REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Secretarul de stat Bogdan Despescu a coborât milităria din pod - Videoconferință tăioasă cu sefii structurilor MAI

Secretarul de stat Bogdan Despescu a coborât milităria din pod - Videoconferință tăioasă cu sefii structurilor MAI

Virgil STOIAN 20 iulie 2023 | 18:40 1624

Surse din cadrul structurilor MAI au relatat că secretarul de Stat Bogdan Despescu a organizat joi o videoconferință cu structurile centrale și teritoriale din minister, în care a atras atenția asupra acțiunilor care se desfășoară sub denumirea generică de Acțiunea Blocada.

Secretarul de stat Bogdan Despescu a coborat militaria din pod - Videoconferinta taioasa cu sefii structurilor MAI

Oficialul MAI le-a reproșat unor șefi că nu au înțeles mai deloc cum trebuie să acționeze și a trasat noi ordine în acest sens. În cadrul videoconferinței, printre altele, Despescu le-a transmis celor prezenți faptul că, din dispoziția conducerii MAI, acțiunea Blocada continuă și în perioada următoare.

Secretarul de stat a solicitat să fie organizate în continuare acțiuni, în sistem integrat, în zonele cu risc criminogen, în intervalele de timp stabilite la nivel local, și a cerut implicare, de la nivelul tuturor palierelor, pentru desfășurarea acestor acțiuni, care sunt în sprijinul cetățenilor și comunităților.

De asemenea, le-a reamintit șefilor de structuri că nu există ,,normă de amenzi”.

"Nu acesta este rolul acțiunii Blocada. Așa cum v-am transmis și în cadrul videoconferințelor anterioare, solicităm calitate, nu sancțiuni contravenționale.

Am observat că la anumite unități nu s-a înțeles foarte bine rolul acestor acțiuni. Acestea urmăresc creșterea gradului de siguranță în comunitate, identificarea celor care comit infracțiuni grave sau cu violență, precum și a celor care pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor.

Acolo unde s-a înțeles misiunea, au fost obținute și rezultate, sens în care exemplific faptul că numai în ultimele 3 săptămâni au fost capturate aproximativ 38 de kilograme de droguri.

Vă solicit să utilizați, procedural, toate instrumentele pe care legea le pune la dispoziția polițistului, pentru identificarea autorilor faptelor antisociale.

În cazurile prevăzute de lege, spre exemplu: la introducerea în arest, în cadrul procedurilor penale, în cadrul procedurilor administrative de identificare polițienească, se va proceda inclusiv la amprentarea și fotografierea celor în cauză.

De asemenea, pentru a avea eficiență, polițistul trebuie să cunoască ce se întâmplă în zona și domeniul de competență, evoluția fenomenelor antisociale, teritoriul și pe cei care au ca preocupare comiterea de infracțiuni și alte fapte ilegale grave.

În primul rând, pentru că așa prevede legea! Eu vă solicit să respectați legea!

În al doilea rând, pentru că aveți în derulare anchete cu AN. Cetățenii așteaptă din partea noastră să ne facem datoria și să identificăm autorii de infracțiuni. Aceste anchete nu se rezolvă singure!

Așa cum știți, la nivelul MAI s-a dat mobilizarea generală! Iar mobilizarea generală nu presupune să se doarmă în parcări, în timp ce comunitatea are nevoie de noi!

Atrag atenția tuturor celor care au în intenție să se abată de la aceste direcții”, ar fi transmis Bogdan Despescu potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
politistii sint ocupati cu numaratul salariilor, dormitul in parcari, ciorba de burta, sirene puse la maximim(te scoala din somn) si tu le ceri sa sa apuce de munca?
1
0
Un tractor. Cu limbaj de lemn. Are coaja coapta dar pe interior e plin de goluri. Are memorie buna dar o foloseste oportunist. Si se vede ca nu are experienta de judiciarist. In rest .... e un produs cu care Politia Romana poate sa faca politica. Atat. Stie sa zica Sir, Yes Sir! si apoi sa foloseasca limbajul de lemn pentru a pune subordonatii la treaba fara sa specifice amanunte doar pentru ca in final daca presa face scandal sa faca si el mizerii subordonatilor ca nu s au orientat. Nu isi protejeaza subordonatii nici cand ar trebui. Vezi cazul Emi Pian. Il cheama pe Vasilescu din concediu il trimite sageata si apoi ca sa si scape pielea ... nu zice ca a fost de acord si i a dat mana libera lui Vasilescu. Bine, si Vasilescu alta specie de fraierestean. Toti se dau politisti dar nu stiu ce au de facut pe strada si cum sa lucreze cu hotii. Si nici politisti buni nu vor mai aparea din moment ce la Academie se intra acum cu nota 5,5 si pana acum se intra cu minim 8.
2
0
S-a schimbat guvernul,trebuie sa se vada ca se munceste.
6
1
DAR EL NU SPUNE CAT DE CORUPT ESTE
5
1
Nu ma pricep dar din monologul lui se pare ca omul acesta este un demagog rupt de realitate.
8
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016