REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Secția de Psihiatrie din Palazu Mare se reabilitează, prin negociere directă, de o firmă ciudată din Mangalia

Secția de Psihiatrie din Palazu Mare se reabilitează, prin negociere directă, de o firmă ciudată din Mangalia

Andreea POPA 15 noiembrie 2023 | 00:00 2201

Spitalul Județean Constanța va plăti 200.000 de euro pentru lucrări de reparații și renovare la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare, pe baza unui contract ciudat, atribuit prin negociere prealabilă, unei firme din Mangalia. Societatea a raportat după doar câteva luni de la înființare afaceri și profit de milioane de lei, deși este deținută de un bărbat din Vaslui complet necunoscut mediului de afaceri de la malul mării. Pe de altă parte, atrage atenția că firma nou înființată este implicată în neobișnuit de multe procese prin care recuperatorii o cheamă în judecată ca terț poprit, pentru datoriile unor presupuși angajați. Și mai ciudat, unul dintre cei vânați de recuperatori este chiar patronul firmei.  

Sectia de Psihiatrie din Palazu Mare se reabiliteaza, prin negociere directa, de o firma ciudata din Mangaliaspitalul de psihiatrie Palazu

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța a atribuit pe 27 octombrie 2023 un contract pentru „Lucrări de reparații exterioare la clădire Corp C1- Secția Exterioară Psihiatrie Palazu Mare”. Lucrările au fost acordate fără licitație, printr-o negociere fără publicare prealabilă, firmei Axioma Urbis SRL din Mangalia și prevăd „remedierea în regim de urgență a defecțiunilor și efectuarea lucrărilor de reparații exterioare la clădire Corp C1- Secția exterioară Psihiatrie Palazu Mare”. Durata contractului este de 2 luni, iar valoarea totală a acestuia se ridică la 897.998,82 lei, fără TVA.

Axioma Urbis SRL a fost înființată pe 24 februarie 2022, are ca domeniu de activitate lucrările de construcții și îl prezintă ca unic asociat și administrator pe Viorel Marian Axinte, din Vaslui. Deși nou înființată, societatea a raportat pentru cele câteva luni de activitate din 2022 o cifră de afaceri de 3.011.150 lei și un profit net impresionant de 1.492.914 lei, cu 9 angajați, precum și datorii de 878.747 lei.

Sectia de Psihiatrie din Palazu Mare se reabiliteaza, prin negociere directa, de o firma ciudata din Mangaliasediul societății din Mangalia

Firmă nou înființată, chemată în judecată ca terț poprit pentru datoriile a numeroase persoane, inclusiv ale patronului

Pe lângă succesul fulminant în afaceri, încă de la înființarea sa, extrem de rar întâlnit în rândul oricăror firme din orice domeniu, atrage atenția numărul neobișnuit de mare de procese în care Axioma Urbis este implicată ca terț poprit. În mod cu totul ciudat, firma din Mangalia a reușit ca în foarte scurta sa istorie să se trezească chemată în judecată în nu mai puțin de 6 dosare, pe rolul instanțelor din Mangalia, Constanța și Vaslui.

În toate este vorba despre firme de recuperare creanțe care au dat în judecată datornici pe care îi are portofoliu, chemând Axioma Urbis ca terț poprit. Cel mai ciudat este dosarul înregistrat pe 30 mai 2023 la Judecătoria Vaslui, unde creditorul Next Capital Solutions Limited l-a dat în judecată pe debitorul Viorel Marian Axinte, având ca terț poprit Axioma Urbis SRL. Adică nimeni altul decât patronul firmei din Mangalia. Primul termen de judecată a fost stabilit pe 28 noiembrie 2023.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510