REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
22.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Secția Obstetrică Ginecologie 1, din cadrul Spitalului Județean Constanța, își redeschide porțile! Video

Secția Obstetrică Ginecologie 1, din cadrul Spitalului Județean Constanța, își redeschide porțile! Video

Replica API 4 mai 2022 | 00:23 8222

Spitalul Județean Constanța a inaugurat, marți, 3 mai a.c., redeschiderea secției Obstetrică Ginecologie 1 de la etajul 7, care a fost recent reabilitată. Valoarea proiectului ,,Lucrări de modernizare Clinica Obstetrică Ginecologie - etaj 7” este de 4.496.489,12 lei, iar banii provin atât de la Bugetul de stat al Ministerului Sănătății, cât și de la Bugetul Local al Consiliului Județean Constanța.

Proiectul de reabilitare a secției cu materialele și tehnologiile de ultimă generație, a început în anul 2016, moment în care Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a desemnat contractul lucrărilor de reabilitare firmei Baran. În același moment, activitatea secției a fost relocată de la etajul 7, la etajul 9.

Înainte / După

Însă, după mai multe verificări realizate de Curtea de Conturi, lucrurile au fost oprite. În urma licitației efectuate în următorul an, Asocierea S.C. Mira Electro Com SRL & S.C. Hospital Technical Solutions SRL & S.C. Termo Logistic SRL & S.C. Elys Interdecor SRL, a ieșit câștigătoare, iar în septembrie 2021, toți cei în cauză s-au apucat de renovări.

Imagini înaintea renovărilor

”Iată că într-un timp relativ scurt, cu eforturi comune și multă muncă în echipă, lucrările de modernizare ale Secției Obstetrică Ginecologie au ajuns la final. Vă reamintesc că lucrările la această secție au început în anul 2016, dar la scurt timp, au fost întrerupte, după verificările efectuate de Curtea de Conturi. Reabilitarea secției a reînceput în septembrie 2021, iar astăzi, după ani de zile în care Ginecologia a fost închisă și mutată într-o altă zonă, au fost finalizate lucrările cu tot ce prevedea proiectul. Așadar, avem o secție reabilitată și modernizată complet, la standarde europene. Nu ne vom opri aici cu investițiile în zona de sănătate. Sperăm ca în cel mai scurt timp să se elaboreze hotărârea de Guvern, care să permită transferul terenului aferent construirii unui nou spital județean. Atenția noastră se concentrează pe identificarea surselor de finanțare și atragerea reprezentanților mediului de afaceri, dispuși să investească în acest obiectiv vital pentru această regiune”, a spus Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța.

După mari eforturi și foarte multă susținere, iată că secția care nu a fost funcțională ani la rând, are o înfățișare complet diferită în adevăratul sens al cuvântului.

Lucrări efectuate și pe celelalte etaje

”Acest proiect a venit cu o multitudine de provocări și, uitându-mă în urmă, pot spune că s-a muncit enorm, având în vedere că lucrările au început în toamna anului trecut. O astfel de lucrare implică și zonele adiacente, nu vă imaginați că șantierul s-a limitat la etajul 7. Pe parcurs, a fost nevoie să intervenim atât la etajele inferioare, cât și la cele superioare ”, a declarat Ionut Ionescu, managerul SCJU Constanța.

La evenimentul de inaugurare a noii secții este prezent și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, Ionuț Cornel Ionescu, managerului Spitalului Județean, dar și Sorin Ciutureanu, președintele Consiliului de Administrație.

Valoarea proiectului ,,Lucrări de modernizare Clinica Obstetrică Ginecologie - etaj 7” este de 4.496.489,12 lei, iar banii provin atât de la Bugetul de stat al Ministerului Sănătății, cât și de la Bugetul Local al Consiliului Județean Constanța. Fiecare salon deține prize de aer comprimat, oxigen, sistem pentru contactarea asistentelor. covor PVC profesional, aparate proprii de climatizare, iar în interiorul acestuia pot fi suplimentate locurile, respectiv de la 2 la 5, toate având baie proprie. Secția Clinică Obstetrică Ginecologie se întinde pe o suprafață de 1700 mp, având în dotare 45 de paturi.

Siguranța pacienților, destul de importantă

De asemenea, pentru siguranța pacienților, saloanele dețin o nouă instalație electrică și sanitară, precum și uși rezistente la foc, detectoare și ferestre speciale pentru desfumare.

,,Siguranța pacienților și serviciile medicale de calitate sunt prioritatea noastră, iar ceea ce am reușit acum reprezintă un pas important din misiunea pe care ne-o asumăm în perioada următoare”, a spus Sorin Ciutureanu, Președintele Consiliului de Administrație al SCJU Constanța.

Video:

A.V. A.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot 2000. Dar daca va puneti problema banilor inca din faza nasterii unui copil, mai bine mai amanati. Nu sunteti pregatiti.
0
0
Inceput si neterminat..lasat 6 ani in paragina..tot cu PSD votati ?
0
0
Proiect inceput de Tutuianu, ce cauta Lupu acolo sa isi atribuie meritele altuia???
1
0
cat mai e spaga ,inainte era 2000 o nastere?
0
0
Felicitari !!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768