REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Sebastian Stan printre cele cinci talente de urmărit la cea de-a 77-a ediţie a festivalului de la Cannes

Sebastian Stan printre cele cinci talente de urmărit la cea de-a 77-a ediţie a festivalului de la Cannes

A.F. 9 mai 2024 | 00:00 249

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14-25 mai) va recompensa nume mari ale cinematografiei, dar, alături de Meryl Streep, Francis Ford Coppola şi Catherine Deneuve, noi artişti ar trebui să facă publicul să vorbească despre ei, informează AFP.

Sebastian Stan printre cele cinci talente de urmarit la cea de-a 77-a editie a festivalului de la CannesSebastian Stan, foto: (c) Andrew Kelly/REUTERS

Sebastian Stan

Numele lui va fi în curând pe buzele tuturor: la 41 de ani, Sebastian Stan îl interpretează pe Donald Trump într-o perioadă în care acesta era un magnat din sectorul imobiliar cu mult înainte să devină preşedinte ale Statelor Unite, în filmul "The Apprentice", selectat în competiţia pentru trofeul Palme d'Or.

Actorul american de origine română era până acum cunoscut fanilor filmelor Marvel.

Dovadă a eclectismului şi pasiunii lui pentru arta transformării, a jucat pe ecrane şi rolul rockerului Tommy Lee într-un serial despre relaţia acestuia cu Pamela Anderson şi a fost premiat la cea mai recentă ediţie a Berlinalei pentru evoluţia sa din "A different man", în care a jucat un bărbat desfigurat.

Karla Sofia-Gascon

În "Emilia Perez", un film selectat în competiţie, actriţa spaniolă joacă alături de Selena Gomez şi Zoe Saldana, însă ea este protagonista.

Sub bagheta regizorală a lui Jacques Audiard, regizorul filmului "Un Prophete", Karla Sofia Gascon interpretează liderul unui cartel mexican care sfidează graniţele identităţii pentru a deveni femeia despre care a ştiut întotdeauna că poate să fie.

Este un proiect entuziasmant, care combină musicalul şi filmele cu traficanţi de droguri. Şi un rol uriaş pentru actriţa transgen de 52 de ani, abonată până acum la telenovele şi producţii mexicane.

Barry Keoghan

Chip de "băiat rău" şi performanţe care se succed: la 31 de ani, Barry Keoghan este un star irlandez în plină ascensiune, aşteptat la Cannes cu filmul "Bird", în care joacă rolul unui gangster tatuat.

La sfârşitul anului 2023, a destabilizat emoţional numeroşi spectatori cu evoluţia sa din "Saltburn", o satiră socială în care a jucat rolul unui psihopat.

După ce a interpretat un tânăr cu deficit mental în "The Banshees of Inisherin", actorul irlandez, care, în copilărie, a trecut de la o casă adoptivă la alta, a colaborat deja cu regizorul Yorgos Lanthimos ("The Killing of the Sacred Deer") şi cu Christopher Nolan ("Dunkerk"). L-a jucat şi pe Joker în filmul "The Batman" regizat de Matt Reeves, un rol pe care îl va relua în curând.

Sebastian Stan printre cele cinci talente de urmarit la cea de-a 77-a editie a festivalului de la CannesAnya Taylor-Joy, foto: (c) Caitlin Ochs/REUTERS

Anya Taylor-Joy

Publicul a cunoscut-o ca fiind roşcată şi jucătoare de şah cu multe probleme în "The Queen's Gambit", un serial de succes difuzat de Netflix în timpul lockdownurilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Înaintea acelui rol, care i-a adus un Glob de Aur şi favorurile casei de modă Dior, Anya Taylor-Joy, în vârstă de 28 de ani, s-a făcut remarcată în producţii fantasy, precum "The Witch", sau de epocă, precum "Emma".

Ea apare acum la volanul unor bolizi şi cu părul în vânt în "Furiosa" - film prezentat în afara competiţiei, pe 15 mai -, al cincilea opus din saga "Mad Max", în care a preluat rolul jucat de Charlize Theron în "Fury Road" (2015).

Agathe Riedinger

Va deveni ea oare noua Justine Triet? Agathe Riedinger este una dintre cele patru regizoare în competiţia din acest an şi singura care va prezenta un film de debut.

Franţuzoaica a devenit cunoscută datorită unor scurtmetraje, cum ar fi "J'attends Jupiter", despre reality-show, o temă pe care o explorează din nou în "Diamant brut", filmul cu care concurează pentru trofeul Palme d'Or.

În acest lungmetraj, spectatorii urmăresc povestea unei tinere obsedate de ideea de a deveni o persoană importantă. Destinul îi surâde în cele din urmă atunci când reuşeşte să treacă de un casting organizat pentru "The House by the Sea", citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016