REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Scriitorul american Sam Savage, autorul romanului ''Firmin. Aventurile unei vieţi subterane'', a decedat la 78 de ani

Scriitorul american Sam Savage, autorul romanului ''Firmin. Aventurile unei vieţi subterane'', a decedat la 78 de ani

Replica API 19 ianuarie 2019 | 00:00 372

Sam Savage

Scriitorul şi poetul american Sam Savage, autorul celebrului roman ''Firmin. Aventurile unei vieţi subterane'', a murit joi în casa lui din Wisconsin, la 78 de ani, potrivit unui comunicat al editurii spaniole Seix Barral, citat de EFE.

"Iubitorii de literatură se vor simţi puţin orfani. Lumea literelor este în doliu", notează editura în acest comunicat.

Sam Savage s-a născut în Carolina de Sud în 1940 şi a obţinut un mare succes în cercurile literare alternative cu romanul său ''Firmin. Aventurile unei vieţi subterane'', care a devenit un fenomen internaţional după ce a fost descoperit de editura spaniolă Seix Barral, în 2007.

Cu un milion de exemplare vândute, ''Firmin. Aventurile unei vieţi subterane'' prezintă povestea unui şoarece dintr-o librărie de cartier care învaţă să citească, iar pe măsură ce caută companie şi înţelegere pe străzile din Boston, sentimentele sale devin tot mai umane.

Îmbinând meditaţia filosofică şi referinţele livreşti abundente cu originalitatea şi prospeţimea stilului, Sam Savage creează o mică bijuterie comică despre preţul şi răsplata iluziilor literare, notează Booklist în prezentarea cărţii.

Sam Savage a fost o figură activă în lupta pentru drepturile civile în anii '1960. Admis la Facultatea de Filosofie a Unviersităţii Yale, el a abandonat-o în scurta vreme pentru a se înscrie într-un grup de protest împotriva armelor nucleare.

După câţiva ani petrecuţi la Paris, Sam Savage s-a întors la Yale, unde a obţinut un doctorat în filosofie cu o teză despre Thomas Hobbes. El şi-a continuat studiile la Heidelberg.

Sam Savage este, de asemenea, autorul romanelor ''The Cry of the Sloth'' (''Ţipătul leneşului''), ''Glass'' sau ''The Way of the Dog''.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016