REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.3° Constanța Mar., 13 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6820
30.3° Constanța Marți, 13 August 2024 Anul XX Nr. 6820
 

ȘEDINȚĂ cu SCÂNTEI de Consiliu LOCAL. USR s-a întors împotriva PNL, NU participă

ȘEDINȚĂ cu SCÂNTEI de Consiliu LOCAL. USR s-a întors împotriva PNL, NU participă

Replica API 28 mai 2021 | 15:11 4675

Consilierii locali au fost covocați în ședință pentru vineri, 28 mai. Consilierii USR-PLUS au anunțat că nu participă. ”Este o modalitate prin care înțelegem să cerem partenerilor noștri din PNL să nu uite ceea ce am promis că vom realiza împreună pentru constănțeni”, spun USR-iștii. Nici viceprimarul Florin Cocargeanu nu este prezent. Cvorumul a fost întrunit, chiar și fără USR.

Gestul consilierilor care au tras chiulul denotă că interesele partidului sunt mai presus decât cele ale cetățenilor.

”Pentru a asigura stabilitatea guvernării locale, unul din atributele este să fim prezenți aici”,a spus viceprimarul Ionuț Rusu, referitor la gestul colegilor useriști.

Proiectele 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 nu pot fi votate din cauza lipsei consilierilor USR.

Vezi proiectele retrase

24. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului ”Port Tomis” din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al municipiului Constanța;

25. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii imobilului “Lac Tăbăcărie” din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în domeniul public al municipiului Constanța;
26. Proiect de hotărâre privind solicitarea către Consiliul județean Constanța în vederea efectuării demersurilor necesare trecerii unor imobile din domeniul public al Judeţului Constanţa în domeniul public al municipiului Constanța;
27. Proiect de hotǎrâre privind încetarea aplicabilitătii prevederilor HCL nr. 57/2021 pentru modificarea HCL nr. 411/2019 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane către societatea CT BUS S.A. și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune în municipiul Constanța;
28. Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa;

29. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de radiere din evidențele de cadastru și carte funciară a dreptului de administrare al Consiliului local al municipiului Constanța asupra imobilului constând în suprafața de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol inclusiv luciul de apă aferent;

30. Proiect de hotǎrâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin UM0406 Constanța în domeniul public al municipiului Constanța;

Cum își motivează USR gestul

”Pentru o guvernare locală coerentă care să ducă la dezvoltarea economică atât de necesară orașului este nevoie de o susținere politică conformă cu votul exprimat de constănțeni la alegerile din septembrie 2020. În acest sens, am încheiat un acord de colaborare cu PNL, am dezbătut diverse situații, am agreat anumite soluții și, nu în ultimul rând, ne-am exprimat principii de la care nu suntem dispuși să ne abatem.

La șapte luni de la preluarea mandatelor, constatăm că cele menționate mai sus sunt încălcate în mod constant și tot mai des, în detrimentul tratării cu respect a partenerului de guvernare locală USR PLUS. În consecință, ca ultim resort al invitatiei la dialog, colaborare si respect reale, consilierii locali USR PLUS nu vor participa la ședința Consiliului Local de azi, 28 mai 2021. Este o modalitate prin care înțelegem să cerem partenerilor noștri din PNL să nu uite ceea ce am promis că vom realiza împreună pentru constănțeni:

1.Transparență

Programul politic propune ca în primele 6 luni Primăria Constanța să regândească procedurile de lucru din primărie pentru a fi în marea lor majoritate electronice, disponibile și online, și la ghiseu. Din păcate, în aceste 6 luni nu s-a schimbat nimic. Avem aceleași proceduri greoaie, hârtii plimbate și aparatură învechită.

2. Audit extern

Ne-am asumat în campanie realizarea unui audit extern al departamentelor din primărie, dar s-a optat pentru ideea unei evaluari interne, iar persoane care nu mai aveau ce căuta în Primăria Constanța sunt acum oameni de bază ai actualei administrații.

3. Colaborare

Pentru a avea o coaliție funcțională trebuie să respectăm regulile și atribuțiile care au fost stabilite la început mandatului. Am ajuns acum în situația în care atribuțiile viceprimarului USR PLUS sunt exercitate de diferiți funcționari și diferite persoane din anturajul primarului Constanței, iar acestă dezordine face anevoioasă urmărirea implementării proiectelor, împlinirea obiectivelor asumate.

4. Predictibilitate

Avem nevoie de o administrație predictibilă, în dialog constant cu cetățenii. S-au luat o serie de decizii în această perioadă care nu s-au dovedit a fi cele mai bune, fără studii care să demonstreze eficiența sau necesitatea implementării lor. Spre exemplu, instituirea unui număr foarte mare de sensuri unice care au contribuit la aglomerarea traficului din Constanța.

5. Urbanism pentru oameni

Cazul de la "Lupoaică" este elocvent. Am promis în campania electorală că vom face tot ce stă în puterile noastre pentru a opri construcția din aceasta zonă. Consilierii USR PLUS au depus un proiect de expropriere a întregii zone, dar acesta este blocat la nivelul aparatului birocratic al primarului.

6. Servicii publice la prețuri decente

Orașul verde promis în campanie s-a tranformat într-o junglă urbană la propriu, asta deoarece, în momentul actual, nu există o firmă care să se ocupe de spațiile verzi. Nu putem să lăsăm spațiile verzi neîngrijite. Au fost 7 luni în care primăria putea rezolva problema întreținerii spațiilor verzi prin renegocierea contractului cu firma care se ocupa până la acel moment de acest lucru, timp în care s-ar fi inițiat noi licitații.

7. Dialogul cu cetățenii

Acesta nu ar trebui realizat prin intermediul unor funcționari, de la volanul mașinii sau prin intermediul unei asociații. În primărie trebuie respectate atribuțiile care îi revin fiecăruia. De aceea, comunicarea publică trebuie lăsată în seama primarului, a viceprimarilor și a departamentului de comunicare.

8.Guvernare fără PSD

Am transmis constănțenilor mesajul clar că trimitem PSD la groapa de gunoi a politicii din România, dar cum poți face asta când din echipa ta fac parte apropiați de-ai lui Nicușor Constantinescu, Liviu Dragnea, Decebal Făgădău și Radu Mazăre?

9. Concursuri corecte pentru funcțiile publice

Primăria Constanța, până la acest moment, a mimat această idee. S-a adoptat procedura transferului între instituții, fără a scoate la concurs posturi importante din Primăria Constanța.

Având în vedere cele expuse, USR PLUS trage un semnal de alarmă și nu va participa la ședința de azi, 28 mai, a Consiliului Local. Programul de guvernare locală și principiile pe care ni le-am asumat la preluarea mandatelor sunt mai presus de orice. Solicităm partenerilor de guvernare de la PNL să își revizuiască politica in relatia cu Primaria intelegand că aceasta nu poate fi realizata decat cu concursul unui partener egal, partenerul USR PLUS”, transmite USR.

Citește și:

Viceprimarul Cocargeanu, despre ABSENTA sa de la ȘEDINȚĂ: Nu ne poate REPROȘA nimeni...

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
USR-ul in sfarsit. Faceti ca la Iasi, altfel dispareti. Chitac este pesedist pursange
0
0
Toti boii au votat cu Wergil Chitac. Acum spalati-va pe cap cu WC-ul
3
1
Ne.am luat o mare teapa cu domn Amiral.
8
1
BV Domnule primar pt treaba pe care o faceti..lucrurile incep sa se vada .. Mergeti inainte cu toata viteza..cainii latra Ursu merge...
1
7
Unii din cei care au comentat mai jos nu inteleg ca PSD a pierdut alegerile asteptati urmatoarele alegeri ,oricum orasul e un dezastru
5
6
Ati votat in bloc regulamentul parcarilor. Ati marit taxele si amenzile. Credeti voi ca locuitorii Constantei va mai rabda? Cat despre amiralul fara flota, nu il apuca iarna ca primar. Deja se strang semnaturi pentru destituire.
12
0
votez USR si sunt NeoMarxist
5
3
Chitac-pac si a distrus orasul! Constanta altfel! Rusine! Demisia!Huo!
12
1
Esti mai retard decat prevede legea, e clar usrpnl e pus pe jepcareala
13
3
Astia care scriu pe aici
2
17
Faceti treaba pentru constanteni! Orasul Constanta e groaznic!
19
1
cum zice asta mai jos, s au certat pe alte ciolane si pnl n a vrut sa le dea. stie ce zice, e insider. nu mai mintiti lumea, usr sunt la fel de cwrve ca si pnl
17
1
Da le bunile Dumnezeu minte buna la toti sa se inteleaga si sa faca ce e bine ptr urbea noastra draga. Altfel, ia i la tine pe misei.
14
0
cred ca au vrut sa blocheze trecerea la PRIMARIA CTA A PORTULUI SI A LACULUI...e de inteles interesele mari ale unora...hi,hi,hi...continuati ce ati inceput ...dle primar! succes si bafta,ve ti avea nevoie din belsug!
7
17
cwrvele usr pnl
19
2
Sunt gelos ca domnul Chitac are pisica si eu am motan
13
1
pe alte ciolane v-ati certat, ca altfel nu votati idioteniile de pana acum ale lui chitac, nu mai mintiti pe nimeni!!!
30
1
una de hoti si alta de impostori..ghiciti care e care
25
1
Nici pe voi nu ma vai voteaza nici naiba. Ati permis pnl si chitac sa dea afara oameni competenti apolitici si au fost pastrati cei care culmea erau apropiati de psd. Oameni cu vechime in administratie au fost si sunt umiliti de pnl si chitac. Degeaba va revoltati acum.
34
1
Looser-ul Chitac face pishulica pe toti fraierii care l-au votat.
35
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016