REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
23.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Se complică ancheta, în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei, de negăsit

Se complică ancheta, în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei, de negăsit

A.F. 19 iulie 2024 | 19:08 1260

Ancheta în cazul dentistei din Brăila ucise în propriul cabinet bate pasul pe loc. La 3 zile de la crimă, polițiștii și procurorii încă mai caută probe. Cabinetul nu avea camere de filmat, nici sistem de alarmă, iar faptul că telefonul victimei este de negăsit complică și mai mult cazul. Potrivit datelor de până acum, ucigașul ar fi încercat să-și ascundă fapta în spatele unui jaf, după ce portofelul victimei a fost găsit gol, aruncat pe jos. Un fost șef din IPJ Brăila este de părere că probele ar fi fost contaminate și că anchetatorii "se învârt acum în jurul cozii".  

Se complica ancheta, in cazul dentistei omorate la Braila. Telefonul victimei, de negasit

Deși au trecut mai bine de 60 de ore de la crima care a îngrozit România, procurorii nu au niciun indiciu clar care să-i ducă la ucigaș. De altfel, cercetarea în cabinetul dentistei din Brăila a fost reluată pentru a treia oară, timp în care criminalul se plimbă liber pe străzi.  

"Eu cred cu tărie că este vorba de o crimă cu premeditare, nicidecum despre un jaf. Având în vedere că s-a reluat cercetarea la fața locului de 3 ori, este o problemă. Asta înseamnă că fie probele au fost contaminate de prima oară, fie nu s-a găsit nimic sau, fiind acest blocaj total, se tot încearcă recercetarea, poate, poate apare ceva. Din punctul meu de vedere, s-a greșit la fața locului de prima oară, nu cred că speța era foarte grea. A 'transpirat' informația că telefonul a dispărut și s-au dus în cap cu ancheta. Asta cred eu. Și acum toți se învârt în jurul cozii și se întrebă: 'Ce mai facem?!' Dar merg în orb, nu pe ceva clar", a declarat Cătălin Chivu, fost inspector șef al IPJ Brăila, scrie digi24.ro.  

Anchetatorii au încercat să localizeze telefonul victimei, însă, până acum, nu au făcut publice datele obținute.  "Telefonul poate să îți ofere informații despre locația celui care îl are, despre mesajele pe care le-ai primit sau le-ai trimis, despre numere de telefon care au fost apelate sau pe care le-ai apelat și multe alte informații. Probabil că, la această oră, și este doar o supoziție, telefonul se află undeva pe fundul Dunării", mai spune Cătălin Chivu.  

La locul crimei, anchetatorii au găsit geanta femeii și portofelul gol, semn că ucigașul ar fi încercat să mascheze crima cu un jaf, pentru a-i trimite pe anchetatori pe o pistă falsă.  

"În clipa în care comiți un omor nu iei banii din portofel și îl lași acolo, în condițiile în care acea clinică avea bunuri de mare valoare acolo, de zeci de mii de euro, ceea ce mă conduce la ideea că nu este vorba despre un jaf, ci doar despre o încercare a autorului de a-i trimite pe o pistă falsă pe anchetatori", este de părere fostul inspector șef al IPJ Brăila.  Mai mult, cabinetul nu avea sistem de supraveghere video și nici alarmă, iar vecinii din bloc spun că doctorița se închidea cu pacienții în clinică. Totodată, femeia avea permis de portarmă și își cumpărase și un pistol cu bile. Potrivit surselor, în 2021, când a urmat cursul, avea o stare de disperare.  

"Este singura clinică stomatologică din Brăila care nu are camere de luat vederi. De ce a făcut acest lucru?! Nu putem să știm. Trebuie să ținem cont și ca victima a făcut și cursuri de arme și și-a achiziționat și o armă cu bile. A avut, așadar, pistol cu bile. De ce?! Iarăși trebuie să răspundă anchetatorii la această întrebare", mai spune Cătălin Chivu.  Dentista a fost găsită, marți seara, într-o baltă de sânge. Potrivit necropsiei, decesul a survenit din cauza rănilor suferite la gât. Era tăiată pe o porțiune de 12-13 centimetri, ceea ce, spun surse din anchetă, indică faptul că ucigașul a lovit "cu sete". Femeia avea răni și pe mâini, dar și pe unul dintre picioare, semn că s-a luptat cu agresorul pentru viața ei.  

"Profilerul ar putea ajuta. Este acea persoană care se aduce la fața locului și, pe baza informațiilor pe care le primește, își poate face o idee și poate creiona un anumit tip de conduită al autorului, conduită în ceea ce privește săvârșirea omorului. Trebuie avut în vedere și că, în clipa în care nu ai ceva despre autor, trebuie să te legi de victimă. Deci cred ca trebuia să se plece de la victimă. Nu pot să le dau sfaturi celor care fac ancheta, pot doar să le sugerez să îi contacteze pe colegii lor mai vechi, care nu au avut în mandatul lor nicio crimă cu autor necunoscut", a mai declarat Cătălin Chivu, fost inspector șef al IPJ Brăila.  

În anchetă au fost audiați, pe lângă soț și familia victimei venită din Chișinău și mai mulți prieteni, vecini de cabinet, inclusiv pacienții programați în ziua respectivă. Fratele victimei lucrează în Serviciile de Securitate din Republica Moldova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Știre de jurnaliști proști Poliția îl va găsi pe criminal E o chestiune de timp
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436