REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Școala Gimnazială nr. 40 “Aurel Vlaicu” se alătură proiectului “O șansă la o viață normală”. Video

Școala Gimnazială nr. 40 “Aurel Vlaicu” se alătură proiectului “O șansă la o viață normală”. Video

A.L. 28 noiembrie 2022 | 21:00 1383

Școala Gimnazială nr. 40 “Aurel Vlaicu” din Constanța se alătură proiectului “O șansă la o viață normală” ce are ca scop facilitarea accesului la educație a 600 de copii ucraineni. Luni 28 noiembrie, la ora 14, a avut loc deschiderea oficială a în cadrul unității, la eveniment alăturându-se viceprimarul Ionuț Rusu, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, cât și reprezentanți ai World Vision România, ai Fundației Pontica  și ai Asociației Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS).

Luni, 28 noiembrie, la ora 14, a avut loc deschiderea oficială a proiectului “ O șansă la o viață normală “ în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 40 “Aurel Vlaicu”. Proiectul inițiat de Primăria Constanța, în colaborare cu World Vision România și ai Asociația Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS), are ca obiectiv facilitarea accesului la educație și sprijin pentru a putea face față situației dificile în care aceștia se regăsesc în prezent.

La eveniment au fost prezenți  viceprimarul Ionuț Rusu, ispectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, cât și reprezentanți ai World Vision România, ai Fundației Pontica ai Asociației Serviciul Iezuiților pentru Refugiați din România (JRS).  
Elevii ucraineni au pregătit pentru această ocazie specială planșe ce ilustrează sentimentele de gratitudine, solidaritate și relația strânsă dintre țara noastră și Ucraina.

Viceprimarul Ionuț Rusu s-a adresat celor prezenți, în mod special elevilor ucraineni, prin intermediul cadrelor didactice ce au tradus în limba maternă a copiilor mesajul de susținere.

Practic prin acest proiect, acești copii curajoși vor avea accesul la educație, vor beneficia de un sprijn din partea întregii societăți pentru a trece astfel mai ușor peste trauma părăsirii țării lor. Practic acest priect ajută și la integrarea familiilor lor, astfel încât ei să devină parte dintr-o comunitate. Noi suntem astăzi aici și le arătăm sprijinul neondiționat.”, a declarat acesta.

Ceilalți invitați au luat de asemenea cuvântul pentru a-și exprima sprijinul pentru acest proiect, desfășurat în cadrul mai multor unități de învățământ din Constanța.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436