REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Joi, 12 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6850
20.8° Constanța Joi, 12 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6850
 

Se reabilitează, în sfârșit, Teatrul de Vară din Mamaia?! Sau va fi încă o încercare eșuată?

Se reabilitează, în sfârșit, Teatrul de Vară din Mamaia?! Sau va fi încă o încercare eșuată?

Andreea VLAICU 2 aprilie 2024 | 13:15 734

După un lung proces de licitații și negocieri eșuate, putem să începem să ne gândim la o posibilă reabilitare a Teatrului de Vară din Mamaia... sau nu? Administrația județeană urmează să efectueze încă o procedură de licitație în vederea contractării unei firme care să se ocupe de serviciile de proiectare, de asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Reabilitare și modernizare Teatru de Vară Mamaia”. Valoarea totală a contractului este estimată la aproape 15,5 milioane de lei.

Se reabiliteaza, in sfarsit, Teatrul de Vara din Mamaia?! Sau va fi inca o incercare esuata?

După patru licitații fără niciun rezultat lansate anul trecut de Consiliul Județean Constanța, putem spune că se vede luminița de la capătul tunelului, iar reabilitarea Teatrului de Vară din Mamaia este din ce în ce mai aproape de a avea loc? Cu certificatul de urbanism nr. 1696 obținut încă din vara anului 2022, care urmează să expire vara aceasta, administrația județeană va efectua o nouă procedură de licitație pentru a contracta o firmă responsabilă de serviciile de proiectare, de asistență tehnică și execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Teatrului de Vară. Licitația este programată pentru data de 25 aprilie a.c.

Patru licitații eșuate...

Încercări de reabilitare au mai fost, însă fără succes. Toate au eșuat pe motiv că ofertele depuse au fost incompatibile și neconforme, fiind imposibil de a se face, într-un final, o înțelegere între cele două părți contractuale.

Se reabiliteaza, in sfarsit, Teatrul de Vara din Mamaia?! Sau va fi inca o incercare esuata?captură din documentul licitației

Cum arată acum Teatrul de Vară Mamaia?

În prezent, locul ce a fost casă pentru ,,Festivalul de la Mamaia” este nimic mai mult decât o ruină. Acolo unde demult răsuna vocea marilor artiști și aplauzele spectatorilor, astăzi se aude doar liniștea asurzitoare. Au trecut deja 12 ani de când locul este abandonat, iar trecerea timpului este vizibilă pe pereții ruinelor, mai ales că nu s-au efectuat nici măcar lucrări de conservare. Locul ce odată a fost în adevăratul sens al cuvântului „Teatru de Vară” aruncă astăzi o pată neagră asupra turismului. 

Se reabiliteaza, in sfarsit, Teatrul de Vara din Mamaia?! Sau va fi inca o incercare esuata?așa ar trebui să arate Teatrul de Vară Mamaia

Cum va arăta Teatrul de Vară Mamaia, sperăm că în viitorul apropiat?

La Teatrul de Vară din Mamaia va fi montată o scenă hidraulică în valoare de 36.000 lei, care va fi acoperită cu aluminiu compozit. Un număr de 1050 de scaune vor fi fixate în spațiul destinat spectatorilor, iar 35 de bucăți se vor depozita în magaziile de sub scenă pentru a fi înlocuite scaunele ce se vor deteriora/sparge în timp. Acoperișul de deasupra scaunelor va fi retractabil, fiind acționat electric, dacă este nevoie, în funcție de vreme.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vise taika vise
1
0
Cautati: "Bomba-complexul-perla-din-mamaia-va-fi-demolat-pentru-o-mega-investitie-imobiliara"
0
0
Am gasit articolul, care are chiar 2 ani vechime. Teatrul nu este parte componenta a Complexului Comercial Perla? Nu dispare odata cu acesta din urma?
0
0
R.e.p.l.i.c.a am scris mai jos. Este injuratura cumva?
0
0
In urma cu circa un an, citeam in r*****a de Constanta un articol pe tema noului proprietar al Hotelului Perla, Hotelului Select, Complexului Comercial Perla (deci inclusiv al Teatrului de Vara). Un tip din zona Moldovei, cred ca din Iasi. Avea de gand sa le rada de pe fata Pamantului pe toate 3. Nu mai este nimic de actualitate din aceste idei?
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275