REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Scholz vine la Bucureşti: Mai mult decât un gest de solidaritate?

Scholz vine la Bucureşti: Mai mult decât un gest de solidaritate?

Mirela PASCAL 3 aprilie 2023 | 08:30 491

Cancelarul german Olaf Scholz ajunge astăzi în România şi se va întâlni la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.  În cadrul reuniunii trilaterale se vor discuta aspecte legate de procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, dar şi despre noi măsuri pentru sprijinirea Ucrainei şi a Republicii Moldova.

Scholz vine la Bucuresti: Mai mult decat un gest de solidaritate?Cancelarul Scholz va purta un dialog şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Apoi, cancelarul Scholz se va întâlni şi cu reprezentanţi ai minorităţii germane din România. Aceasta este prima vizită a cancelarului german la București de la preluarea funcţiei de şef al guvernului federal.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţiile dintre Klaus Iohannis şi Olaf Scholz se vor concentra pe dezvoltarea cooperării româno-germane şi dinamizarea schimburilor economice şi a investiţiilor, având în vedere faptul că Germania este cel mai important partener comercial al ţării noastre şi al doilea investitor în economia românească. Totodată, se va urmări asigurarea unei coordonări strânse în cadrul UE şi NATO, a precizat sursa citată.Cei doi lideri vor avea un schimb de opinii privind teme de actualitate, inclusiv procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, măsurile pentru sprijinirea Ucrainei şi Republicii Moldova, asigurarea competitivităţii economiei europene, securitatea energetică, schimbările climatice şi tranziţia verde.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dedesubturile vizitei?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510