REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.9° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.9° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Sclavie în secolul 21: O femeie a fost agresată pentru că a refuzat să muncească pentru proprietarul terenului unde locuiește

Sclavie în secolul 21: O femeie a fost agresată pentru că a refuzat să muncească pentru proprietarul terenului unde locuiește

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 3586

Cu toate că suntem în secolul 21, în unele locuri din România încă se mai poate vorbi de sclavie. Astfel, în localitatea Siminoc, din Murfatlar, o femeie cu cinci copii, a fost lovită, conform declarațiilor sale, de către proprietarul terenului unde femeia locuiește în condiții mizere. Mai exact, șase persoane locuiesc într-un locuință mizeră, fără lumină sau apă curentă, pe terenul fostului doctor Ion Ionescu, în schimbul cazării femeia trebuind să răspundă prezent la solicitările acestuia de a-l ajuta la diferite treburi. Ei bine, pentru că femeia l-a refuzat, pentru că nu avea cine să stea cu copiii, se pare că doctorul ar fi lovit-o pe aceasta pumnul peste față, lucru de neconceput având în vedere că agresiunea fizică este pedepsită prin lege.

Potrivit informațiilor noastre, femeia ar urma să se mute, cu ajutorul unei persoane binevoitoare și a primarului, într-un container amenajat special pentru întreaga familie, pe un teren pus la dispoziție de primărie. Deocamdată acesta este branșat la apă și la canalizare, fiind unele obstacole, în special birocratice, în racordarea acestuia și la curent. Din păcate, familia trebuie să locuiască până atunci în aceeași cociobă, aflată pe terenul fost IAS, achiziționat de doctorul veterinar Ion Ionescu, care a activat la DSVSA Constanța. Acesta ar fi adus-o pe femeia agresată în urmă cu 15 ani, ca pe o sclavă, în schimbul ”cazării„ aceasta trebuind să presteze diferite munci la fermă, fiind la cheremul lui Ion Ionescu. Agresiunea ar fi pornit de la refuzul femeii de a se duce la ferma doctorului pentru a-l ajuta pe acesta. Potrivit spuselor femeii, bărbatul ar fi lovit-o cu pumnul în față.

Poliția a intrat pe fir

„Poliția s-a sesizat în acest caz, făcând toate demersurile legale. Deocamdată, persoana nu a făcut nicio o plângere.” au declarat reprezentanții IPJ pentru Replica de Constanța

Primăria încearcă să o ajute

„Știm de situația femeii și a celor cinci copii. Primăria încearcă să o ajute, a pus un teren la dispoziție pentru un container, am făcut branșament de apă și canalizare, în schimb la curent electric trebuie să depună niște acte. Doamna dacă a fost agresată trebuie să facă o plângere către poliție. Există o persoană care se ocupă de femeie și în care am înțeles că are încredere, și care a ajutat-o.” a declarat Gheorghe Cojocaru, primarul din Murfatlar pentru Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dar o freaca la rece. Cum sa-l deranjeze pe animal ?
1
0
mangalia,restaurantul maritmo,patronii analfabeti obliga personalul sa stea Numai in picioare intre 12 ziua..2 noaptea,zilnic,pentru 1200 roni pe luna.
0
0
Asha au facut intotdeauna majoritatea patronilor care au animale,imi amintesc de acum cativa ani cand a aparut si pe toate posturile Tv nu doar in ziare stirea despre niste machidoni din.M.Kogalniceanu care le-au luat ciobanilor si actele sa nu cumva sa fuga astia si se tot spunea la televiziuni"sclavie in secolul 21".
0
0
Mwie Gurzu
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513