REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Se coace o alianță politică: Dacian Cioloș și liderul USR, negocieri pentru viitoarele alegeri

Se coace o alianță politică: Dacian Cioloș și liderul USR, negocieri pentru viitoarele alegeri

Replica API 22 octombrie 2018 | 01:24 418

Președintele USR, Dan Barna, și fostul premier Dacian Cioloș au confirmat, pentru MEDIAFAX, au vorbit, duminică, despre posibilitatea ca cele două partide să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare din 2019, însă discuțiile nu s-au concretizat cu o decizie în acest sens.

Citește și: DOLIU în Bănie: a murit Ilie Balaci

"Da, am avut o discuție (cu Dacian Cioloș - n.r.). Am discutat despre posibilitățile de colaborare din perioada următoare, evident și despre europarlamentare, care este obiectivul politic electoral viitor. Când discuțiile vor ajunge la o hotărâre, vă vom anunța", a declarat Dan Barna, duminică pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă USR va participa sigur la alegerile pentru Parlamentul European și câte mandate speră să obțină, liderul Uniunii a răspuns: "Nu știu, asta vedeți și dvs. din procentele pe care le avem. În sondaje, vorbesc pentru USR, suntem undeva în jur de 10-12%, deci între 3-4-5 locuri posibile” . (...) O să măsurăm în perioada următoare și o să vedem (câte mandate ar putea obține dacă USR și MRÎ vor candida pe liste comune - n.r.)".

Discuțiile între cei doi au fost confirmate și de fostul premier tehnocrat și fondator al Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș.

"Discuțiile noastre sunt frecvente. Și formale, Și informale. Studiem modalități de colaborare. În niciun caz fuziune. Luăm în calcul, dar nu am decis încă (întrebat de candidaturi pe liste comune la europarlamentare - n.r.)", a spus Cioloș, duminică, pentru MEDIAFAX.

Chestionat despre posibilitatea susținerii candidaturii sale la alegerile prezidențiale, Cioloș a replicat: "Nu am discutat despre asta (cu Dan Barna - n.r.)".

Deputatul USR Claudiu Năsui spunea, sâmbătă, că este inevitabilă fuziunea între partidul fostului premier Dacian Cioloș, Mișcarea România Împreună (MRÎ) și USR. În opinia acestuia, cele două partide ar trebui să candideze pe liste comune la alegerile europarlamentare.

Fondatorul Mișcării România Împreună (RO+), Dacian Cioloș, a afirmat marți, la Iași, că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2019, dar a dat de înțeles că încă nu a luat o hotărâre în acest sens și că nu și-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze și mai mult Opoziția.

"Sunt gata să candidez, nu mi-e teamă de lucrul acesta, dar o să o fac doar în măsura în care o să consider că lucrul acesta poate să ajute la câștigarea alegerilor de către forțele politice care vor să ducă România înspre modernizare", a spus Cioloș, potrivit site-ului MRÎ, scrie stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tara vrea referendum in care sa fie LEGE: sa nu mai fim condusi de penali si de HOTI. Legile sa fie facute pentru tara si popor nu pentru toti HOTII care au jecmanit tara si pe noi toti. Si mai vrem legi aspre pentru toti cei care au furat tara: averea TOATA CONFISCATA URGENT si, puscarie grea pentru TOTI HOTII nu ca acum de parca sunt in stabilimente balneare, excursie, vacanta si NU La puscarie! Asta-i bascalie in obrazul celor furati si distrusi. Si nu-i DREPT.
2
1
cati km de pula are ma ta , e buna de ...rabla ??
6
3
liviule,trage tu apa dupa tine si dupa aia sa ne mananci noua cacatul futu-te-n gat de pesedeu lingau. Muie dragnea, muie pesede !!!
4
6
Ciolos,Iohannis,USR,la naiba ! De ce nu recunosc romanii ca vor fascism,ori ata forma de dictatura? Pai la asta se tot inghesuie lumea cand aplauda abuzatorii,apara gastagii fascistoizi,orice se face bun pentru opopulatie este luat la misto' si se uita ca un sfert din romani au fugit deja din tara nu doar din mitive economice,ci uite ca nu le place traiul in pupincurismul dictatorial generalizat si supravegherea securista.Votati Ciolos,apoi trageti apa dupa voi !
4
4
Faceti ceva si aduceti-o pe Kodruta langa voi! Castiga tara castiga romanii cinstiti. Cineva trebuie sa aplice LEGEA aia pentru toti penali care fac prapad acum in tara din banii nostrii. Bugetul Romaniei este pradat de HOTII HOTILOR care ne conduc acum.
5
4
faceti ceva si scapati-ne de infractorii de la psd.nu se mai poate continua cu asemenea exemplare....
6
5
Astia nu au colaborat in guvernul tehnocrat cu psd de brat? Care e diferenta , psd vinde resursele ieftin, vin apoi antipsd care taie salarii, baga austeritate, avantajeaza capitalul strain, dupa care se intoarce psd si repara nedreptatile, si iar antipsd vin si restabilesc cu greu debandada psd si intre timp,nu mai avem industrie, zootehnie, cultura, istorie, populatie si viitor. Unde e un partid de dreapta autentic, conservator, crestin, democrat si nationalist? La noi nu exista asa ceva.
3
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016