REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
31.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Se MODIFICĂ Regulamentul de funcţionare al Comisiei Tehnice de Urbanism

Se MODIFICĂ Regulamentul de funcţionare al Comisiei Tehnice de Urbanism

Replica API 9 decembrie 2020 | 00:28 7002

Proiectul de hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei Tehnice de Urbanism a Primăriei Constanța şi a Regulamentului de funcţionare a comisiei s-a aflat, zilele acestea, în atenția comisiei de specialitate a CL, în speţă Comisia de Urbanism, formată din consilierii locali Daniel Tatu, care este şi preşedintele comisiei, Mihaela Andrei, ambii din PNL, Cristiana Popescu și Cătălin Iacob, de la USR-PLUS, și Costin Răsăuțeanu- PSD. Aceștia nu au dat, în şedinţa de lucru, aviz proiectului, din mai multe motive, unul dintre acesta fiind semnalat și de ziarul Replica, recent. Componența Comisiei Tehnice de Urbanism propusă de Ordinul Arhitecţilor este, în mare parte, aceeași care ani de zile și-a adus aportul la distrugerea urbanistică a Constanței. Consilierii PNL şi USR-PLUS au venit cu propuneri privind modificarea Regulamentului de funcționare a acestei comisii. Noul arhitect şef, Dan Leu, este de acord cu propunerile de modificare a componenţei, urmând ca acesta să refacă Regulamentul, ţinând cont de amendamentele consilierilor locali din comisia de specialitate. Ulterior, dacă va primi aviz pozitiv în comisia de specialitate, va ajunge pe ordinea de zi, într-o viitoare ședință de Consiliul Local, şi va fi aprobat sau nu de aleşii locali.

Membrii Comisiei de Specialitate a Consiliului Local

Consilierii municipali PNL și cei ai Alianței USR-PLUS din cadrul Comisiei de Urbanism au amânat, la finele săptămânii trecute, proiectul ce trebuia să fie pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local din noiembrie, privind constituirea Comisiei Tehnice de Urbanism din cadrul primăriei. Aceștia nu sunt de acord ca în componența Comisiei să fie nominalizate aceleași persoane care au făcut parte și în anii anteriori și au avut mai multe amendamente privind modificarea Regulamentului de funcționare a Comisiei.

Mihaela Andrei

Contactată telefonic, consilierul liberal Mihaela Andrei, membră a Comisiei de Urbanism a CL, ne-a confirmat că acest proiect a fost amânat, adică nu s-a dat avizul. „Am avut si o întâlnire de lucru cu arhitectul şef şi consilierii Aliantei USR PLUS, având în vedere că arhitectul este cel care va lucra direct cu această comisie şi a fost de acord cu propunerile noastre, de modificare a regulamentului. În umătoarea perioada se va lucra la definitivarea Regulamentului şi a componenţei comisiei”, a spus consilierul PNL. Consilierul liberal Mihaela Andrei a mai precizat:" Nu putem avea o amenajare şi reglementare urbanistică în interesul constănţeanului şi al Constantei cu acelaşi Regulament de funcţionare dacă în componenţa Comisiei se regăsesc în totalitate aceiaşi membri. Constanta are nevoie de o altă abordare şi viziune din punct de vedere urbanistic urgent”.

În concluzie, Dan Leu urmează să refacă regulamentul, ţinând cont şi de propunerile consilierilor din comisia de specialitate. Noul regulament ajunge, din nou, la Comisia de Urbanism care va da avizul urmând ca, în final, să ajungă, spre aprobare, în atenţia aleşilor locali, într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local.

Nume arhitecților din Comisia Tehnică, asociate cu dezvoltatori imobiliari de marcă din Constanța

Ignis Nejla Duvagi, Mihai Isacov sau Marius Şocarici sunt câteva dintre numele ”veterane” din Comisia Tehnică de Urbanism. Ignis Nejla Duvagi este membră în Comisia Tehnică de Urbanism din 2013. Aceasta este arhitectul și principalul ”vinovat!” pentru elaborarea PUZ-ului Parc Tăbăcărie – Luna Park, inițiat de Oil Depol, firma soțului lui Ani Merlă, șefa Fondurilor Europene din Primăria Constanța. Proiectul prevede construcții de blocuri în Parcul Tăbăcăriei. Arhitectul se face „vinovat” și de alte proiecte întocmite pentru blocuri în cartiere de case.

Este acționară la societatea All Arhitectura, elaboratoarea a "n" PUZ-uri. Aceeaşi societate al cărei acţionar este membra din Comisia Tehnică de Urbanism a elaborat şi PUZ-ul societăţii 4 Ever Development SRL, pentru terenul din proximitatea DN2A (bulevardul Tomis), în vederea construirii unor blocuri cu 9 etaje, proiect contestat de locuitorii din zonă.

Un alt specialist în ale urbanisticii este Mihai Isacov, membru în comisie încă din 2013, apare ca elaborator al PUZ-ului pentru extinderea mall-ului din Tăbăcărie propunând supraetajarea parcării, dar este şi arhitectul firmei SC DDN Global, al cărui patron este Nicolae Duşu. Mihai Isacov este președintele OAR Dobrogea.

Marius Șocarici, asociat la Usonia SRL, a întocmit un PUZ în vederea construirii unui bloc cu 6 etaje pe strada Soveja, al căror beneficiari sunt notarii Eugen George Anastase şi Agnes Alina Anastase. Proiectul a stârnit revolta vecinilor. Şocarici mai este elaboratorul PUZ-ului al cărei beneficiar este SEASIDE INVEST S.R.L, privind un teren de pe Aurel Vlaicu, dar și altele.

Citește și:

CINE au FOST şi CINE SUNT membrii COMISIEI TEHNICE de URBANISM care au avizat MUTILAREA Constanţei

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai Iacob a sarit direct de la europaleti la comisia de urbanism. Bravo Chitac...i-ai ales unu si unu. Astia da specialisti in urbanism. Uite cum o sa infloreasca orasul. Mi-e scarba de ce-am votat. Prosti mai suntem...
5
1
Vai de capul vostru. Cu Tatu in fruntea comisiei de urbanism...ce sa mai zic?!? Pai omuletul asta este semianalfabet. Si nu are nici cunostinte elementare de ceea ce inseamna urbanism. Ne-ati dezamagit rau de tot d-le Chitac. Speram sa fie mai bine dar din cate se vede e foarte rau
6
0
Merla nu e singura sustinuta de primar. Tenea de la urbanism, o doamna care se ocupa cu nimic probleme specifice dar trage sfori sa fie sustinuta de prieteni pnlisti de-ai domnului Vintila. Cum care Vintila? Mare profesor la Ovidius aspirant la un loc in comisia tehnica de urbanism.
3
3
Isacov si SoCarici au distrus acest oras. Au aprobat toate manglele lui Fagabou si Babu si au tinut toti investitorii cinstiti la distanta. Ce mai cauta in comisie?!?? Aloo domnu Primar schimbarea trebuie sa inceapa cu aceste putori
7
3
Ignis Duvagi and Co ... spagarii de frunte ai orasului ! Rusineee !
5
2
Specialisti mari astia in urbanism.te doare pl.unu face paleti una face nimic alta face gogosi acasa si un pierde vara. Te doare pl.... zici usr plus si tragi apa.... sa vedeti voi de nu o sa plangem dupa fagadau.... te uiti la ei si iti dai seama ce disperati sunt dupa functii publice si comisii de specialitate dsr ei saraci sunt cu facultati pe la papari.... doamne fereste ce o sa se aleaga de orasul asta praful si pulberea....
12
3
De aia orasul nostru este unul dintre cele mai urate din tara! Coruptia si slaba educatie, lipsa de traditie , scolile putine si ineficiente au dus la situatia prezenta! Nu stiu daca semai poate face ceva .
17
0
Cautati pe net info despre individul Daniel Tatu sa vedeti increngatura. Banuiam ca amiralul e doar o paiata dar acum a devenit o certitudine. Iar pentru cei care stiti cine este zdreanta de Merla aflati ca e pe cai mari si paiata de primar o sustine.
19
0
Vai de noi bre ghita
5
0
Nici o schimbare. Alt primar, aceleasi relicve. Aceleasi nume, aceasi sforari care fac ce-si doresc. Pentru binele lor. Nimic pentru contribuabilul constantean. Va multumim ca ne-ati dezamagit. Vorba lui Celentano, las fierbinti, il schimbam pe Mamba cu Tamba.
27
1
facultura de sport, domeniu de lucru mase plastice firma lui tati, iar el a ajuns sa faca parte din comisia de urbanism! tare de tot! numai experti are USRi, asa s a inteles meritocratia, nu ce ia facut in viata, ci cat ai sponsorizat si cate afise ai lipit. Bravo! politica noua, oameni noi! nu ne mai facem bine
26
0
Daniel Tatu este un semicretin care transpira pana sa lege o fraza coerenta. Sunteti vai de capul vostru!
20
1
Votati USR O ROmania fara hotie, hotia fiind PNL si PSD ca astia au furat tara, nu PRM, deci, acum USR s a luat in brate cu PNL, diploma de prost de unde pot sa mi o iau? Eu chiar am pus botul la textul lor , vrajeala pentru idioti, imi vine sa ma biciu, chiar mi am dat seama ce frumos m au prstit javrele astea USR iste
13
8
Ce cauta analfabetul de Daniel Tatu in aceasta comisie? Omul e praf. Alooo, Chitac, esti mai rau decat credeam. Sluga lui Comanescu...putin spus.
31
0
Sunt ignis duovagin si sunt sluga lui Merla si a sotului ei, cel care are oyl depol firma care face profit 5 milioane de euro pe an, face blocuri sa diminueze profitul. Iar Merla sta in primarie pe 5000 lei si doarme pe milioane de euro acasa.
21
4
Pe daniel tatu sa-l puneti sa faca poze ca el de vorbit habar nu are sa lege o fraza. Daca nu era nasul de cununie al fiicei lui conanescu nu era in functie. Cum e chitac cu politizarea functiilor publice? Regret ca te-am votat.
26
1
Si la stat si la privat,aceleasi nume!Curat murdar,coane Fanica!
22
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620