REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Comunicat de presă

Școala Altfel, la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri!

Școala Altfel, la Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri!

A.F. 7 aprilie 2023 | 00:00 959

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a fost în data de 5 aprilie 2023 gazda unui eveniment inedit în istoria sa de peste 20 de ani.   

scoala Altfel, la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri!

În cadrul programului Școala Altfel, elevii clasei a VI a A, din cadrul Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu”, au făcut o vizită la sediul celei mai mari instituţii financiar - nebancare din România și au avut ocazia să afle lucruri interesante, sperăm noi, despre finanțarea și managementul unei microîntreprinderi, a unei întreprinderi mici sau mijlocii (IMM).

Elevii au fost întâmpinați de directorul general al FNGCIMM care a susținut o prezentare în care le-a explicat copiilor rolul banilor în economie, le-a descris sursele de finanțare a unei firme, rolul garanțiilor în obținerea unui credit, precum și cum pot fi folosite garanțiile financiare, având ca exemple produsele și serviciile oferite de instituție în sprijinirea dezvoltării afacerilor mici și mijlocii.

Vizita elevilor clasei a VI a de la Colegiul Pedagogic „Constantin Brătescu” reprezintă primul contact al reprezentanților FNGCIMM cu programul Școala Altfel, însă pe viitor instituția își propune să se implice mai mult în promovarea timpurie a unei culturi antreprenoriale puternice în rândul copiilor și a adolescenților.

Programul Școala Altfel este o inițiativă a Ministerului Educației, care permite elevilor să ia contact direct cu diferite sectoare economice și să interacționeze cu profesioniști din domeniu. Prin intermediul acestui program, elevii au oportunitatea să înțeleagă importanța economiei în viața de zi cu zi și să descopere lumea afacerilor.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii -FNGCIMM SA-IFN- este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM deţine o poziţie importantă în conducerea Asociaţiei Europene a Instituţiilor de Garantare - AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu ca vicepreședinte al asociației.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Serviciul Marketing și relații clienți
021.310.18.74 int.193
info@fngcimm.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016