REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Scrisoarea unei mame disperate din Constanța către Alexandru Rafila

Scrisoarea unei mame disperate din Constanța către Alexandru Rafila

Ana Maria LIPAN 15 martie 2023 | 00:00 9785

O mamă din Constanța, ajunsă la capătul puterilor, a transmis o scrisoare deschisă Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în care îi cere acestuia, plină de indignare, o soluție pentru situația disperată în care se află. Fiul, pe care aceasta îl crește de una singură, necesită analize medicale de specialitate, inaccesibile în orașul nostru și ale căror costuri reprezintă un efort greu de susținut. Semnalul de alarmă prezentat de Roxana T., are ca scop conștientizarea hibelor din sistemul sanitar, ale cărui deficiențe îl împiedică să le vină în ajutor celor aflați în nevoie.

Scrisoarea unei mame disperate din Constanta catre Alexandru Rafila
O mamă din Constanța, care își crește de una singură copilul, i-a transmis Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, o scrisoare deschisă, prin intermediul căreia îi cere disperată ajutorul. Copilul acesteia, suspectat de o boală genetică rară, necesită analize și consultații de specialitate inaccesibile în județul Constanța și neacoperite de asigurarea de sănătate. Mama este, așadar, nevoită să suporte cheltuielile din propriile venituri, fiind vorba atât de costul procedurilor, cât și de transportul către București, unde acestea pot fi efectuate. Lipsită de sprijin, aceasta a fost nevoită să își ia două locuri de muncă și să își vândă bunurile, pentru a se asigura că fiul său, în vârstă de doar 7 ani, poate beneficia de tratamentele necesare.  

Scrisoarea unei mame disperate din Constanta catre Alexandru Rafila
“Vă rog să îmi comunicați în scris de ce nu a beneficiat fiul meu de investigațiile medicale decontate prin Casa de Asigurări, investigații la care are dreptul și de ce sunt nevoită să merg cu el la un spital din capitală pentru a beneficia de un consult cardiologic, un EKG și o ecografie?! Singurul cardiolog pediatru, care vine în Constanța o singură dată pe lună nu are contract cu Casa, iar costul consultației este de 850 de lei plus 700 de lei EKG și ECO, care surpriză: sunt gratuite! Domnule Ministru, Alexandru Rafila, vă rog să îmi comunice domnia dumneavoastră, cum de este posibil așa ceva! Vă mai întreb încă o dată: cine îmi decontează banii cheltuiți? Cum este posibil ca un copil să suporte așa ceva?

Scrisoarea unei mame disperate din Constanta catre Alexandru Rafila
Domnule Ministru, sunt o mamă singură, cu un copil suspect de o boală genetică foarte rară, respectiv Sindromul Klinefelter, am două locuri de muncă, am vândut mașina proprietate personală, bijuteriile și am reușit să îi fac fiului meu testările genetice, respectiv Cariotip, WES și WGS. Să știți că naveta București-Constanța nu este gratuită. Vă rog să îi explicați fiului meu de ce sistemul i-a îngenunchiat mama și de ce acest sistem defectuos îl condamnă la neputință, de ce sistemul de sănătate, atât cel public cât și cel privat, nu este reglementat, iar costul investigațiilor este în funcție de clinici și regiuni.

Scrisoarea unei mame disperate din Constanta catre Alexandru Rafila
Cine permite privaților să stabilească costul investigațiilor după bunul plac? Cum protejează Statul copiii României? Cum protejează statul copiii din familiile monoparentale? Vă întreb în această scrisoare deschisă: ce măsuri aveți de gând să luați și ce soluție fiabilă și pe termen lung aveți pentru fiul meu?”
, a transmis aceasta.

Mesajul său are de asemenea rolul de a trage un semnal de alarmă asupra deficiențelor sistemului sanitar, ce nu poate interveni în mod eficient în sprijinul celor aflați în nevoie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie sa beneficial de analize gratuity Tot ce tine de sanatatea copilului
0
0
Rusinos,f rusinos dle ministru.
2
0
Cum e posibil ca nici copiii acestei tari sa nu fie ajutați de ministerul sănătății sa fie tratați gratuit! Și ei sunt lăsați în voia sortii deministetul sănătății? De noi cei mai în vârstă înțeleg ca nu trebuie sa speram la viata, dar pentru copiii trebuie făcut totul pentru a trai
7
2
Hicki și Garide,nu enervați, doar dați mila și ceva greata.Da i. dreptul vostru
1
3
Are un futac care o intretine poate si mai multi. Garide are dreptate !
0
5
ia-ma pe mine sa-ti urc kktul in cerul gurii !!! Asa cum i-as face si securistului rafila !!! Mwie cu kkt !!!
5
4
Bravo doamnei pentru scrisoarea deschisă către ministrul bolilor,nu al sănătății.Ar trebui sa trimitem toți, milioane de scrisori deschise ministrului.Si altor miniștrii. Blestematilor.Iar celui ce i propune doamnei sa se mărite,cred ca ești un doctoras ceva,de ți permiți sa glumești cu asa ceva.Sau ești afectat de covid ori de filoxera.
14
0
Iar rafila a raspuns: pentru ca imi permit, fac ce vreau in tara asta , caci romanii nu se revolta, ei sunt fricosi asa ca imi.permit sa fac ce vreau si cum vreau. Alta intrebare. Imi pare rau ptr dvs si ptr copil dar aceasta tara este bolnava e in metastaza, nimic nu o mai.poate salva din pacate.
13
0
Știți ca i generalizata mafia aceasta,cel puțin la nivel de cardiologie,ești trimis mereu la București la privați, pentru analize,ekg uri,rmn uri,etc.,iar prețurile sunt astronomice.Si nu ți se fac într o zi,ci zile și săptămâni la rand de du te ,vino.De compensat ceva real din partea statului,unde ai cotizat ani și ani,e ceva cam la nivelul unei sticle de apa minerală. Asta i realitatea.
8
1
Tătarul ăla nu știe bine limba romana la capitolul urologie este zero AZIS MU MERGETI LA EL DACA VRETI SA TRAITI UN NESIMTIT.
2
0
Ai ajuns la. Mana lor. Esti mort
15
1
Nu e singura, se vede ca are un futac care o intretine. Dar ala vrea sa f**e pe banii prostimii
5
28
Mergeti la spitalul militar, au urgenta, au de toate. Si urologie. Nu trebuie sa fii militar, cu trimitere de la medicul de familie sau la urgenta. Castiga toti sute de milioane lunar tot din banii nostrii.
9
1
Sa nu mai platim deloc CAS social si fiecare sa-si faca asigurare de sanatate unde crede pt cand are nevoie. La spital de stat vor fi tarife mai mici decat la privat, asigurarea le va acoperi partial/total - dar mai ales cei NEASIGURATI nu vor mai face scandal. Nu platesti - primesti un MINIM. Asa, tot cre..inul se gaseste sa faca poze pt facebook si sa reclame tot ce nu-i convine lui, nu ca nu ar avea UNEORI dreptate
17
1
Aveți perfecta dreptate nesimțitul de doctor Axis mă nenorocit mia dat niste diagnostice de mă făcut praf un golan și prețurile de
9
3
Am fost la ; doctorul; urolog Axis olgun ,un jeg de om consultul s durat doua minute in tocul ușii și nu mia spus nimic dobitocul dracului cică sa mai trec pe la el prețul 4700000 lei pentru ce?! Ma ia și la spital 250000000 milioane lighioana dracului evitați Satana care se crede medic un jeg.
18
2
Relule,mamica ta asa a facut cand erai tu bolnavior? Sau poate chiar tu dai cu gurita ,ca acum grupurile de elgibitisti se lauda cu asta.
12
1
De se mai opreste CAS din salariu atata timp cit trebuie sa mai platim cind mergem la cabinete? Medicii de familie nici nu-i intereseaza situatia copiilor, asa am patit si eu cu baiatul de 15 ani, am plecat la Buc pentru EKG si Ecografie, aici nu avem unde face. Baiatul face sport de performanta, dar totul se invarte in jurul banului, nu ai relatii, esti ZERO BARAT. Trist, dar adevarat.
24
2
De ce mai platim atatea asigurari? Ca sa tratam toti t.....i?? Spitalul e plin de piata chiliei care , culmea , beneficiaza de tratamente , investigatii , rmn peste rmn , toate gratuite. Asiguratii trebuie sa mearga la privat contra cost. Eu propun sa nu mai platim cas , si sa mearga fiecare la privat atunci cand are nevoie.
30
2
Sistemul sanitar,educational infrastructura etc=valoarea politicului=expresia vointei cetatenilor=ei inplinindu-si visul de prosperitate =tara laptelui si a mierii!
19
1
La ce se mai opreste CAS din salariu atata timp cit trebuie sa mai platim cind mergem la cabinete?Dormiti dragi cetateni si vom ajunge si mai rau!
33
3
Acum, ciocu mic!
5
37
Cum de ce!. Dîndu dacă nu a-ti observat sa predat deja.Nu poate opri spaga/atentiile din spit de stat.Aveti perfecta dreptate in ce spuneti.Asa poate se va rezolva cazul dvs cu acea scrisoare deschisă.Restul de pacienți v-o rămîne k înainte.Fara investigatii necesare la stat la privat nici nu se gîndesc.Sint muuiulti bolnavi amărîți fara posibilitati financiare.Statu ii ia pe bombeu pe toti acestia
19
2
sa se marite.
3
39
Pai daca tot infuleca salarii si pensii imense pe viata politicienii si doctorii de ce nu rezolva problemele?!?
29
1
r*mânia o tară bananieră in UE Statul ia jumate din impozit la salarii și nu îți dă nimic japcă pe față Spitalul județean intri cu o boală pleci cu trei sau numai pleci Sistemul sanitar adulți copii e 0 la privat te mulge de bani Treizeci de ani fară construcții de spitale în r*mânia Mii de marketuri construite care vând cancer diabet și boli de inimă Cine merge la București cu trenul pentru tratament ar trebui să aibă gratuit bilet adult sau copil Statul e de vină fiindcă nu asigurâ un sistem sanitar modern și nu unul bananier așa cum e azi Constanta și toată țara
50
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166