REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 17 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6824
21.4° Constanța Sâmbătă, 17 August 2024 Anul XX Nr. 6824
 

Se REIA LICITAȚIA pentru PUZ-ul PORTULUI Constanţa

Se REIA LICITAȚIA pentru PUZ-ul PORTULUI Constanţa

Replica API 30 decembrie 2020 | 11:25 3270

Project Resolv Consulting a reușit să câștige războiul cu Synergetics Corporation, firma care a câștigat licitația pentru elaborarea PUZ-ului Portului Constanța. Magistrații au decis, definitiv, reluarea licitație, după ce aceasta ar fi avut loc fără respectarea legii achizițiilor. Licitația a fost anulată, în primă fază, după ce Synergetics Corporation a cerut reevaluarea punctajului acordat, considerând că a fost depunctată pe nedrept. Procedura s-a reluat, între timp a fost schimbat și caietul se sarcini, iar Project Resolv Consulting, cea de-a două firmă participantă, a pierdut. Aceasta din urmă a contestat rezultatul la Consiliul Contestațiilor, plângerea ajungând la Completul 10, iar contestaţia a fost respinsă. Așa că a mers în instanță, unde a câștigat, decizia fiind pronunțată pe 28 decembrie.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a organizat licitație pentru elaborarea PUZ-ului pentru Portul Constanța – Zona Midia și actualizarea PUZ-ului pentru Portul Constanța – Zona Constanța, iar firma câtigătoare a fost Synergetics Corporation. Contractul nu a putut fi semnat, întrucât una dintre firmele participante, scoase din jocul licitației, a contestat procedura. Valoare estimată a contractului pentru elaborarea PUZ-ului Portului Constanța, este de peste 5,1 milioane de lei (aproximativ 1,06 milioane de euro).

Licitație cu repetiție

Procedura de atribuire a fost împărțită de către autoritatea contractantă, respectiv Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în două loturi: unul pentru elaborarea PUZ Port Constanța – Zona Midia, cu o valoare estimată de 885.000 de lei, iar celălalt pentru actualizarea PUZ Portul Constanța – Zona Constanța, cu o valoare estimată de 4.225.693 de lei. În cadrul licitației pentru PUZ Port Constanța, pentru ambele loturi au fost depuse oferte de către Synergetics Corporation SRL, respectiv de către o asociere de companii condusă de Project Resolv Consulting SRL. Procedura de atribuire a celor două contracte – câte unul pentru fiecare lot – s-a blocat imediat după ce comisia de evaluare din cadrul autorității contractante a emis cele două rapoarte de atribuire.

În luna mai a.c., Synergetics Corporation s-a adresat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, solicitând, pentru ambele loturi, anularea atât a rapoartelor, cât și a actelor prin care s-a comunicat rezultatul licitației. Licitația s-a reluat, între timp a fost schimbat și caietul se sarcini, iar Project Resolv Consulting, cea de-a două firmă participantă, a pierdut.

Licitația se reia!

Aceasta din urmă a contestat procedura la Consiliul Contestațiilor, plângerea ajungând la Completul 10. Numai că, i-a fost respinsă contestația.

Așa că, Project Resolv Consulting a contestat soluția CNSC la Curtea de Apel, pe 4 decembrie. Pe 28 decembrie, magistrații i-au admis cererea și au dispus reluarea procedurii. Decizia este definitivă. ”(…) Anulează procesul-verbal nr. 2118/28.09.2020 privind analiza documentelor suport DUAE. Anulează în parte Raportul procedurii nr. 37708/29.09.2020, respectiv constatările de la Cap. 3.2.7 privind demonstrarea declaraţiei DUAE - demonstrarea îndeplinirii condiţiilor de calificare referitor la Synergetics Corporation SRL și Cap. 5. Concluzii - prin care a fost desemnată oferta Synergetics Corporation SRL drept câştigătoare. Anulează comunicările rezultatului procedurii nr. 37710/29.09.2020 şi nr. 37709/29.09.2020. Dispune reevaluarea documentelor suport/dovezilor pentru informațiile prezentate în DUAE cu privire la Synergetics Corporation SRL, în limita considerentelor prezentei hotărâri, în termen de 20 de zile de la comunicare. Respinge ca nefondată cererea de intervenţie formulată de societatea Synergetics Corporation SRL. Definitivă„, se arată în minuta instanței.

Rămâne de văzut dacă noua conducere a ACN va avea grijă ca, de data aceasta, licitația să se desfășoare corect și în limitele legii.

Cine este Synergetics Corporation!

Synergetics, în asociere cu alte firme, a pus mâna în 2018, pe contractul privind elaborarea Registrului Spațiilor Verzi, pentru suma de 1.716.828 de lei fără TVA. Acesta nu este gata, deși ar fi trebuit finalizat în luna mai a acestui an. Aceeași firmă abonată la banii statului a câștigat și PUG-ul Constanței, după ce s-a luptat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, în asociere cu Project Resolv Consulting SRL- S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L.- S.C. Masstudio S.R.L. Precizăm că Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” a fost scoasă din joc deși are o vastă experiență în domeniu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care mana-n mana cu jighimelele corupte din justitie vrea din nou la cascaval !!! O sa vina vremea in care o sa va intalniti in parnaie manca-mi-ati cacatul de infractori !!!
7
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620