REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
28.5° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Se extind centrele de recrutare în Rusia. Ucraina anunță formarea unei forțe de asalt

Se extind centrele de recrutare în Rusia. Ucraina anunță formarea unei forțe de asalt

Maria ONICA 12 martie 2023 | 08:15 465

Luptele grele continuă în Bakhmut și în localitățile din jurul său. Deteșamentele de asalt Wagner susțin că înaintează încet spre centrul localității, în timp ce ucrainenii susțin că au format un sistem defensiv inexpungnabil care toacă metodic forțele ruse. În sprijinul mercenarilor Wagner au fost trimiși și plutoane de parașutiști. Luptele cele mai complicate se dau în jurul complexului industrial AZOM.

Se extind centrele de recrutare in Rusia. Ucraina anunta formarea unei forte de asalt
UPDATE 12.03.2023, 7.35 Statul Major General al Ucrainei a anunțat că sute de soldați ruși au murit sau au fost răniți și scoși din luptă în ultimele 24 de ore și că Înaltul Comandament a luat decizia să continue apărarea pentru că e cel mai bun mod de a măcina forțele invadatoare.
UPDATE 12.03.2023, 06.17 Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a confirmat că există lupte interioare în cercul interior al Kremlinului, că Kremlinul a cedat controlul centralizat asupra spațiului informațional rus și că, aparent, președintele rus Vladimir Putin nu poate rezolva cu ușurință acest lucru.


Jurnaliştii, academicienii şi susţinătorii Novorossiya de la Kremlin au organizat un forum despre „aspectele practice şi tehnologice ale războiului informaţional şi cognitiv în realităţile moderne” la Moscova pe 11 martie. În timpul unei discuții, Zakharova a declarat că Kremlinul nu poate replica abordarea stalinistă de a stabili un echivalent modern al Biroului de Informații sovietic pentru a controla central spațiul informațional intern al Rusiei din cauza luptei dintre „elitele” nespecificate ale Kremlinului. Declarația lui Zakharova este demnă de remarcat și susține câteva dintre evaluările de lungă durată ale ISW cu privire la deteriorarea regimului Kremlinului și a dinamicii controlului spațiului informațional. Declarația susține mai multe evaluări: că există lupte interne la Kremlin între membri cheie ai cercului interior al lui Putin; că Putin a cedat în mare parte spațiul informațional rusesc de-a lungul timpului unei varietăți de actori cvasi-independenți; și că Putin aparent nu poate lua măsuri decisive pentru a recâștiga controlul asupra spațiului informațional rusesc. Nu este clar de ce Zakharova – un purtător de cuvânt experimentat – ar fi recunoscut în mod deschis aceste probleme într-un cadru public, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436