REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Schimbările care apar în organism după 70 de ani

Schimbările care apar în organism după 70 de ani

A.F. 25 iulie 2024 | 00:00 170

Pe măsură ce trece timpul, corpul nostru îmbătrânește treptat. La vârsta de 70 de ani, oamenii intră în stadiul de bătrânețe și apar schimbări și probleme de sănătate în corpul lor.

Schimbarile care apar in organism dupa 70 de ani

Modificările normale ale organismului la această vârstă se manifestă în principal în următoarele 6 aspecte, potrivit The Health Site:

  • reducerea capacității mentale
  • slăbirea funcției cardiace
  • reducerea imunității
  • probleme și tulburări de somn
  • încetinirea metabolismului
  • deteriorarea stării oaselor și articulațiilor

Schimbările care apar în organism după 70 de ani

Creier

Pe măsură ce îmbătrânim, la fel se întâmplă și cu creierul. Din punct de vedere fiziologic, anumite părți ale creierului se vor micșora și transmiterea semnalelor între diferite zone va deveni mai lentă, ceea ce înseamnă că devine mai greu să ne amintim. De asemenea, este mai greu să reproduci numele sau povestea unui străin. Concentrarea devine, de asemenea, mai dificilă.

Unele persoane la această vârstă se plâng de pierderi de memorie și de diminuarea capacității de gândire. Acest lucru nu este întotdeauna un semn prevestitor al bolii Alzheimer sau al altor tipuri de demență. De fapt, această situație este o manifestare a îmbătrânirii normale a creierului. Boala Alzheimer poate cauza probleme mai grave cu memoria și cu ducerea unei vieți normale.

Cea mai bună modalitate de a preveni declinul mental este să vă „antrenați” în mod regulat creierul.

Inimă

Acesta este un aspect important în reducerea degenerării mentale. În viața de zi cu zi, acordați atenție nutrienților precum vitaminele B (vitaminele B12, B9 etc.) și substanțelor precum DHA și EPA.

Pe măsură ce îmbătrânim, inima începe inevitabil să îmbătrânească. Această îmbătrânire se poate manifesta prin reducerea fluxului sanguin către inimă în timpul exercițiilor fizice. Fiziologic, peretele interior al inimii poate deveni mai gros, valva inimii poate deveni mai rigidă, iar circulația sângelui poate încetini.

Studiile relevante arată că contracțiile ventriculare premature apar după vârsta de 75 de ani, se mai arată în publicație.

Rata incidenței la această vârstă ajunge la 69%, iar cele mai frecvente probleme sunt întărirea arterelor și acumularea de plăci.

Aceste probleme sunt frecvente la vârstnicii de peste 70 de ani. Ele sunt asociate cu riscuri cardiovasculare și cerebrovasculare. Dacă nu sunteți expus la factori nefavorabili precum fumatul și obezitatea, atunci riscul de probleme cardiace va fi mult mai mic.

Renunțați la fumat și limitați consumul de alcool, mențineți o dietă sănătoasă, fiți activ fizic, păstrați o atitudine calmă și optimistă și dormiți bine. Aceste principii de viață sănătoasă contribuie la încetinirea îmbătrânirii inimii și a vaselor de sânge și la reducerea riscului de boli cardiovasculare și cerebrovasculare.

Metabolism

Pe măsură ce îmbătrânim, abilitățile metabolice slăbesc treptat. Peste 70 de ani, rata pierderii musculare poate crește, dar probabilitatea acumulării de lipide va fi mai mare.

Ar trebui să acordați atenție reducerii aportului caloric și să evitați unele diete hipercalorice care sunt bogate în grăsimi și zahăr. Legumele și fructele, cerealele integrale, produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi și carnea de pasăre bogată în proteine, peștele etc. sunt ingrediente care trebuie consumate cu moderație. Adulții de peste 70 de ani sunt deficitari în vitamina D, astfel încât suplimentarea este esențială.

Oase

În rândul persoanelor de peste 70 de ani, aproximativ un sfert din populație suferă de osteoporoză, proporția femeilor cu osteoporoză fiind mai mare decât cea a bărbaților. Osteoporoza este o problemă frecventă la persoanele în vârstă, cauzată de un dezechilibru al metabolismului osos și de o rezistență osoasă redusă ca urmare a unei pierderi osoase accelerate.

Problemele cauzate includ în principal dureri osoase și fracturi minore. În plus față de rezistența osoasă redusă, persoanele în vârstă își vor pierde treptat masa și forța musculară, iar tendoanele vor deveni mai rigide, afectând flexibilitatea și echilibrul corpului.

Obiceiul de a face exerciții în mod regulat ar trebui dezvoltat cât mai devreme posibil.

Împreună cu exercițiile aerobice, concentrați-vă pe antrenamentul regulat de forță, în special pe antrenamentul cu greutăți. Aceasta este o modalitate bună de a ameliora scăderea densității osoase. Acordarea unei mai mari atenții suplimentelor cu proteine de înaltă calitate, calciu, magneziu, vitamina D, vitamina K și alți nutrienți este, de asemenea, un aspect important al prevenirii osteoporozei și a pierderii musculare.

Somn

Problemele de somn sunt mai frecvente în rândul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani. Aceste probleme de somn se pot manifesta prin creșterea timpului petrecut treaz, dificultăți de adormire și scăderea timpului petrecut în somn profund. În general, femeile sunt mai predispuse să aibă probleme de somn. Această problemă de somn se poate manifesta, de asemenea, prin adormirea mai devreme, dar trezirea mai devreme și, în general, prin dificultăți de adormire după trezire.

Acest tip de schimbare a tiparelor de somn este, de asemenea, o problemă comună pentru persoanele în vârstă. Dezvoltați obiceiuri bune de somn, asigurați un mediu liniștit în dormitor, nu vă uitați la televizor înainte de a merge la culcare, nu beți ceai puternic și cafea puternică etc. Înainte de a merge la culcare, păstrați-vă mintea calmă, gestionați activ comorbiditățile.

Acestea sunt aspecte importante ale îmbunătățirii somnului la vârstnici. Dacă puteți obține 7-8 ore de somn bun în fiecare noapte, este foarte bine.

Sistemul imunitar

După 70 de ani, apărarea organismului uman împotriva bolilor și a germenilor slăbește treptat. În ceea ce privește virușii, vârstnicii de peste 70 de ani sunt expuși unui risc ridicat. Nu numai că sunt predispuși la infecții, dar au, de asemenea, un risc semnificativ crescut de boli grave și complicații asociate în urma infecției, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436