REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în vizită la Constanța. Video

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, în vizită la Constanța. Video

Ana Maria LIPAN, Virgil STOIAN 11 noiembrie 2023 | 15:18 2676

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a efectuat vineri, 10 noiembrie a.c., o vizită oficială în Bulgaria. Sâmbătă, 11 noiembrie a.c., înaltul oficial a continuat deplasarea oficială în regiunea Mării Negre cu o vizită la Constanța. 

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoana, in vizita la Constanta. VideoMircea Geoană

În Bulgaria, Mircea Geoană a avut o întâlnire cu prim-ministrul Nikolai Denkov, ministrul Apărării, Todor Tagarev, și Șeful Statului Major, Emil Eftimov. Cu această ocazie, el a vizitat Grupul de Luptă Multinațional NATO staționat la Novo Selo. 

Ulterior, Secretarul General Adjunct al NATO s-a deplasat la Varna, unde a participat la discuții cu oficiali bulgari și ai NATO privind provocările de securitate din regiunea Mării Negre.

La Constanța, înaltul oficial a vizitat Academia Forțelor Navale (AFN) „Mircea cel Bătrân”, unde s-a întâlnit cu elevii și studenții din cadrul AFN, Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" din Constanța. 

De asemenea, Secretarul General Adjunct al NATO a vizitat Portul Militar Constanța. Declarațiile de presă susținute de Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, la finalul vizitei în Constanța au avut loc sâmbătă, 11 noiembrie a.c., la Hotel Bavaria Blu din Mamaia, începând cu ora 15.30.

"Am petrecut ultimele două zile în Bulgaria și în România, pentru a vedea la fața locului situația de securitate din zona Mării Negre. Vizita la Grupul de Luptă Multinațional NATO din Bulgaria, condus de aliatul nostru italian, mi-a permis și întâlniri politice cu prim-ministrul bulgar, cu ministrul apărării și cu alți lideri din țara vecină. Am avut, de asemenea, la Varna, o prezentare detaliată din partea condurii militare a Bulgariei, în legătură cu situația din zona Mării Negre. Și preocupările aliatului nostru bulgar sunt foarte importante pentru noi. Am continuat cu o vizită la Constanța, inclusiv o vizită foarte importantă la Academia Forțelor Navale Mircea cel Bătrân și la alte unități de învățământ din zona Constanței. Închei aceste două zile de vizită în zona Mării Negre cu reconfirmarea a ceea ce NATO afirmă în mod constanta. Zona Mării Negre este de o importanță excepțională pentru NATO.  ", a declarat acesta. 

Video:

Acesta a adus și precizări cu privire la dronele căzute pe teritoriul României și măsurile luate de aliații NATO, pentru a asigura siguranța populației. 

"Am spus și am și repetat, după ce autoritățile române au făcut investigațiile necesare și au identificat rămășițele de drone, care au căzut pe teritoriul României, aceste lucruri sunt importante pentru noi. Imediat Comandantul Suprem Aliat și miliatrii noștri au luat măsuri de suplimentare a tot ceea ce înseamnă supraveghere, sistem de informații, sisteme anti-rachete și anti-drone în această zonă. Salut faptul că aliații, de la cel american, la cel olandez și francez, au luat imediat măsuri de suplimentare a poliției aeriene pentru această zonă. Aceasta este o măsură ad-hoc pentru a putea face față unor asemenea incidente, pe care trebuie să le luăm în calcul. Soluția durabilă este implementare integrală a planurilor de apărare, care iau inclusiv acest tip de incidente în atenție." 

Video:

„Şi acum suntem în situaţia să realizăm că războiul este posibil în Europa, că riscurile abundă din foarte multe direcţii şi este momentul să reinvestim în apărare şi securitate naţională. Acest lucru nu poate recupera pe termen scurt lucruri care nu s-au făcut timp de decenii şi este valabil pentru România, este valabil şi pentru alte ţări aliate în principal europene. SUA, pentru că au un rol global, au suferit mai puţin din acest punct de vedere. Suntem într-o fază accelerată de a recupera ceea ce nu am făcut la timpul potrivit. Este foarte important să o facem cu cap şi de aceea NATO este foarte util pentru ţările aliate pentru a fi siguri că investesc ţările aliate, România, într-o manieră care să aibă sens”, a mai spus secretarul adjunct al NATO. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ti ai vandut tara pentru o functie, prapaditule...
0
1
ptr...JACK...la anii mei nu mai este necesar sa votez... poti vota orice.. in aceasta tara nu ne mai facem...BINE... este tarziu...FOARTE TARZIU... greutatile si nesiguranta zilei de maine,ne apasa pe toti care am facut ceva pentru aceasta tara..
4
0
Gibilanul Sef tu pe cine votezi? Pe Sosoaca?
6
3
Este de departe cel mai potrivit pentru funcția de Președinte al r*mâniei. Cunoscut în toate tarile NATO, 31 la numar pana acum, fost diplomat, etc. Cu siguranță îl voi VOTA!!!
16
8
Era mai bun decat base, base ne fura pe fata , a doua oara a iesit furand voturi in frata s au facut magariile
12
11
In orice caz e mai bun decat Plavanis sau Ciolacu nu mai zic de ciuca cu c mic
15
13
Vedeti voi la vot cum zburati toti incompetentii care radeti miseleste. Tradatori de tara cu pensii speciale. Revolutie. Au ajuns tradatorii cu pensii speciale sa rada ca fura bani multi cu legea in mana
7
5
Oare nu le e rusine la astia ca o se scrie despre ei in cartile de istorie ca cele mai mari gunoaie ale Romaniei?
14
5
Cel mai fraier politician faza cu Basescu și cu Mihaela dragostea mea rămân eterne gafe
19
41
vai de capul nostru daca specimenul asta este secretar general NATO.
20
39
Pe b, o , u, l , asta deosebit l-au ales serviciile secrete sa-l puna presedinte ?
19
39
dle. GIOANA...poti sa vii si la SIMENII MICI.. nu te voteaza nimeni..ne-am saturat de alde voi...nu ne mai puteti minti.. cat BASESCU..este-n floare...nici in spate nu ne doare..
18
41

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677