicletă sau auto. Și atunci sigur că trebuie să țintești acest grup de vârstă. Să-l țintești, pe de o parte, în sensul în care să-l inviți să se pregătească mai bine, îi lăsăm să conducă și să spunem, mai devreme, dar însoțiți. De asemenea, am pus obligația 2 ani de probă și zero toleranță la alcool. Adică, dacă în 2 ani de probă, după ce s-a luat permisul, există vreun incident, atunci l-ai pierdut. Adică nu se discută.

Alcoolul rămâne cea mai mare problemă pentru accidentele cu fatalități și viteza. Chestiunea cu drogurile este greu de cuantificat, pentru că noi ne-am pus problema când am făcut legislația la ce tip de infracțiune să înăsprim pedeapsa, dar la asta cu drogurile n-am putut, pentru că nu pot să-i testez foarte exact. Dar, până la urmă, drogurile și alcoolul se asociază. 
Dacă ataci undeva, de exemplu pentru alcool, adresezi și problema drogurilor, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te omoară și nu răspunde penal.Mintea voastră p u l a mea de zgubilitici
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436