REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
35.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Se CONSTRUIEȘTE în DRACI în Mamaia

Se CONSTRUIEȘTE în DRACI în Mamaia

Replica API 21 iunie 2021 | 00:05 859

Vara a venit, iar de deschiderea oficială a sezonului estival ne mai despart doar câteva zile. Chiar dacă se zice că a fost o perioadă mai dificilă pentru operatorii economici, iar mulți se plângeau că au fost nevoiți să-și închidă afacerile, betoane situate de-a lungul stațiunii Mamaia pare să-i contrazică pe aceștia. La orice colț de stradă întâlnim imobile care au apărut ca ciupercile după ploaie.

De-a lungul pandemiei s-a scris că unul dintre cele mai afectate domenii, fără doar și poate, este HoReCa. Chiar dacă mai mulți operatori s-au plâns că sunt aproape de faliment, altele par să fi reușit să se mențină pe linia de plutire, dovadă fiind betoanele grele din stațiunea Mamaia. Vorbim despre lucrări mari, de amploare, cum ar fi ridicarea unor hoteluri, blocuri sau pensiuni, lucrări începând de la fundație până la acoperiș. Așa se face că în orice colț te-ai uita, poți să zărești cu ușurință câteva imobile în construcție.

Dorinel Turcu construiește de zor la blocul de 8 etaje

De la această regulă nu face abatere nici Dorinel Turcu, administratorul societății Orient Construct Decor SRL. Acesta dă bice să finalizeze imobilul ridicat în parcarea hotelului Doina. Pe 18 noiembrie 2019, a primit autorizația de construire imobil P+5-8E locuințe colective și organizare de șantier. Proiectul pentru construirea imobilului S+P+6-7R-8R arată că noul hotel va fi realizat în apropierea hotelului Doina. Terenul pe care doreşte să realizeze investiţia are o suprafaţă de 834 mp și a fost în trecut parcare, însă destinația a fost modificată prin PUZ.

Vă reamintim că, potrivit datelor din Registrul Comertului Dorinel Turcu apare ca asociat în mai multe societăți comerciale din Constanța. Acestea sunt: Comfort Construct SRL, Domarco Security SRL, Domarco SRL, Easy Credit 2 All IFN SA, Easy Credit 4 All IFN SA, Global Recruitment SRL, Orient Ceramic SRL, Orient Construct Decor SRL.

Talpău Elena, imobil de 3 etaje în Mamaia Nord

O altă zonă care se află în expansiune imobiliară este zona Mamaia Nord. Aici, afacerista Talpău Elena ridică un imobil P+2E+3 retras+ terasă circulabilă, cu funcțiunea de apartamente de vacanță. Conform autorizației emise de Primăria Constanța, în data de 27 martie 2020, termenul de finalizare este în data de 31 ianuarie 2023.

Și Lixandru de la Euro Vial încearcă să finalizeze imobilul

Afaceristul Virgil Lixandru (Euro Vial Residence SRL), fost consilier local municipal, are în stațiunea Mamaia, în dezvoltare, mai multe proiecte imobiliare. Vorbim despre imobile de peste 5 etaje, ce vor avea destinația de spații de cazare și locuințe. Imobilele sunt pe partea lacului Siutghiol, în zona Telegondolei. De-a lungul timpului, afaceristul a solicitat mai multe autorizații pentru modificarea proiectelor. Lixandru a obţinut luni, 10 iunie 2019, autorizaţia de construire pentru modificarea proiectului autorizat cu AC nr.238/07.03.2018 - construire ansamblu turistic corp A-2S+P+5E, corp B-2S+P+5E, corp C-parter, corp D-2S+P, împrejmuire teren şi organizare de şantier şi bransament utilităţi pentru organizare de şantier prin reconfigurare structurală, recompartimentări interioare, modificări faţade şi balcoane în ansamblu turistic a-2S+P+5E şi corp B-2S+P+5E.

Cei menționați anterior sunt doar câteva exemple de afaceriști care construiesc de zor în stațiunea Mamaia. Pe lângă aceștia se numără zeci de persoane care doresc să-și clădească un imperiu în urma imobilelor pe care le ridică.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510