REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Se schimbă legea! Milioane de șoferi ar putea fi nevoiți să obțină un alt tip de permis de conducere

Se schimbă legea! Milioane de șoferi ar putea fi nevoiți să obțină un alt tip de permis de conducere

Mariana MURAT 26 septembrie 2023 | 00:00 3960

Milioane de șoferi români ar putea fi nevoiți să obțină un alt tip de permis de conducere pentru a se putea urca la volanul autoturismelor pe care le dețin. Europarlamentarul francez Karima Delli își dorește să introducă un nou permis pentru conducerea SUV-urilor.

Se schimba legea! Milioane de soferi ar putea fi nevoiti sa obtina un alt tip de permis de conducere

Aceste autoturisme au fost, în ultima vreme, o țintă a militanților pentru climă din cauza poluării și a celor care militează pentru siguranța rutieră din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru pietoni și bicicliști. 

Vehiculele „nu numai că ocupă mai mult spațiu și sunt mai puțin eficiente din punct de vedere energetic, dar în ceea ce privește siguranța rutieră, ele sunt mai susceptibile de a fi supuse unor coliziuni decât autoturismele ușoare, cu consecințe mult mai grave”, a scris eurodeputatul Verzilor, care conduce lucrările Parlamentului pentru o reformă a normelor Uniunii Europene privind permisele de conducere. 

Mai mult decât atât, permisul categoria B necesar în prezent pentru a conduce autoturismele și camionetele nu este complet adecvat pentru cele mai grele autoturisme, a mai argumentat eurodeputatul. 

Implementarea unui nou permis de conducere 

Așadar, Karima Delli își dorește un nou permis de conducere categoria B+, care ar urma să se aplice mașinilor și camionetelor care cântăresc mai mult de 1,8 tone. Șoferii ar urma să îl obțină doar după o perioadă de probă de 2 ani cu un permis B normal, și doar de la vârsta de 21 de ani.

Acest lucru i-ar obliga pe șoferii SUV-urilor grele populare, precum Audi Q7, Volvo XC90 și BMW X5 să obțină un alt tip de permis de conducere, conform antena3.ro. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nebunia e de multe feluri...
13
2
Mai bine ar obliga pe cei cu trotinete biciclete moped etc sa poarte veste reflectorizante
17
1
Legea asta ai gandit o e wc cand te c*cai o lege mai p*****a nici ca exista
14
3
Pe prostul asta pensat si epilat cand il saltati?
9
0
Este discriminator pentru bombardierii care de regula au masini puternice,mari,care sa le arate ,,valoarea''. Cum bombardierii sunt probabil mult mai multi decat comunitatea LGBT, ar fi cazul ca si ei sa aiba un cuvant de spus,libertate de opinie. Iubitori de manele,deci cu o cultura profunda,deosebita,dragii bombardieri ai patriei trebuie sa fie respectati .
8
1
e corect
4
9

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016