REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
20.9° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Scoasă din nou la licitație, fabrica de pâine a lui Geambazu n-are.... căutare

Scoasă din nou la licitație, fabrica de pâine a lui Geambazu n-are.... căutare

Andreea VREJOIU 22 noiembrie 2022 | 00:00 3359

Lichidatorii judiciari se chinuie, în continuare, să scape de fabrica de pâine a familiei Geambazu. Dar, oare de ce nu este nimeni interesat s-o cumpere? Sau afaceristul se pregătește să o recupereze?! Megasimitis SRL este deținută de Nicolae Geambazu, un tulcean stabilit în Constanţa, unde derulează afaceri în panificaţie, comerţul cu cereale, dar şi imobiliare. Firma acestuia, în baza căreia a funcționat fabrica de panificație, este în faliment.


Maestro S.P.R.L., lichidator judiciar al Megasimitis SRL, organizează o nouă licitație publică deschisă în cursul zilei de joi, 24 noiembrie 2022, pentru vânzarea activului funcțional - "Fabrica Megasimitis de producție panificație, patiserie și cofetărie" situat în Constanța, strada Industrială, nr. 9, cu prețul de pornire al licitației de 3.952.831 de euro, fără TVA.

Activul este format din teren în suprafață de 353 de metri pătrați, situat pe strada Industrială, numărul 17, teren în suprafață de 11.804 metri pătrați și hale producție pâine și panificație și clădiri vestiar si birouri. Mai vinde echipamente tehnologice (mașini, utilaje) aparate, instalații și mobilier situate în Constanța, echipamente tehnologice și bunuri negarantate din categoria echipamente tehnologice și instalații din dotarea fabricii de producție panificație, patiserie și cofetărie Megasimitis Constanța.

Informații despre Megasimitis SRL

Fabrica funcţionează pe firma Megasimitis SRL, iar produsele sale sunt comercializate sub brandul GNF Bakery, înregistrat la OSIM din aprilie 2013. Megasimitis a fost înfiinţată în 2003, de către Geambazu şi tatăl său, Mihail Geambazu, de aproape 80 de ani, astăzi, sediul iniţial fiind satul Sarighiol de Deal, comuna tulceană Beidaud, locul de baştină al familiei Geambazu. Din 2010, firma care avea ca obiect de activitate fabricarea produselor de morărit, s-a mutat în Constanţa, în fabrica pe care a ridicat-o cu bani europeni, dar şi de la o bancă de stat românească, Exim Bank.

Se vinde și fabrica de pâine din Tulcea

Totodată, se vinde și imobilul format din teren în suprafață de 3000 mp și construcție de tip S+P+1E,în suprafață de1421 mp., constând în "Fabrica de panificație si cofetărie", situat in Tulcea, Str. Combustibilului nr.3, preț de pornire la licitație este 435.800 Euro, fără TVA.

Firma lui Nicolae Florin Geambazu, de pe Şos. Industrială nr. 9 (o fabrică de pâine ridicată pe un teren litigios, după informaţiile noastre) e în insolvenţă din iunie 2014, cu datorii totale de peste 5,2 milioane de euro. În plus, un control derulat în februarie 2015 de Antifraudă a descoperit la afacerea lui Geambaşu un prejudiciu adus statului de circa 5 milioane de lei. Colac peste pupăză, un alt control efectuat anul trecut de ITM la aceeaşi fabrică a relevat încălcări grave ale legislaţiei muncii, sancţionate cu 30.000 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alt sponsor dea lu ramona. oficial e unchisu neoficial baga si el bani pentru avize plata in natura
5
0
Se traieste bine in Romanica prin distrugerea oricarui producator roman si mai grav al fabricilor si fabricutelor care mai fabrica cate ceva si dau de lucru la cateva zeci de oameni. Intr-o societate capitalista adevarate bunurile unui producator functional de produse ori se vand la preturi foarte mici dar cu obligatii foarte mari pt cumparator ori le preia statul si le mentine in functiune ba le si dezvolta. Dupa salvarea intreprinderii si punerea pe piciore statul o da prin licitatie deschisa cu strigare pe un pret rezonabil ori o listeaza pe bursa.
3
7

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365