REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Se anunță urgia? Sute de comisari OPC din întreaga țară vor fi prezenți pe litoral, vara aceasta! Video

Se anunță urgia? Sute de comisari OPC din întreaga țară vor fi prezenți pe litoral, vara aceasta! Video

Andreea VREJOIU 13 iunie 2023 | 00:00 3166

Luni, 12 iunie a.c., a început Comandamentul Litoral 2023. Anunțul a fost făcut chiar de Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, într-o conferință de presă, organizată în stațiunea Mamaia, la Hotel Venus. Alături de Președintele ANPC au fost prezenți și Mihai Culeafă și Sebastian Hotca, vicepreședinți ai autorității, dar și Paul Anghel, directorul general. Se anunță controale intense, iar peste 400 de comisari din țară vor fi detașati pe litoral pe întreaga perioadă a sezonului estival. Fiecare comisar va dispune de câte un rucsac ce va conține, printre altele, termometru, telemetru, stație de recepție, bodycam sau tabletă.

Se anunta urgia? Sute de comisari OPC din intreaga tara vor fi prezenti pe litoral, vara aceasta! VideoHoria Constantinescu, Mihai Culeafă

Horia Constantinescu, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a anunțat, luni, 12 iunie a.c.., în cadrul unei conferințe de presă, organizată în stațiunea Mamaia, deschiderea Comandamentului Litoral 2023. Ce înseamnă asta? Peste 400 de comisari din întreaga țara își vor desfășura activitatea în acest sezon estival pe litoral. „Astăzi (n.r. – 12 iunie a.c.) începe Comandamentul Litoral 2023, acțiune care, spre deosebire de ceilalți ani, va grupa colegii comisari din întreaga ţară într-o singură stațiune şi, din această locație, se vor deplasa pentru fiecare dintre acțiunile de control în celelalte stațiuni de pe litoralul Mării Negre.

Se anunta urgia? Sute de comisari OPC din intreaga tara vor fi prezenti pe litoral, vara aceasta! VideoRucsacul comisarilor ANPC

Vor fi verificate locațiile de pe plajă, cele de pe faleză. Vom acorda o atenție sporită inclusiv magazinelor alimentare pentru că există o Hotărâre de Guvern ce interzice aceste tipuri de activități în stațiunile turistice, în sensul că nu se poate vinde carne, cartofi, iaurt și oricare dintre alimentele neprocesate dedicate cumva gătirii eventual în balconul camerei de hotel, așa cum s-a întâmplat de foarte multe ori”, a declarat Horia Constantinescu.

Se anunta urgia? Sute de comisari OPC din intreaga tara vor fi prezenti pe litoral, vara aceasta! Video

Ce conține kit-ul unui comisar ANPC?!

Pentru ca munca să le fie ușurată, comisarii vor dispune de câte un rucsac cu diverse instrumente. Vorbim despre o tabletă ce păstrează fișe de control, comune întregii țări, un telemetru ce va fi folosit pentru măsurarea suprafeței de plajă destinată cearceafurilor, un telefon mobil, o stație de emisie, bodycam-uri, dar și multe alte instrumente ce ar urma să le ușureze desfășurarea activității pe litoral.

Se anunta urgia? Sute de comisari OPC din intreaga tara vor fi prezenti pe litoral, vara aceasta! Video
“Fiecare dintre comisari va avea un rucsac ce conţine inclusiv o tabletă de ultimă generaţie, tabletă ce la rândul ei păstrează fişe de control, comune întregii ţări. Încercăm în felul acesta să fim permanent alături de colegi pentru ca apar dese modificări legislative şi este mult mai uşor să le putem transmite direct şi să aibă la îndemână, în felul acesta, altfel decât a păstra maculatura. Au acces prin intermediul tabletei la actele normative în vigoare şi la aplicaţiile specifice cercetării din această perspectivă, au termometre de ultimă generaţie ce pot verifica inclusiv gradul de umiditate dintr-un anumit spaţiu pentru că multe dintre alimente trebuie păstrate la loc uscat şi răcoros.

Se anunta urgia? Sute de comisari OPC din intreaga tara vor fi prezenti pe litoral, vara aceasta! Video

De asemenea, telemetre pentru că ne interesează, de exemplu, dacă este sau nu respectată suprafaţa de 30% destinată plajei, pe nisip şi trebuie să poată măsura altfel decât cu pasul. Au multe dintre dotările de ultimă generaţie pe care de mult timp şi le doreau. Pot să le păstreze pentru că aceste variante de transport sunt impermeabile. De asemenea, au posibilitatea păstrării documentelor într-o altă variantă. Au şi un alt aspect, fiecare dintre genţi are o etichetă de plastic pe care apar iniţialele Autorităţii noastre tocmai pentru a se şti în cadrul acţiunilor de control de unde este fiecare dintre colegii prezenţi”, a spus Horia Constantinescu.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La careANPC-ul pulii sa suni? La Constanta sau Bucureti? Ba nu mai fiti atat de naivivi sunati la.. anunatati OPC ,reclamati la . .Ba prostavanilor astia au reclama mincinoasa pe site-ul lor scrie ANPC" Te respecta" stiti cum te respecta exact trebuie sa te adresezi si sa te iscalesti in cereri "Cu respect",pulescu pt ANPC.Lasati vrajala cu ANPC nu respecta niciun cetatean din Romania,ne discrimineaza ,si ne incalca drepturile de a suna la ANPC.Tu cetaean din Romnia nu ai voie sa suni la ANPC daca nu iti este pusa viata in pericol de ceva, etc.Altfel nu ai voie sa folosesti numerele de telefon si sa suni la OPC sa reclami de ex:ca ai un telefon,laptop primit deteriorat,un colet desfacut ,produse nelivrate.Voi va dati seama ca pe vremea comunismului aveai acest drept de a suna la OPC! Daca azi dupa 33 de ani de asa zisa democratie nu am voie sa sun la OPC,decat daca ai viata pusa in pericol. ANPC e 112? E politie OPC? Azi nu ai voie sa suni la institutii. Politia zice sunati la OPC!
0
0
Bagati-va pulatoti in OPC Constata am sunat toata ziua .O firma care apara interesele infractorilor penali.Totul este de fatada ca apara interesele cetatenilor.Mananca c***t toti.Toate instiitutiile statului sunt corupte,Sunt manjiti cu c***t totiadic a sunt corupti .Nu publica nimic ,nu fac nimic pentru cetateni .Va pierdeti timpul apeland la toti infractorii,toti borfasii.Dati telefoane si e-mail-uri in UE faceti-ii de c***t cat mai mult sa ii futa UE.
0
0
Urgie, ptr. cei care nu respecta legea!!! Restul, nu vor avea probleme. Ce i corect, e corect!
2
4
Să măsoare suprafețele de nisip, la Constantinescu pe plaja la Costinești, sa vedeți dacă respectă,dacă nu ..dații amendă,dati-l afara ca este i*******r...verificați la el oricând dată să vedem ce exemplu dă altora. El bătea femeile pe plaja cu bodyguarzi, și acum face pe interesantul acest pitic porno..care-i decupat din revista Donalds.
2
0
Mergeti verificati hotelurile ,restaurantele.Hoteluri cu lenjerii rupte,inadite puse cate 2 pe pat,mizerie,in fata hotelului ,in spatele hotelului.Balarii netaiate,serpi in camere,vin de la ghiol,gandaci,paienjeni ,tantari etc.Miros de la canalizari in hotel ca nu au canalizari facute corect.Duhoare,spatii inchise holuri cu miros de naduseala si mucegai.Nu poti respira.Mancare stricata,veche,vedeti termenele.nic in magazine nu este mai bine mergeti in cartiere sa vedeti cum tin ouale pe tejghele,vitrine vechi ruginitefac balata vara pe jos.De ani de zile OPC Constanta are orbul gainilor.Anumiti infractori sunt protejati.Stim cum fac OPC controale cine cotizeaza... cine este.. melionar....ruda macidonime..cine il are in spate pe x.daca este o regie si o reclami nu ai nicio sansa la OPC aia stau de vorba cu ala de la ENEL si se tutuiesc ma.. uite. a venit o reclamatie... dupa ce a vorbit cu ala iti spune de fata cu tine ca nu poate sa primeasca sesizrea OPC mai este mortul ala acolo?
5
0
Sunt deacord cu tot ce a scris"consumator",singura problema sunt amenzile prea mici,imi aduc aminte cum ani trecutzi cei amendatzi ishi continuau activitatea tot in neregula in continuare pentru ca le convenea,nu stiu daca intre timp s-a introdus amenda progresiva pana la inchiderea activitati si mai este problema ca vine in control la mine de exemplu omul meu la care eu cotizez an de an deci Gaziepi cum spune machidonimea.
3
0
FOARTE BINE! Dle Constantinescu. Cine este la punct cu toate, nu are a se teme!! Pentru cei de mai jos cu gura mare si ura in sange, as vrea sa va vad cum mergeti domniile voastre sa mancati la vreo pensiune sau vreun restaurant si sa va intoxicati datorita mancarii servita de unii inconstienti, care folosesc ingrediente expirate de luni bune, daca nu de ani!!!! (Amintiti-va de cel care a vandut in tomis nord, carne expirata de 2 ani!). Si daca la dvs mu va ganditi, gamditi-va la bietii copilasi ca va insotesc si care risca sa capete cine stie ce boli din cauzele de mai sus!!! Inca o data: daca respecti legea, nu ai a te teme!!! Daca vreti sa injurati, sunteti liberi sa o faceti! S-aveti o zi buna!
5
1
niste gainari acesti bugetari care s au refugiat prin spaga pe astfel de functii ca sa fuga de munca p***t platita in Romania , aici sunt inclusi si deputatii si senatorii care pentru un loc in parlament , platesc bani grei smecherilor din partide
2
3
ba opcul ulii,luati itmul si mergeti la circiumari.maritimo magalia,salariul minim pe economie,program 12..3 dimineata,zilnic,fara zile libere,concediu,sarbatori legale,salariatii sint obligati sa mai dea 2 la suta din incasari,din buzunar.e bine ba ula?itmul maninca o pizza si nu mai vede nimic.sclavie in romania,mangalia!
4
0
Taca taca maca maca cu micr9f9ane si camere de luat vederi.discursuri grandioase de pana si se8cii din dubai se cutremura si la sfaraitul zilei tot ace8asi mizerie in bucatarii acelasi stil aceasi poveste alt an. Cum sa inchida asta bombele din Satul de Vacanta ca ii iau tiganii gatul.Cum sa te duci sa i inchizi mizeriile de hoteluri ale makedonimii ca te baga n butoiu cu acid...... sau sa tragi obloanele la frat3lli Bamboo Nuba samd ca starpesc 0ana la a 7 a spita. Vrajeala i3ftina circ si paine iar abj3ctul asta de pitic inca rezista
5
4
Explicati-mi si mie poate sunt in necunoștință de cauza dar ce caută comisarii OPC cu telemetre pentru a verifica suprafata de 30% destinata prosoapelor ???aceasta atributie nu intra in obligatiile inspectorilor ABADL ?
2
7
Ca nenea Ctinescu are sifilis. De aici si toata ura. Ahh si inca o chestie, ma cum plm de la patron esuat de afacere, ai ajuns tu ma se ne zici noua cum sa facem afaceri?
2
7
sper ca nu-i vor ajuta la dosirea profitului pe operatorii din turism.
4
0
OPC - Instituție care nu ar trebui să existe. Daca sunt probleme exista politia locala, jandarmeria, politia economică, garda de mediu si asa mai departe. Ia să vedem noi dacă vara asta avem trăsuri țigănești prin stațiunile din sud fără case de marcat neinscrise, microbuze ruginite, taxiuri neinscriptionate cu alte persoane la volan decat titularii, terase cu mancare mucegaita si gramaje mai mici, plaje ocupate numai de sezlonguri si asa mai departe
6
4
De cand cu papitoiul asta la putere la OPC , toti comunistii astia de inspectori au impresia ca sunt dumnezeu pe pamant. In ziua de azi, te inchide toata lumea, incepand de la locala si terminand cu dsv, anpc, si anaf. Si dupa plang la tv ca nu au bani la buget , gunoaie de oameni , clasa politica 0. Acelasi tam tam cu aceleasi rezultate ca in ultimii 30 de ani, doar cu alti maimutoi in frunte. Il vedem si vreun ministru in curand , razboinicul Horia vs patiseriile din constanta.
7
5
Vin la incasat,pe ai lor nu ai vad;)))))
10
1
Doar sa dati amenzi și sa luati șpăgi Controale doar pentru a combate contravențiile nu faceti Sunt curios dacă acesti “ comisari “ au o igiena personală și o fisa medicală corespunzătoare muncii pe care o fac
17
1
Nu au fost veniți în fiecare an..ce sa facă altceva, decât sa-ti dea o amendă, pentru a strânge bani la buget. Doar nu te expulzeaza din țară. Iar șpăgile funcționează în continuare,ca doar nu sunt fraieri cei detașați pe litoral.
16
1
Sa curga spagileeee. sa iasa banuuuuu
12
1
Sa iti versi dusmania si ura pe austriecii omv ne au mituit ciobanii pt a pune mana pe resursele tarii, pe ikea ca e cel mai marw proprietar de paduri din Ro, pe indivizi gen. Pe psd si pnl ca ne au transformat in saracii Europei, lasa i pe micii antreorenori
15
5
spuneau nemtii de la lidl si kaufland... omul lor, Ciolanis, a pus Zeu peste capul antreprenorilor romani, acest mare seff.. sa le dea la picioare. Mega Image si alti smecheri gen au voie sa vanda iaurt, romanii nu. Nu o sa traiesti 1000 ani, comisarule, au mai fost si faraoni, o sa te duci si tu dracului, pana atunci, da di bine, sluga ce esti
12
5
Panica printre "patronii" care nu respecta legi, care angajeaza la "n***u", care nu respecta orele de munca, care nu dau banii la timp si care cer de la un angajat sa faca zece munci. Foarte bine ca sunt aceste controale pentru ca n-as vrea sa ajung la spital din cauza jegurilor care vor sa se imbogateasca in 3 luni. Faceti reclamatii oricand vedeti ceva suspect la organele abilitate, ANPC, Politie, Anaf samd
19
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016