REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Se clatină USR! Cioloș:„Dragă Dan, am primit o explozie de nervi din partea ta”

Se clatină USR! Cioloș:„Dragă Dan, am primit o explozie de nervi din partea ta”

Replica API 4 februarie 2022 | 14:45 1564

Războiul mocnit dintre vechiul USR și liderii fostului PLUS, și care nu s-a stins nici după Congresul de fuziune, a culminat cu un scandal în toată regula, joi seara, între cele două tabere. Lupta pentru putere ar putea duce la organizarea unui nou Congres, la doar patru luni de la cel la care Dacian Cioloș a fost ales președinte, însă fără a avea majoritatea de voturi în forul de conducere al partidului, aceasta fiind deținută de „Team Barna”.

Dacian Cioloș și Dan Barna s-au acuzat reciproc în mesajele interne, după o ședință tensionată în care Cioloș a amenințat că demisionează de la șefia partidului dacă nu-i este acceptat programul propus Biroului Național. BN-ul este controlat de „Team Barna”, motiv pentru care Cioloș vrea dublarea acestuia cu o comisie alcătuită din membri din societatea civilă și mediul de afaceri. Vechea conducere a USR îl acuză că vrea să adauge la statut pentru că îl incomodează „majoritatea” și vrea să preia partidul „pe persoană fizică.

Scandalul de joi seara este doar „vârful icebergului”, spun surse din partid, care vorbesc despre o relația tensionată între Cioloș și vechea conducere a USR în ultimele luni. În timp ce oamenii lui Barna îl acuză pe președintele USR că „vrea toată puterea”, Cioloș și tabăra PLUS îi acuză pe USR-iști că îl țin captiv „într-un rol decorativ”, din care nu poate lua decizii.

Dragă Dan, partidul suferă si noi ne certăm între noi. Am propus soluții și am primit o explozie de nervi din partea ta, fără să îi dai 24 de ore documentului propus. Îmi ceri consens și îmi oferi ieșiri la televizor. Îmi e dificil să înțeleg ce propui partidului în afară de a-i exclude pe cei care nu sunt cu tine”, i-a transmis Dacian Cioloș lui Dan Barna, după un schimb de mesaje între cei doi pe grupurile interne ale partidului.

Cioloș vorbește și despre rolul președintelui, despre care spune că doar „prezidează niște ședințe și dă declarații folosindu-se de titulatura pe care o are”. „Dragă Dane, partidul de astăzi include mii de membri PLUS care merită respectați și conduși la fel ca cei din vechiul USR”, îi mai transmite Cioloș, fostului co-președinte, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A inceput marea poponareala.
7
1
poponarii usristi si o trag pe la spate!!!!
13
2
alupigus ussreilor. hai valea ochelaristi infecti mancatori de cacao cu nimic in bostan.
13
2
Swgeti pwla ,sa dispareti cat mai repede
18
2
Dan Dacian o are mica si nu se mai scoala.Crizatori...
15
5

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303