Scumpiri: Carnea de porc ar putea depăşi 30 de lei pe kilogram
Scumpiri: Carnea de porc ar putea depăşi 30 de lei pe kilogram
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAvalanşă de scumpiri în România. Toate alimentele dar şi serviciile ar putea avea preţul majorat cu până la 30%. Antreprenorii au ajuns la limită şi spun că doar prin creşterea preţurilor îşi mai pot susţine afacerile.
Producătorii şi fermierii români nu mai fac faţă scumpirilor la energie electrică, gaze şi carburanţi. Costurile de producţie au crescut tot mai mult, iar din acest motiv, potrivit unui sondaj, 60% sunt nevoiţi să crească preţurile la produse şi servicii chiar şi cu 30% în următoarele luni, scrie antena3.ro.
Produsele alimentare de bază vor avea următoarele preţuri
Un litru de lapte care costă în prezent 7 lei va costa 9 lei. O scumpire de 30% pentru produsele de panificaţie înseamnă că franzela de 350 de grame se va apropia de 4 lei.
Un cofraj cu ouă se va scumpi cu 2 lei. Un kilogram de carne de pui va fi 18 lei. Iar carnea de porc va depăşi preţul de 30 de lei pe kilogram.
Până când Guvernul va veni cu măsuri de sprijiin pentru facturi, antreprenorii se luptă cu scumpirile nu doar la utilităţi, ci şi la materii prime.
Marii producători de alimente din Europa au scumpit deja produsele, aşa că retailerii au ajuns să negocieze la sânge preţurile. Consecinţa imediată: multe mărci vor dispărea în viitorul apropiat de pe rafturile magazinelor.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.