REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
26.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Se inaugurează unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, Transapuseana

Se inaugurează unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, Transapuseana

Andreea Vlaicu 18 februarie 2024 | 10:01 2171

Lucrările la unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România sunt aproape finalizate. În anul 2024 se vor finaliza lucrările de modernizare la Transapuseana, drumul care străbate Munții Apuseni prin Țara Moților și care oferă peisaje cu adevărat de vis.

Se inaugureaza unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania, Transapuseana

Primul lot în lungime de 43 de kilometri, între Aiud și Ponor, a fost recepționat în luna decembrie 2023. Lotul 2, de 35 de kilometri, între Ponor și Bucium, va fi finalizat în prima jumătate a anului 2024.

Traseul străbate Țara Moților, zonă cu peisaje pline de farmec și atracții turistice locale. Este un proiect de peste 73 de milioane de euro, finanțat în proporție de 80% din fonduri europene.

Transalpina de Apuseni este cea mai mare investiţie pe un drum judeţean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, proiect în mare parte finanţat din fonduri europene. Drumul, în lungime de 78 de kilometri, face legătura între municipiul Aiud (Autostrada A10) şi zona Bucium – Abrud (DN 74).

Cum decurg lucrările

Conform directorului tehnic al diviziei de antrepriză generală din cadrul companiei Elis Pavaje SRL, constructorul șoselei, Cristian Panea, pe lotul 1 s-au finalizat lucrările de consolidări, poduri și podețe dalate, rigolele pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier (cu excepția zonei Aiud) și turnarea ambelor straturi de asfalt, cu excepția zonei de lucru de la Aiud. Aici au fost finalizate și consolidările cu piloți forați. În prezent, se continuă cu amplasarea de indicatoare rutiere, borne kilometrice, separatoare de hidrocarburi și podețe de acces, conform știripesurse.ro

Pe lotul 2 se lucrează la 7 dintre cele 13 poduri și s-au finalizat în proporție de 90% lucrările de consolidare. „Consolidările la alunecările de teren au fost finalizate și primul strat de binder a fost asfaltat pe aproximativ 18 km. Până la sfârșitul anului, se va asfalta încă aproximativ 10 km, dintr-un total de 28 km planificați. Estimăm că vom finaliza și aproximativ 60% din sistemul de drenare a apelor pluviale. De asemenea, lucrările de terasamente sunt finalizate în proporție de 90%”, a subliniat Cristian Panea pentru ziarul Unirea.

Modernizarea DJ 107 I – Transalpina de Apuseni reprezintă cea mai mare investiție pe un drum județean din România, cu o valoare totală a proiectului de peste 73 de milioane de euro, majoritatea finanțată din fonduri europene. Drumul, cu o lungime de 78 km, leagă municipiul Aiud (Autostrada A10) de zona Bucium – Abrud (DN 74), trecând prin locuri cu semnificații și valențe turistice unice. Acest drum va facilita conexiunile între localități și va deschide noi oportunități pentru dezvoltarea economică și turistică a regiunii, una dintre cele mai sărace din România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni buni, ați auzit despre un analog al Via.gra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega tare, citeste singur ce poate face----> do.my/robio
0
1
Da.O autostradă normală le ia cam 72 de ani să o termine,deși e vorba de doar câteva zeci de kilometri. Dar la Transapuseni s au mișcat repede.Seriozitate?Poate.Sau interese,pentru că acolo s zonele cu aur și e nevoie de drumuri că să l poți exporta mai ușor la tine în țară, în țara ta de investitor ,de afacerist,de oportunist și de toate.Zic și eu.
4
3
iata pe ce aruncam banii europeni. atit il duce mintea pe grindeanu! mai bine facea metrou, in zona apusenilor. in citi ani se amortizeaza? cind va fi rentabila? e grav sa te doara capul si sa fii si ministru.
1
8

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016