REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Se schimbă legea! Șoferii începători și cei vârstnici, vizați

Se schimbă legea! Șoferii începători și cei vârstnici, vizați

A.C. 3 decembrie 2023 | 00:00 7598

Codul rutier s-ar putea schimba potrivit unei noi directive privind reguli rutiere aflată în discuții la Uniunea Europeană. Noua directivă va schimba numeroase lucruri din Codul Rutier, mai ales în cazul șoferilor începători sau a celor vârstnici.

Se schimba legea! soferii incepatori si cei varstnici, vizatifoto cu rol ilustrativ

Una dintre reguli îi vizează pe șoferii care nu au împlinit 21 de ani și care nu vor mai avea voie să conducă cu mai mult de 91 km/h, nici măcar pe autostradă. De asemenea, se dorește interdicția de a conduce pe timpul nopții, pentru șoferii începători, pentru o perioadă de probă. După respectiva perioadă de probă, aceștia vor susține un nou examen auto.

Mai mult decît atât, se dorește introducerea unui nou tip de permis de conducere B+, pentru mașinile cu greutate mai mare, iar limitele de greutate pentru permisele de conducere B vor fi reduse de la 3.500kg la 1.800 kg.

Un alt proiect de lege susținut de toate partidele parlamentare din România urmează să modifice regulile privind valabilitatea permisului de conducere. Potrivit noilor reglementări, șoferii români cu vârsta de până la 70 de ani își vor reînnoi permisul de conducere mai rar decât în prezent. În schimb, conducătorii auto trecuți de 70 de ani vor trebui să-și reînnoiască permisul de conducere la fiecare cinci ani, iar cei trecuți de 80 de ani, la fiecare doi ani.

Potrivit proiectului legislativ de la Senat, Codul rutier se va modifica din nou. Astfel, valabilitatea permiselor pentru categoriile AM, A1, A2, A (mopede și motociclete) și B, B1, BE (mașini mici) ar urma să crească de la 10 ani, cât e acum, la 15 ani, conform gandul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Schimba toate prostiile si ineptiile care le viseaza unul si altul ,dar discriminarea pe care o face statul roman in privinta soferilor de troleibuze nu o vede nimeni??? Daca iei un sofet de troleibuz sr descurca foarte bine cu autobuzul dar daca iei un sofer de autobuz trebuie obligatoriu specializare nu iar examen si iar scoala de ce cu categoria D se poate conduce atst autobuzul cat si troleibuzul iar cei cu categoria de troleibuz nu poate sa conduca autobuzul nu vi se pare acest lucru o discriminare care nu se ia in seama???
0
0
Trebuie să se nască o altă generație de tineri deoarece aceștia de azi sunt toți virusati și drogați și viitorul nu sună bine
0
0
Am 92 de ani și dau lecții la cei de 30 ani care nici copii nu sunt în stare sa faca
1
1
Foarte bine!sa se mai reduca cacaciosii si basinoasele,care habar nu au sa faca o laterala sau sa dea cu spatele!plus ca stau d'ampulea cu motorul pornit si lumine apri se aiurea'n trafic!
5
6
Dau negative...sugcessuri
1
2
Mai Alecs vezi cum gândești dacă cei care te-au procreat nu ți-au pus numele corect Alex? Tu ești în trecut nu ai nici o legătură cu viitorul.
3
2
Mai ales putulanii cu BMW urî...monumente pe marginea șoselelor!
9
1
A-r trebuii să se de-a o lege ca cei peste 70 de ani să numai aibă voe să conducă să fim lăsați doar noi tineri să conducem pentru că noi tineri sântem viitoru țări. Ști ce zic?
8
17
Învață să scrii analfabetule...TATAIE !!!
5
5
Eu zic sa dea permis numai lu ala care trebuie sa te duca la spitalul de nebuni. In rest p**a
5
5
p***t esti ba. De ce anual ma drogatule? Tu faci accidente betiv ordinar, nu cei peste 70 de ani. Cacaciosule
15
2
Nici cei senili ca ciuca, chitac, ciolacul nu ar trebui sa conduca
6
4
Probleme pe sosele fac de cele mai multe ori barbatii cu varsta sub 40 ani si femeile la orice varsta. Deci cea mai buna masura ar fi ca permisul sa fie obtinut doar de barbati dupa varsta de 40 ani. Astfel se vor obtine doar avantaje. Mai putine autovehicule in miscare pe strazi, locurile de parcare vor fi suficiente si accidentele se vor reduce spre zero.
8
7
Când am făcut eu școală de soferi acum 35 de ani era 6 luni.Acum in programa școlilor de șoferi sunt 300 de km.La 1 milioan de km am cel puțin 10.000 de mii in marșarier.Examenele medicale le recomand mai dese tinerilor de la 18 ani la 30.Majoritatea accidentelor cu morți le fac tinerii tari.Iar tinerilor le as impune să circule cu mașini de maxim 90 cp.
12
4
p***t facuta si noua lege... corect era, ca dupa 70 ani, sa faci anual vizita medicala si nu oriunde , doar in anumite centre! 80% dintre cei in varsta , nu mai corespund, dar sunt f incapatanati si sofeaza in continuare! Unii fac chiar si taxi. Total anormal.
5
19
Mai tatae eu am 93 de ani. Nu scrie nimic de mine. Copii voi stati cuminti. Tatae e timpul sa si iasa din minti
10
9

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510