REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Secretarul de stat de la Finanțe care a vrut să naționalizeze Pilonul II de pensii, milionar din bani publici

Secretarul de stat de la Finanțe care a vrut să naționalizeze Pilonul II de pensii, milionar din bani publici

Virgil STOIAN 3 octombrie 2023 | 00:00 3145

Daniela Pescaru, secretarul de stat PSD de la Ministerul Finanțelor care a vrut să naționalizeze „pe șest” Pilonul II de pensii, este probabil cel mai vechi funcționar din România, omul care face an de an bugetul țării și a devenit milionară exclusiv din banii publici. Mai mult, deși are un salariu de două ori mai mare decât președintele României, nu a trebuit să dea niciun leu pentru casele sale și terenurile sale, întrucât le-a primit pe toate drept cadou.

Secretarul de stat de la Finante care a vrut sa nationalizeze Pilonul II de pensii, milionar din bani publiciDaniela Pescaru

Daniela Pescaru are două terenuri intravilane de 529 metri pătrați, respectiv 2.700 metri pătrați în Câmpulung, ambele primite prin donație în 2007, la care se adaugă o casă de vacanță în Câmpulung și un apartament în București, și acestea primite cadou.

Secretara de stat PSD nu are mașină, bijuterii sau alte obiecte de valoare, dar are aproape 185.000 de lei în bănci și titluri de stat în valoare de 773.625 lei. Nu are nicio datorie sau credit bancar de returnat și a declarat pentru ultimul an venituri de 117.067 lei de la Ministerul Finanțelor și 257.916 lei ca președinte al Comitetului Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări (CIFGA) de la banca de stat EximBank.

Asta înseamnă un salariu cumulat de peste 31.000 lei net pe lună, adică mai mult decât dublu față de salariul Președintelui României, de circa 15.000 lei/lună.

Secretarul de stat de la Finante care a vrut sa nationalizeze Pilonul II de pensii, milionar din bani publiciDeclarația de avere

Șefă la stat din 1991

Una peste alta, bugetara Daniela Pescaru este milionară din salarii și titluri de stat, fără a mai socoti puterea extrem de mare pe care o are grație funcției sale. La 59 de ani, este șefă la stat încă din 1991, iar în ultimele guvernări este omul care face, pur și simplu, bugetul României. Din 2009 conduce Direcția Generală de Programare Bugetară, iar din 2014 este secretar de stat, cu o scurtă întrerupere în mandatul lui Eugen Teodorovici.

Nu este deocamdată clar dacă din proprie inițiativă sau la îndemnul unuia din cei doi șefi ai săi (ministrul Finanțelor, Marcel Boloș sau premierul Marcel Ciolacu), cert este că Daniela Pescaru a încercat să strecoare un amendament în ordonanța de măsuri fiscale prin care se naționaliza pur și simplu Pilonul II de pensii. Pe de altă parte, este posibil ca secretarul de stat să fi fost scos țap ispășitor, după ce nici PSD, nici PNL nu-și asumă răspunderea pentru decizia care ar fi lăsat 8,3 milioane de români fără bani de pensie.

Dacă nu era observat la timp, nu mai puțin de 103 miliarde de lei, adică toți banii depuși de români la Pilonul II de pensii, ar fi ajuns în visteria statului, iar de acolo s-ar fi evaporat în toate direcțiile.

Secretarul de stat de la Finante care a vrut sa nationalizeze Pilonul II de pensii, milionar din bani publici

Ministrul Boloș, despre tentativa Danielei Pescaru de a naționaliza Pilonul II de pensii: „Soră cu nebunia”

„Gândindu-mă la atribuţiile şi responsabilităţile pe care le are un secretar de stat, nu ştiu cum a ajuns să facă amendament. Nu cred într-o asemenea acţiune, este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân, în fondurile de pensii private, sunt 103 miliarde lei care sunt în aceste fonduri de pensii private şi discutăm despre un număr de 8,3 milioane de oameni.

Secretarul de stat de la Finante care a vrut sa nationalizeze Pilonul II de pensii, milionar din bani publiciMarcel Boloș

Trebuie să mărturisesc, acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii, eu nu ştiu să fi ajuns în comisiile parlamentare. Este jenant să o întreb eu de astfel de lucruri care sunt de acţiuni individuale. Nu pot eu să o demit, este de atributul domnului ministru”, a declarat ministrul Boloș după ce s-a aflat de gestul Danielei Pescaru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E din PSD da Colacu e inocent si revoltat, fmm de zdreanta
1
0
va dam jos acum la alegeri, stai sa vezi cati vor vota aur sa scape de voi
1
2
o vaca comunista
1
0
a strans harciogara , de colo de dincolo si o doare n bazma , ia si un ...pilon gras la pensie si merge inainte,iar pensionarii iau ...jumate de ...pilon la anul! doar e dea noastra , sa ne traiasca si sa mai adune!
0
0
Babaciunea comunista, harshaita la rele, daca vrea sa privatizeze ceva, sa privatizeze averea ei nejustificata. Ca si Tariceanu a bagat fondul de pensii unde se adunau toate cotizatiile de pensie si care era foarte sustenabil, in bugetul national. Din momentul acela pensiile se platesc numai pe baza de imprumuturi externe. Astia-s guvernantii, cu ei defilam spre viitorul lor de AUR...
4
0
Sa nu cumva sa nationalizati pilonul 2. El trebuie sa ramana la straini. Parca sunteti drogati dragi romani. Nu intelegeti nimic?
0
7
Oricum e o înșelăciune acest pilon 2 la salariile minuscule care le avem noi nu avem nici un beneficiu administratorii au ca câte puțin de la mulții prostii se face mult și e fff bine de și-a intrați in sevraj când se amenință cu neobligativitatea aderări la privat
4
3
În loc sa acționăm sa mergem peste loazele astea de politicieni stam, comentam, bârfim și ne plângem pe la colturi mulțumiți ca interlocutorii ne dau dreptate. O natie de lași și plângăcioși
6
3
Panaramele este ne conduc Tara ..... de ce drak ne mai miram ca ne merge cum ne merge??? Pai sa incepem cu Iohanis....se compara paluga asta cu Maia Sandu de la vecinii nostrii ??? Si de aici incep scursurile umane....Coilacu un cocalar de Buzau analfabet functional.... un smecheras pe care nu poti sa-l pui sa-ti conduca micul IMM dar care conduce cica Tara !!!!! Rusine mai parvenitilor,hotomanilor si javrelor !!!
18
0
TAIATI PENSIILE SPECIALE nesimtitilor de paraziti care traiesc pe spatele nostru. Anual ne cresc taxele si impozitele ca sa le acoprim acestor trantori foloasele banesti necuvenite de care beneficiaza. Nu va este deloc rusine sau jena fata de cetatenii acestei tari care muncesc cinstitit, traiesc din salarii sau pensii mizere si va alimenteaza voua pensiile speciale ? Pana cand o sa ne manipulati si o sa ne jefuiti in halul acesta ?
16
0
Ca sa intelegi mentalitatea si filozofia de viata a unui om, trebui sa ii cunosti biografia! Varsta, cine ii sunt parintii, ce meserie au practicat, rudele apropiate (unchi/matusi din ambele parti), studiile (inclusiv , scoala absolvita , localitatea si cati ani de studii are). Daca profesorii si mentorii au fost de s***a calitate, parintii cat au putut si ei sa-i insufle sau invete...si tiate astea puse la un loc , iti vor da profilul individului! Dupa cum arata ...nu inspira prea multe lucruri bune!
13
0
nu este caz izolat, sint o groaza de functionari de stat cu averi imense. DNA?!
16
0
daca studiati declaratia vedeti ca nu are sot nu are copii... deci si-a dedicat viata carierei.... sunteti frustrati....
5
11
Barbatul e dator sa incerce
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510