REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
29.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Secretul articulațiilor sănătoase, la îndemâna oricui

Secretul articulațiilor sănătoase, la îndemâna oricui

A.F. 16 mai 2023 | 00:00 368

Secretul articulațiilor sănătoase la îndemâna oricui. Îngrijirea oaselor și articulațiilor include un stil de viață sănătos, cum ar fi o dietă bine echilibrată și exerciții fizice regulate, cu impact redus, precum și suplimente care ajută la susținerea sănătății articulațiilor.

Secretul articulatiilor sanatoase, la indemana oricui

Iată câteva dintre ele:

Colagen

Colagenul este o proteină pe care organismul o produce și, pe măsură ce îmbătrâniți, aveți din ce în ce mai puțin din el. Este ceea ce vă menține pielea întinsă și articulațiile în bună stare de funcționare.

Dar, pe măsură ce îmbătrânim, organismul începe să producă din ce în ce mai puțin colagen și vine momentul în care este bine să începi să îl obții din surse externe. Deși nu există prea multe cercetări cu privire la faptul că colagenul poate ajuta de fapt articulațiile, medicii cred în mare parte că nu va face rău. Acest supliment este sigur de luat, deoarece nu are efecte secundare.

Omega 3

Omega-3 sunt acizi grași care pot ameliora inflamațiile și durerile articulare. Cercetările arată că aceste suplimente pot reduce rigiditatea la persoanele cu artrită și, de asemenea, pot combate durerile articulare.

S-au efectuat studii privind modul în care acționează omega 3 în cazul artritei și s-a demonstrat că acest acid gras poate reduce activitatea bolii în artrita reumatoidă. Omega-3 sunt în mare parte sigure de luat, dar pot provoca efecte secundare precum arsuri la stomac, greață sau diaree.

Dacă luați în prezent un anticoagulant, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua omega-3, deoarece există un mic risc de sângerare atunci când le combinați.

Glucozamina

Glucozamina se găsește în mod natural în corpul dumneavoastră. Ea se află în cartilaj și ajută la funcționarea articulațiilor. Se crede că suplimentarea cu glucozamină ajută în cazul artritei, deoarece poate reduce o parte din durerea cauzată de osteoartrită sau de artrita reumatoidă.

Deoarece este o substanță care se găsește în mod natural în organism, suplimentul este în general considerat sigur. Are potențialul de a provoca efecte secundare, cum ar fi greața și arsurile la stomac, și, deoarece este adesea extrasă din crustacee, ar trebui evitată dacă aveți o alergie.

Există, de asemenea, un risc de interacțiune cu anticoagulantele, ceea ce poate provoca probleme de sângerare.

Vitamina D

Vitamina D este cunoscută pentru că susține sănătatea oaselor, motiv pentru care unii cred că suplimentul poate fi util în susținerea sănătății articulațiilor. Există unele cercetări care sugerează că administrarea unui supliment de vitamina D ar putea ajuta în cazul durerii și inflamației artritei, dar rezultatele nu sunt concludente.

Vitamina D este o resursă excelentă pentru organism, ajutându-vă să rețineți calciul, care este, de asemenea, foarte important pentru menținerea sănătății articulațiilor și a dinților. Cu toate acestea, aveți grijă când adăugați un supliment de vitamina D la rutina dumneavoastră, deoarece nivelurile ridicate ale acestei vitamine pot interacționa cu mai multe medicamente, recomandă actualno.com.

Vitamina E

Oamenii apelează adesea la vitamina E pentru a-și susține sistemul imunitar, deoarece această vitamină este un antioxidant. Cu toate acestea, există unele cercetări privind modul în care vitamina E poate încetini progresia osteoartritei și poate promova creșterea de noi celule cartilaginoase.

Cu toate acestea, o mare parte din aceste cercetări necesită investigații suplimentare. Vitamina E este un supliment bun care promovează o bună vedere și sănătatea creierului.

Riscurile suplimentelor pentru sănătatea articulațiilor

Așa cum am menționat, majoritatea suplimentelor sunt în general considerate sigure pentru oameni, deoarece sunt vitamine de care organismul dumneavoastră are nevoie.

Cu toate acestea, ar trebui întotdeauna să cercetați bine suplimentele înainte de a le lua, mai ales dacă luați alte medicamente.

Deși acestea sunt vitamine, multe dintre ele pot interacționa cu unele medicamente eliberate pe bază de rețetă, așa că este bine să fii informat, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768